Elif sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Midi Fırın Pişirmiyor

31 Ocak 2024 14:51

Sekiz ay önce evlendim. Evlenirken tüm beyaz eşyalarımı, elektrik süpürgemi, midi fırınımı ve set üstü ocağımı 'en iyi marka' olduğu gerekçesiyle Bosch'tan aldım. Ancak hayatımda hiçbir şeyden bu kadar pişman olmamıştım. Beyaz eşyalarla idare ediyorum; fakat elektrik süpürgesi ve fırın büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Elektrik süpürgesi kutudan bozuk çıktı. Servise götürdük, tamir ettiler ama ayarları kullanışlı değil. En yüksek ayarda zor hareket ediyor, bir alt ayarda ise iyi temizlemiyor. Ablamın bana hediye ettiği ünlü bir markanın kablosuz süpürgesi sayesinde süpürge sorunum çözüldü. Ancak asıl sorun midi fırın oldu. Daha önce de bu konuda şikayetimi dile getirmiştim. Bir saat içinde servis yönlendirilerek sorunun çözülmesi sağlandı. Servis yetkilisi gerçekten çok ilgiliydi ve fırının termostatının kırık olduğunu belirterek bir gün içinde yenisini takıp gönderdi. Ancak fırın hâlâ düzgün pişirmiyor. Tekrar servis çağırdım, 'Her şey çiğ çıkıyor, düzgün pişirmiyor' dedim; ancak 'sorun yok' yanıtını aldım. Az önce bir keki 45 dakika pişirdim ve yine çiğ çıktı. Bu durum beni oldukça üzdü. Fırında yemek yapmak istiyorum ancak köfteler bile bir buçuk saatte pişiyor ve dışı yanmak üzereyken içi hâlâ çiğ kalıyor. Üründe arıza olduğunu düşünmüyorum, ürünün kendisinin kötü olduğuna inanıyorum. Bir markadan bu kadar soğuyacağımı hiç düşünmezdim. Keşke Arçelik'ten alsaydım; annemin 20 yıllık Arçelik fırını çok daha iyi performans sergiliyor.

31 Ocak 2024 14:52 (Şikayetten 1 dakika sonra)

16 Şubat 2024 00:04

Sorunum çözüldü mü diye merak edenler için yazıyorum; çözülmedi. Şikayeti yazdıktan 5 ya da 10 dakika içinde beni Bosch dan aradılar ve teknik servis yönlendireceklerini söylediler. Ertesi gün teknik servis geldi, markaya iletmek için gerekli ölçümleri yaptı ve gitti. Ertesi gün Bosch'tan bir hanımefendi beni aradı ve dedi ki "fırında sorun yok". Bende ürünün kötü bir ürün olduğunu ürünlerin dışını yakacak seviyeye getirmeme rağmen içinin hala çiğ olduğunu söyledim tekrardan. Bunun üzerine bana "Fırın isteneni yapıyor o zaman. Dışı pişiyorsa demek ki gerekli pişirme işlemini yapıyor." Dedi. İçini de pişirmek sanırım markanın hedefi değilmiş. Söylediği şeye itiraz ettiğimde bana pişirme testi yapmayı önerdiler. Bende eğer pişirme testi sonucunda ürün pişmemiş çıkarsa izleyeceğimiz yol ne olacak diye sorduğumda hanımefendi bana aynen şu cevabı verdi; "Eğer pişmez ise o zaman teknik elemanımıza pişirme esnasında neyi yanlış yaptığını soracağız"... Peki ya hiçbir şey yanlış yapılmadı cevabını alırsanız nasıl bir yol izleyeceğiz diye sordum. Açıkçası duymayı hedeflediğim şey markanın mağduriyetimi gidermek için ücret iadesi ya da farklı bir ürün gönderimi yapacağını duymaktı ama onun yerine şu cümleleri duydum; "bir şey pişirilirken kullanılan malzemelerde çok önemlidir. Belki de sizin yumurtalarınız bayattır"... Bu cümleden sonra daha fazla konuşmaya devam etmek istemedim, hiçbir şekilde bana yardım edilemeyeceğini anladım ve hiçbir talebim olmadığını söyleyerek telefonu kapattım. Bırakın ürün almayı bir daha Bosch'un önünden bile geçmem...

Ruhi sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Ankastre Seti Hayal Kırıklığı

Ruhi
22 Haziran 2024 13:37
Bosch Ankastre Seti Hayal Kırıklığı

Bosch Fırın Sorunu: Fabrika Hatalı Ürün Ve Yetersiz Servis

Gülcan
02 Eylül 2024 12:39
Akın sonuçtan hiç memnun değil

Akın
28 Haziran 2024 02:35
Caner sonuçtan memnun

Caner
17 Ekim 2023 08:59
"Sorunumuz çözüldü. Bosch'a sürecin hızlanmasından dolayı ekstra teşekkür ederim. Ama yine de servis ağına kırgınlığım var. Randevuya riayet ve bilgi eksikliği söz konusu olduğunu düşünüyorum. Son gelen servis için bilgi eksikliği kısmı yanlış kullanım olur ama servisin gelmemesi kısmı geçerlidir."

İrem
02 Kasım 2024 13:24