Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Hamur Yoğurma Makinesi Kıvılcım Sorunu Ve Servis İlgisizliği

21 Ekim 2024 19:57

Antalya'da Bosch bayisinden MUM9YX5S12 serie 8 Optimum 1600 w hamur yoğurma makinesi aldım. Daha 2. Kullanımımızda ürünün motor kısmından kıvılcımlar çıkmaya başladı. Bunu makinenin sesindeki değişimden şüphelenerek içerisine bakınca gördük. Bosch servisi aradık yetkili geldi. Ürünün arızalı olduğunu belirtti. Videosunu çekti. Gönderdi ve incelemeleri sonucunda değişim gerçekleşti. Yeni ürünümüz 15 Ekim de geldi. 17 Ekimde denemek için çalıştırdığımızda üründe tekrar önceki sesi duyduk. Motor kısmına baktığımızda yine kıvılcımların çıktığını gördük. Bosch merkezi arayıp müşteri temsilcisiyle görüştük. Bize servisi yönlendirdi. 21 Ekimde servis yetkilisi beni telefonla arayıp ürünün videosunu istedi. Bende gönderdim. Beni telefonla arayıp normal olduğunu kullanmaya devam edebileceğimizi belirtti. Daha önce değişim yapıldığını ve geçmiş durumu izah ettim. Bir göreyim dedi. Geldi cihaza baktı. Anlayamadı. Daha sonra atölye şefleri M******* isimli biriyle telefonda konuştu. Telefonun sesi çok açıktı karşı tarafın sesini net bir şekilde duyabiliyordum. M******* isimli şefleri servis elemanına " Normal yaz geç. Genel servis uğraşsın. Bizim işimiz değil o " dedi. Ciddi para ödeyip aldığım ürünü çalıştırmaya korkuyoruz. Alev alabilir, patlayabilir veya elektrik çarpabilir. Bunun sorumluluğunu kim alacak? Dünya markası diye övünen markanın servisi birkaç iş bilmezin elinde mi? Bununla ilgili internette bu kadar şikayet varken nasıl normal bir şey olarak görebiliyorlar?

22 Ekim 2024 09:19 (Şikayetten 13 saat sonra)

31 Ekim 2024 21:19

Müşteri hizmetleri arayıp kıvılcımların çıkmasının normal görüldüğünü belirtti. İlk değişiminde yanlışlıkla yapıldığını söylediler. Tam bir fiyasko. Yeni gelen ürünün arızasını 2 gün içerisinde belirttim. Ürün ayıplı bir ürün. Ücret iadesi hakkım olduğu halde olumlu cevap veremiyorlar. Bosch marka artık eski sağlam duruşunu kaybetmiş. Yazıklar olsun

Yorumlar (6)

Şikayeti Çözüldü

Bende de aynı durum söz konusu. Belki üründe sıkıntı olmayabilir. Ama evde gaz kaçağı gibi durumlar söz konusu yangın tehlikesi çıkarmaz mı? Sizler nasıl bir çözüm buldunuz? Değişim ya da herhangi bir şey yapıldı mı tarafınıza?

Lutfullah

Merhaba, Bu ürünü yaklaşık 3-4 sene kadar önce aldım. Alır almaz o kıvılcımları fark ettim ve servis istedim. Servise gitti-geldi ve normal olduğu söylendi kıvılcımların. Bu zamana kadar kullanımla alakalı bir sıkıntı yaşamadık.

Lutfullah

Uğur bey, Bende Bosch marka akülü vidalama da var. Onda da aynı kıvılcımlar oluyor. Sanırım motor teknolojisiyle alakalı bir durum bu. Cihazı her hafta minimum 2 kere kullanıyoruz çok şükür bugüne kadar kullanımla alakalı bir sıkıntı yaşamadık. Mutfakta herhangi bir gaz kaçağı vs olsa herhangi bir cihazı prize sokarken dahi oluşabilecek kıvılcım risk oluşturabilir.

Şikayeti Çözüldü

Bende de aynı durumu söz konusu. Özellikle karanlık ortamda küçük küçük ışık parıltıları beliriyor. Hala ürünü kullanıyor musunuz? Nasıl bir çözüm buldunuz? Gaz kaçağı ya da buna benzer durumlarda tehlike yaratmaz mı?

Esra
Esra

Bu makineleri tamamen hayal kırıklığı. Bendekide dagilaak gibi çalışıyor. Bosch artık Türkiye'de üretiliyor ve kalitesini son derece düşürmüş. Satış sonrası serviste yok. Arçelik'in satış sonrası hizmeti ile hiçbir marka kıyaslanamaz bile. Bosch isim yaptı diye kalitesini düşüşe bile alacağımızı sandı. Artık Bosch Türkiye'de tercih bile edilmez

Zeynep
Zeynep

Merhaba aynı ürün aynı şikayet bizde de oldu hatta sizin videonuzda birebir aynı. Çözüm olarak daha sonrasında bir şey yapıldı mı o ışık saçmalar arttı mı. Kullanırken sonrasında daha farklı problemler yaşadınız mı. Ben de servise gönderdim bunları normal olduğu kömürlü sistemlerde ateşleme yapan yüksek bantlı cihazlarda yine normal olduğunu söylediler

Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
27 Şubat 2024 08:46
Bosch Elektrikli El Aletleri Bosch MS6CM6197 Bsh Uzun Mikser- Garantili Ürüne Servis Ücret Alıyor.
İsmail sonuçtan memnun

İsmail
26 Ocak 2024 10:26
"Gecikmeli de olsa 50 gün sonra problem çözüldü. Ürün teslim edildi. Hamur yoğurma makinesi çok güzel ve kullanışlı. Talebimle ilgilenenlere ve sıkıntının giderilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim."

Bosch Kategorileri