İrfan sonuçtan hiç memnun değil

Başkent Doğalgaz Gaz Arzının Durdurulması

Başkent Doğalgaz Gaz Arzının Durdurulması
25 Eylül 2023 22:09

Daha önce Başkent Doğalgaz tarafından 21 Ağustos 2023 tarihinde gaz arzınız durdurulmuştur diye mesaj geldi. Eve geldiğimizde herhangi bir mühür veya engelleyici bir durum yoktu. Zaten doğalgaz açık durumdaydı. Faturama baktım ödenmiş görünüyordu. Ve bugün tutanak tutulup gazım kesilmişti. Yine aynı şekilde sadece gaz vanam kapatılmış ve mühür ya da başka bir şey yoktu. Ve fotoğrafını çektim. 408 TL ceza kesildi. Sayaç şu an mühürlü değil, gaz arzım durdurulmuş mu yoksa açıkmı bilmiyorum. Sanırım bilinçli olarak insanların yanılgıya düşerek kullanmasını ve ceza tutarı adı altında daha fazla para talep edilmek için yapılıyor. Zaten belirli miktardaki faturayı devlet ödemesine rağmen devlet ödemesinden hemen önce gaz arzı durdurup bir de durduruldu denen gaz arzı için 2 kere açma kapama parası alıyorsunuz. Bu yaptığınız durumun acil düzeltilmesini ve haksiz alınan ücretin iadesini istiyorum

profile profile
26 Eylül 2023 12:00 (Şikayetten 13 saat sonra)
26 Eylül 2023 20:12

Ben telefon kullanmak zorunda değilim. Sizin gaz arzi kapatma ve açma bildiriminiz gaz sayacına mühürle yapılır. Bugün de gaz açma işlemi yapılmadı kimse gelip gaz açmadı ama açma kapama alindi. Gerekli video ve fotoğraflar çekilmiştir. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapılacaktır.

26 Eylül 2023 20:17

Ben size mevzuatı sormadım. Kısaca ben size siz o tarihlerde saate mühürleme işlemi yaptınız mi ve açıldığında mühür sökme ve gaz açma işlemi yapıp yapmadiginii sordum. Ve ayric gaz arzım durdurulduysa ve açmadan önce açma kapama ücreti kesildi. Ve nasıl kapalıysa kapalı olan sayaç için 2 kere açma kapama ücreti alınıyor

27 Eylül 2023 12:24

Sayın Abonemiz; Talebiniz bizlere ulaşmıştır.Konu ile ilgili inceleme yapılıp tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla. BAŞKENTGAZ

28 Eylül 2023 11:15

Sayın Abonemiz; Söz konusu talebinize dair tarafınız ile iletişime geçilmiş olup ilgili birimimiz tarafından bilgi verilmiştir. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla BAŞKENTGAZ

28 Eylül 2023 11:29

Video ve fotograf ile belirtildiği gibi kesme işlemi yapılırken personel mühür olarak vana üzerine kırmızı bir aparat koyup fotograf çektikten sonra tekrar açmaya gelmemek için aparatı koymadan alıp gitmektedir yani bir mühür işlemi bulunmamaktadır. Sadece personel firmaya işlem yaptım demek için fotoğraflamak amacıyla mühürü koyup fotoğraf cekmektedir.

Birgül sonuçtan hiç memnun değil

Birgül
06 Haziran 2023 14:38

Başkent Gaz Ve Haksız Kazanç İhbarı

Soner
16 Ocak 2024 18:28
Başkent Gaz Ve Haksız Kazanç İhbarı

Burcu
27 Ocak 2024 18:48
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Erhan
09 Şubat 2024 00:10