B. Ekrem sonuçtan hiç memnun değil

25 Temmuz 2023 16:28

15 Mayıs tarihinde almış olduğum iPhone 14 ürünü kutusunu açmadan, 1 Haziran günü iade talebi oluşturdum ve 2 Haziranda kargo firması kapıdan teslim alıp Amazon depoya ürünü ilettiler.

Para iadesi beklenilen sürede yapılmadığından, ürünün iade sürecinin iptal edilip tarafıma tekrar gönderilmesini talep ettim. Bu talebim sonrası ürün iadesinin teslim alındığı depo tarafından tarafıma geri gönderileceği sözlü ve mail olarak tarafıma iletildi.
Haziran ayı başından başlayan süreçte bugün 25 Temmuz olarak neredeyse 2 aylık bir süreci tamamlamış bulunmaktayız fakat tarafıma telefon tekrar geri gönderilmiş değil.

Amazon.com.tr Haziran ayı başından itibaren her 2,3 günlük aramalarımda bir 72 saat daha beklememi, sürecin biraz yavaş işlediğini ilettiler.
Her aramamda 72 saat daha bekletme bahanelerinin bazıları şunlardır:

1- Depoda adresi bilginiz eksikmiş, bu sebeple gönderilememiş. Adres bilginizi iletiyorum, 72 saat içerisinde dönüş sağlarlar.
2- Depoda adres bilgileriniz var, depo kat bilgisini sormuş, kat bilgisi iletiyorum 72 saat'e dönüş sağlarlar.
3- Depo süreci kurban bayramı vesilesiyle biraz aksıyor, 72 saat daha beklemenizi rica ederim.
4- Depo 15 Temmuz sebebiyle biraz aksıyor, yeni kayıt açtım 72 saat beklemenizi rica ederim.
5- Depo tarafı 72 saate dönüş yapmamış, yetkilimle görüştüm sizi bilgilendireceğim 1, 2 güne.
6- Yetkilim depo ile görüştü 72 saat içerisinde depo tarafından aranacaksınız.
7- Depo tarafı 72 saate dönüş yapmamış, tekrar kayıt açtık 72 saat daha bekleyelim.
8- Depo tarafı "Prime Day" sebebiyle çok meşgul, işler aksıyor 72 saat daha bekleyelim.
9- Depo tarafı ile yetkilim görüştü 72 saat bekleyelim.

Bahse konu bahanelerin her biri 2, 3 gün arayla farklı müşteri temsilcisi arkadaşlardan almış olduğum bahane içeren dönüşlerdir.

Depo tarafında iadenin geri gönderilmesi sürecinin askıda kaldığını, ürünün kaybolduğunu, kırıldığını veya ürün fiyatının bu süreçte arttığından vb. Bir durum olduğundan dolayı sürekli bahane üretilerek tarafıma gönderilmediğini düşünüyorum.

Amazon.com.tr 15 Mayıs tarihinde ödemesini yaptığım ürünü, Haziran ayı başından beridir tarafıma farklı iletmemektedirler.

Satın alım fiyatı : 31.498,99 TL
Güncel fiyatı : 43.899,00TL

Fatura tarihi üzerinden 3 farklı ekstre geçirmiş bulunmaktayım.

Her aramamda da yeni konuştuğum müşteri temsilcisi arkadaşlara durumu özetleyen bir konuşma yapma mecburiyetinde kalıyorum ve bu da her aramamın min 20,30 dakika vaktimi aldığını hatırlatmak isterim.

09 Ağustos 2023 13:36

Amazon tarafından arandım, üst düzey yetkili olduğunu, konunun kendileri tarafından devraldığını ve 7 Ağustos pazartesi gününe kadar kesin dönüş yapacaklarını ilettiler. Tabii ki takvimler 7 Ağustos'u geçti ve bir dönüş alamadım. Tüketici Hakem Heyeti'ne verdim firmayı.

Burhan

Amazon İade Sürecinde Uzayan Bekleyiş Ve Memnuniyetsizlik
Amazon İade Sürecinde Uzayan Bekleyiş Ve Memnuniyetsizlik

Ceyda
09 Eylül 2024 13:40
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Amazon’dan Satın Aldığım İphone Teslim Edilmedi, Para İadem Yapılmıyor

Tolga
24 Nisan 2025 15:10
Hilmi sonuçtan hiç memnun değil

Hilmi
16 Haziran 2023 15:18