Polat sonuçtan hiç memnun değil

Ziraat Bankası Ziraat Otomatik Ödeme BES İptali

02 Mart 2024 15:50

Türkiye Hayat Emeklilik BES iptali
02.03.2023 tarihinde Bursa Erikli Ziraat şubesinden konut kredisi başvurusu yaptım. Kredi onayı alındıktan sonra Bireysel Emeklilik Sistemi'nde bir yıl kalma koşuluyla otomatik ödeme talimatı verilerek işlem yapıldı. Bu sürenin sonunda ayrılmam gerektiğinde BES'te biriken ana paramın geri alınabileceği tarafıma bildirildi. Ancak 02.03.2024 tarihinde Türkiye Sigorta Bireysel Emeklilik müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede, Bireysel Emeklilik Sisteminden ayrılmam durumunda 'çıkışta ertelenmiş giriş aidatı ve ekstra vergiler' adı altında büyük bir kesinti yapılacağı ve ana paramı alamayacağım konusunda bilgi verildi.
99235414 numaralı Bireysel Emeklilik müşterisi olarak ana paramın hesabıma yatırılmasını ve BES iptalini talep ediyorum. Aksi takdirde her ay hesaptan kesilen BES aidat ücretlerinin haksız kazanç oluşturduğunu ve sigortalıya mağduriyet yarattığını ifade ederim. Çözüm bulunamadığı takdirde başvurunun Tüketici Hakem Heyeti, CİMER ve BDDK nezdinde takip edileceğini bildiririm.

02 Mart 2024 15:51 (Şikayetten 1 dakika sonra)

15 Eylül 2023 13:31

23 Ağustos 2025 16:34