Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Ziraat Bankası Vadesiz Hesabımı Ve Bankkartımı Kapattıramıyorum.

Ziraat Bankası Vadesiz Hesabımı Ve Bankkartımı Kapattıramıyorum.
05 Ağustos 2024 14:15

Ziraat Bankası vadesiz hesabım ve ona bağlı olan bankkartımı iptal ettirmek için uygulamadan başvuruyorum. Hesabımda birkaç tl artı bakiye vardı, sıfırlamanız lazım dedi işlemi yapmadı. Ben de sıfırladım. Bu sefer de bir sorun oluştu hatası almaya başladım. Ara ara günlerce denedim aynıydı sonuç. Çağrı merkezini aradım. Kendileri o hatayı vadesiz hesabıma esnek hesap tanımlandığı için aldığımı ilettiler ve esnek hesap tanımlı olduğu için çağrı merkezinden de hesabın ve kartın kapatılmasının mümkün olmadığını ve hesabın açıldığı şubeye gitmem gerektiğini ilettiler.

1. Esnek hesap tanımlı ama bakiyem ekside değil, borcum yok neden çağrı merkezinden iptal ettiremiyorum? Esnek hesap ne alaka? Zaten hesabı iptal ettirmek istiyorum esnek hesapta iptal olacak. Borçta yok. Anlamsız.
2. Çağrı merkezi ile görüşürken hem bana bilgi soruyorlar güvenlik için sonra uygulamadan da onay veriyorum ona rağmen neden banka şubesine gitmem lazım? Uygulamadan izin veriyorum, sorulan soruya cevap veriyor ve kayıtlı cep telefonumdan arıyorum. Daha ne lazım inanmaları için?
3. Ben hesabın açıldığı şubeye neden gitmek zorundayım? Taşındım. Nasıl gideyim?

Diğer tüm bankalar çağrı merkezi ve hatta uygulama üzerinden hesap ve kart kapatma / iptal işlemlerini sorunsuz yapıyor. Teknoloji çağı diye her firma sanallaşma yoluna gidiyor bu firma tam tersi.

Vadesiz hesabımın ve ona bağlı olan bankkart kartımın acil kapatılmasını / iptal edilmesini istiyorum!

05 Ağustos 2024 14:16 (Şikayetten 1 dakika sonra)

06 Ağustos 2024 14:39

Yıllardır adam akıllı kullanmadığım bu kartıma, hesabıma şimdi de bu kadar zaman sonra 2.26TL sigorta iadesi gelmiş Ziraat Bankasından. Şimdiye kadar yıllardır duruyordu şimdi iade edilmiş. Hesabın içinde 2.26TL varken de hesabı kapatmayı deneyemiyorum bile bakiye 0TL olmalı uyarısı alıyorum. Diğer hesabıma göndereyim diyorum bu parayı, 1TL bile seçsem havale yapmak istediğim parayı Para Transfer Ücreti 4.43TL olduğu için gönderemiyorum. Alışveriş yapsam 2.26TL ile hiçbir şey alamam. Para yükleyeyim başka hesaptan sonra tekrar geri göndersem bu 2.26TL dahil, bu sefer 4.43TL iki kere Para Transfer Ücreti ödemek zorunda mıyım ben hesap iptal işlemi yapabilmek için. İstemiyorum içindeki 2.26TL yi. Ama zorluk çıkarmak, hesap iptal edilmemesi, müşteri kaybetmemek, müşteri memnuniyeti, vs. İse çok yanlış yol bu. Hesap iptali edilmesi için diğer hiçbir banka bu kadar zorluk çıkarmıyor. Uygulamaya kutucuk koyun içeride bulunan bakiyenin tarafıma iadesini istemiyorum gibi. İptal edilsin artık şu hesabım, kartım. Kendi hattımdan arıyorum çağrı merkezini, uygulamadan izin veriyorum görüşürken ve sorulan soruya cevap veriyorum. Benim işte, hesap sahibi. Vadesiz hesabımda esnek hesap tanımlıysa ne olmuş. Ekside değil, borcum yok. Hesabı, kartı iptal ettirmek istiyorum zaten esnek hesapta iptal olacak. Diğer bankalar nasıl yapıyor? Millet kağıt kullanımını azaltmak, ofis çalışmasını azaltmak ve online a dönmeye çalışıyor, telefon uygulaması olsun, çağrı merkezinde bile operatörler yerine otomatik sesli ya da numara tuşlayarak işlem yaptırılmaya çalışılıyor bize. Ama benim hesap iptali için bankaya gitmem gerekiyor hem de taşındığım uzaklaştığım hesabın açıldığı bankaya...

15 Ağustos 2024 15:17

En kısa sürede size bilgi verilecektir denmiş buradan ama esnek bakiyem iptal edilmiş onu bana ileten olmadı. Tesadüfen gördüm. Sanırım şimdi uygulamadan kapatabileceğim ama karta yeni iade ettikleri 2.26TL yüzünden iptal edemiyorum. 0TL bakiye olmalıymış. Şimdi diğer hesabımdan tamı tamına küsuratıyla para atıp bankamatikten çekmem gerekiyor ki sıfırlayabileyim. Yıllardır adam akıllı işlem yapmadığım kartıma iptal etmek istediğim zaman niye 2.26TL iade yapılıyor.

16 Ağustos 2024 14:14

Esnek hesabı iptal etmişler, bana haber veren yok. İçinde bulunan 2 küsur tl'yi de üstünü tamamlayıp ATM'den çektim. Vadesiz hesabımda esnek hesap kalmadı, borç yok ve artı bakiye de yok ama yine uygulamadan hesabı kapatamadım. Çağrı merkezini aradım görevli kontrol etti bu sefer hesap kapatma işlemini yapamama sebebim; iptal edilen bir kredi kartım için o vadesiz hesabımdan otomatik ödeme tanımlı olmasıymış. İptal edilen kredi kartım! İptal edilmiş, iptal ettiğim, sisteminizde iptal edildiği görülen bir kartım için otomatik ödeme talimatı neden iptal olmuyor otomatik olarak? Her adımı manuel mi yapmak lazım? Bunu benim takip etmemem lazım sizin çağrı merkezinizi de meşgul ediyorum bu iş için. Sisteminiz iptal olan kredikartlarına tanımlı olan yine sizin bankanızın vadesiz hesabının otomatik ödemesini algılayıp iptal edemiyor mu? Ben uygulamadan 2 tıklamayla yapabileceğim işi çağrı merkezinden yapmak zorundayım. (Buraya yazmasaydım esnek hesabı da kapatmayacaktınız illa hesabı açtığım şubeye gitmem gerekecekti.) Sonuç olarak halloldu. Bana hiçbir adımda, yaptıkları hiçbir işlemde (esnek hesabım iptal edildi, 2küsür tl para iadesi yapıldı, şikayet yazdığımda sizi arayacağız gibi bir cevap yazıldı ama) geri dönüş yapılmadı ve bilgi verilmedi. Ek olarak çağrı merkezi ile ilgili sorun yok ben aradığımda ve görüştüğümde ilgilendiler, bilgilendirmede bulunuldular. Sonuç olarak artık sizin müşteriniz değilim. Tüm uğraşlar sonunda altı üstü vadesiz hesabımı kapatabildim. Bu şikayeti kapatabilirsiniz. Ben de bakacağım bir seçenek varsa çözüldü yapacağım. Ama memnuniyetsiz olarak ayrılıyorum.

Ziraat Bankası Yeni Vadesiz Hesap Açılmıyor

08 Aralık 2023 13:02
Barbaros sonuçtan hiç memnun değil

13 Nisan 2024 17:36
Muhammed sonuçtan memnun

11 Mart 2025 12:10
"Sorunum çözüldü teşekkür ederim ama madem bu kadar kolaydı Ramazan ayında neden bu kadar zorlaştırıldı."
Songül sonuçtan hiç memnun değil

Kredi Kapatma İşlemi İçin Şubeye Gitmek Zorunda Bırakılıyorum!

27 Temmuz 2025 20:07
kredi-kapatma-islemi-icin-subeye-gitmek-zorunda-birakiliyorum-1.jpg