Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Vatan Bilgisayar Satış Sonrası Garanti Hizmetleri Konusunda Yaşanan Sıkıntı

Vatan Bilgisayar Satış Sonrası Garanti Hizmetleri Konusunda Yaşanan Sıkıntı
30 Ocak 2024 12:03

İyi günler. Vatan Bilgisayar Bursa Kent Meydanı Şubesinden 2022 Temmuz ayında Roborock S5 Max temizlik robotu aldım. Robotumu yaklaşık 1,5 yıl boyunca faydalı bir şekilde kullandım. 18.12.2023 tarihinde şarj kontağı sorunu nedeniyle servise gönderilmek üzere Vatan Bilgisayar Kent Meydanı şubesine teslim ettim. Yaklaşık 15 gün sonra ürünüm geldiği bilgisi tarafıma mesaj ile iletildi ve gittiğimde ürünümle ilgili hiçbir işlem yapılmadan iade edildiğini gördüm. Kayıtlarda aranıp ulaşılamadığım ifade edilmiş, Genpa ile görüşmemde kayıtlara Vatan Bilgisayar'ın numarası yazıldığı için tarafımın aranmadığı ve firmaya da ulaşılamadığı söylenmiştir. Ürünü teslim almadan 06.01.2024 tarihinde ikinci kez servise gönderdikten sonra 21.01.2024 tarihinde batarya değişimi yapılarak ürünün tamir edildiği söylenmiştir. Ne firma ne de Vatan Bilgisayar ürünü test edip tarafıma öyle göndermiştir. Şubede ürünü denemek istediğimde hızlıca mesajı onaylayıp teslim edilmiş, burada deneme imkanım olmadığı söylenmiştir. Eve gidip denediğimde de sorunumun çözülmediğini görüp 22.01.2024 tarihinde tekrar şubeye gidip sorunun çözülmediğini gösterip garantiye gönderdim. 30.01.2024 tarihinde ise telefonuma Vatan Bilgisayar üzerinden tekrardan mesaj gelerek ürünümün tekrardan teknik servise gönderildiğini öğreniyorum. Aradan geçen 8 günlük süre zarfında Genpa tarafından ürünün işlemleri kapatılmadığından tekrardan geri çağırıldığını öğreniyorum. Bu kadar severek kullandığım bir cihazdan beni nefret ettirdiğiniz için artık bıktım. 1,5 aydır cihazımın sorunu net olduğu halde ne Genpa ne de Vatan Bilgisayar'dan bir çözüm üretebilmiş ve iletişim kuracak birini bulamamış olmamdan dolayı üzgünüm. En son Vatan Bilgisayar'ın Kent Meydanı şubesiyle görüşmemde Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmemin en iyi çözüm olduğu söylendi. Sayın firma yetkilisi; ben sizlerden para vb. bir yardım talep etmiyorum. Sadece cihazımı tekrardan kullanabilmek ve tarafımla iletişim kurulmasını istiyorum. Anlayış gösterirsiniz ki bu da benim en doğal hakkım. Bu süreç sonunda da ne yazık ki kesinlikle bir daha Vatan Bilgisayar'dan ürün almayacağımı hem kendim hem de çevrem görmüş oldu.

vatan-bilgisayar-satis-sonrasi-garanti-hizmetleri-konusunda-yasanan-sikinti-3.docx

26 Şubat 2024 10:58

Ürün 3 kez arka arkaya servise gitmesine rağmen bir sonuç alamadım. Sorunumu açık bir şekilde bildirmeme rağmen sorunumla alakalı olmayan alanlardan sorunlar çıkararak tarafımdan ek ücret 8.600 TL'lik ek ücret talebinden bulunulmuştur. 2. Kez servise gittiğinde tüm kontrollerin yapıldığı ifade edilmesine karşın ürün çalışmayınca 3. Kez servise gönderdiğimde 3 ayrı sorun olduğu ve ücretli yapılacağı ifade edilmiştir.

Var olan sorun ile Genpa servisinin çıkardığı rapor arasında ilgi olmadığını defalarca Vatan Bilgisayar'a bildirmeme karşın firma hiçbir şekilde hakkımı savunan bir tavır sergilememiş, müşteri destek noktasında hiçbir çaba sarfetmemiş Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmamı istemiştir. Kent Meydanı mağazasında yer alan arkadaşlar bir şeyle yapılabilir mi diye çabalamış ancak Genel Merkezden bir destek gelmeyince onların da çabası boşa çıkmıştır.

Son kertede yerli diye güvenerek ürün aldığım Vatan Bilgisayar'ın nasıl ilgisiz bir tutum sergilediğini buradan ifade etmek istiyorum. Beni zorla Tüketici Hakem Heyeti'ne sevk ederek, 2 ayı aşkın süredir cihazımı kullanmaktan mağdur ederek, sürecin uzamasına sebebiyet vererek resmen bir daha bizden bir şey almamı demek istediler. Gerçekten de bu saatten sonra değil teknolojik bir alet bir parça pil almak için dahi mağazaya uğramaktan imtina edip, çevremle de yaşadığım acı deneyimi paylaşacağım.

26 Şubat 2024 10:57

Hayri sonuçtan hiç memnun değil

14 Mayıs 2024 14:58
vatan-bilgisayar-garanti-kapsaminda-olan-urunun-onarilmamasi-1.pdf