THY'nin Koltuk Seçimi Ve Uçuş Değişikliği Sorunu

Çisem
26 Aralık 2024 15:58

11 Ekim 2024 günü ç**** ş****(rezervasyon kodu: rygm67) ve e**** ş**** (rezervasyon kodu: v3w4sn) adına Türk Hava Yolları İstanbul-denpasar-İstanbul arası gidiş dönüş uçak biletlerimizi aldık. Dönüş biletlerimiz 29 Mart 2025 denpasar-İstanbul uçuşu idi. Biletlerimizi alırken herhangi bir uyarı almadık.

Bir hafta sonra, bu tarihin (29 Mart) bali’de sessizlik bayramı’na (nyepi) denk geldiğini fark ettik ve hemen kalacağımız oteli aradık. Otel yetkilileri o gün Havalimanı dahil tüm resmi ve özel kurumların kapalı olacağını söylediler.
Bunun üzerine, 19 Ekim 2024'de hemen Türk Hava Yolları’nı aradım ve geri bildirim formu doldurdum (TK-11695844).

Bu formda, 29 Mart 2025 tarihli uçuş için bilet satın aldığımızı fakat uçuş olmayacağı için biletin değiştirilmesini talep ettim ve red cevabı aldım. 8 Kasım 2024 tarihinde hem eşime hem bana, uçuşumuzun 30 Mart 2025 – TK 67 numaralı uçuş ile değiştirildiği bilgisi SMS olarak gönderildi. Hemen THY uygulamasından önce kendi adıma olan ( ç**** ş**** ) bileti onayladım.

Eşimin değişiklik yapılan biletini onaylamak istediğimde “koltuk seçimi” yapmama izin vermedi. Oysa ilk aldığımız bilette, yüksek bir fark ödeyip “ekstra diz mesafeli” koltuk satın almıştık. Benim uçuşum, değişikliği onayladığım için değişemiyor, eşim ise yüksek tutarda fark ödemesine rağmen koltuk seçimi yapamıyor. Buna gösterilen mazeret ise eşimin biletinin düşük millerle satın alınmış olması. THY gidermesi gereken mağduriyetimizi giderilmediği gibi, onaylamadığımız için bilet havada kaldı ve iptal edilirse, yeni bilet almak zorundayız ve bilet fiyatı neredeyse iki kat artmış durumda.

Bunların yanı sıra birçok otel rezervasyonumuz mevcut. Yurt dışı olduğu için tüm tatilimizi bu tarihlere göre planladık. Uçuşa vakit var ama içimizin rahat etmesi ve tatil planına uyması için bir an önce düşük millerle yer açılmasını talep ediyoruz ki eşim e**** ş**** biletini onaylayabilelim.

Söz konusu mağduriyetimizin giderilmesini, daha önce parasını ödeyerek seçtiğimiz “ekstra diz mesafeli koltuk” hakkımızın THY tarafından değiştirilen uçuşta tarafımıza verilmesini talep ediyoruz.

Merve sonuçtan hiç memnun değil

Ekstra Ücret Ödememize Rağmen Yan Yana Koltuk Mağduriyeti

Merve
07 Ağustos 2025 12:11
ekstra-ucret-odememize-ragmen-yan-yana-koltuk-magduriyeti-1.jpg
Berker sonuçtan hiç memnun değil

Türk Hava Yolları'nda Rezervasyon Kabusu

Berker
06 Kasım 2024 18:33

Köksal
27 Şubat 2024 03:50

Özge
03 Ocak 2024 17:38

Sistemsel Gecikme Nedeniyle Bilet Hakkımızı Kullanamadık, Mağduriyetimizin Giderilmesini İstiyoruz

Ebru
14 Ekim 2025 17:19
sistemsel-gecikme-nedeniyle-bilet-hakkimizi-kullanamadik-magduriyetimizin-giderilmesini-istiyoruz-1.jpg
THY Kategorileri