Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

THY Engelli Yolcu Ve Yer Hizmetleri

19 Temmuz 2023 07:51

Söylenecek o kadar çok şey var ki insanlığımdan utanıyorum; THY ile birçok kez uçtum, tabi ufak tefek aksaklıklar oluyordu ama bu sefer tolere edilemeyecek şekilde mağduriyet yaşadım. İlki ben 8. Temmuz'da İstanbul'dan Trabzon'a bir seyahat gerçekleştirdim (bu arada ben %95 engelliyim) destek birimi ile engelli indirimi için görüştüğümde online olarak refakatçim ve kendim için aynı anda bilet alamadığımı sistemin onaylamadığını söylediğimde ayrı ayrı almam gerektiğini söyledi. Ben de söylediği gibi yaptım, bu sefer de yanındaki koltuğu seçemedim çünkü anneme yani refakatçiye cam kenarı seçmiştim, bende engelli olduğum için kurum politikası gereği cam kenarına engelli yolcuları yerleştiriyorlarmış, yan yana alamadım. Tamam sorun değil dedim benim için, dedim ama kurum politikası gereği engelli yolcu refakatçi olmadan yolculuk yapamaz diye yazıyordu. Peki bunu oraya yazarken engelli yolcu online bilet alırken cam kenarını seçsin, refakatçisi içinde yanındaki koltuğu seçsin diye bir açıklama yazsalar, kurum politikası olarak daha aydınlatıcı olmaz mıydı? Neyse biz gittik check-in yaptırırken (operasyonel) değişiklik yaptılar ve biz yan yana oturup seyahat ettik, artık kimin yerini değiştirdiler de yan yana geldik bilmiyorum. Uçak doluydu. Ben bunu görünce tabi iner inmez dönüş biletimi almak istedim. Trabzon havalimanından tam bir saatte aldım, ben online dan alırken açık olarak görünen uçuşlar döneceğim tarih olan 18.7.2023 kapalı gözüküyormuş, o yüzden de 45'er TL fark ödedim, daha da ilginci kapalı görünen uçuşta daha önceden tecrübe ettiğim için kabin içi yolcu olduğum için Business'dan sonra ilk Ekonomi sınıfının cam kenarını istedim, fakat fark verdiğim ve 'kapalı' olan uçuşun o koltukları dolu olduğunu, ancak 13. sıranın uygun olduğunu söylediler ve aldım 'mecburum' çünkü. Uçuş günü gittiğimde yine 'operasyonel' değişiklik yaptılar (bu arada refakatçim yani annem 74 yaşında ve dizlerinden ameliyat olduğu için yürümede zorlandığı için tekerlekli sandalye istedim) ve refakatçi olmadan seyahat edemeyen engelli yolcuyu refakatçisi ile önlü arkalı cam kenarına koydular, yani benim tek kullandığım sağlam olan sol elimle beni cam kenarı ile baş başa bıraktılar. Yani yanımdaki yolcu bana her konuda yardımcı oldu. THY 'politikası gereği.

19 Temmuz 2023 07:38

3. Ben bilet alırken THY standart 15 kilo bagaj 8 kilo ya kadar da içeri eşya ya izin veriyor bu arada bun kısıtın alt tarafa aldıkları kargodan dolayı olduğunu düşünüyorum konu bu da değil bu arada ben engelli yolcuyum bana standart 15 kilo bagaj artı 8 kilo iç bagaj hakkı veriyorsa THY yer ekibinin de bunu bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum bizi uçaktan indirip bagaj kısmına getiren ekip bizi oradan başka bir ekibin bagajlarımızıda alıp çıkışa kadar refakat edeceklerini söyledi fakat biz orada bir saate yakın bekledik annem kendisi gidip bagajlarımızı aldı bir küçük koli ve bir orta boy valiz artı bende laptop bir de elimizdeki poşet yani bize tanınan 15+15 8+8 'i aşmayan bir yük bir zaman sonra gelen ekip bizim bagajlarımız olduğu için önce taşıyamayacaklarını görüp fotoğraf çekerlerse ceza yazacaklarını daha sonra biz 8 kiloya kadar taşıyabiliyoruz üstü ücrete tabi oluyor dediler. Bende soruyorum şimdi insanlara 15+8 kısıt getirip alt tarafa yığınla koli alıp 15 kilo üstüne ücret talep ederken 15 kilo altında bagajı olanların veya hiç bagajı olmayanların boşluklarını doldurup hem de kendi cebinizi mi dolduruyorsunuz yoksa o bajların ve normal ağırlığın üstüne çıkıp bu götürür deyip insan hayatını tehlikeye mi atıyorsunuz. Sizin ve diğer firmaların 15+8 standart kuralı varken yer ekipleri 8 kiloya kadar taşıyabiliyoruz demesi ne tezat bir durum. Yani işin özü her yerde olduğu gibi paranın insanlığın önüne geçtiği ticari kaygıların insanlığı bitirdiği hosteslere bunu iletirken sahte bir tebessüm ile tabi doğru söylüyorsunuz sizi bindirmeden diğer yolcuları almaması gerekirdi fakat rötar yaptığımız için hemen hareket etmek adına böyle oldu demesi sonuç 9.30 'da tekerler yere indi 10.00 'da uçaktan indik gece 01.10'da eve geldik yorgun bir şekilde ertesi günü işe gidemedik.

19 Temmuz 2023 07:37

2. Uçak yarım saat rötar yapacak denildi tabi kimse sorgulamadı biz millet olarak iyi niyetimizden bir şey kaybetmeyiz. Benim dikkatimi çeken bir şey oldu biz yarım saat beklerken o arada uçağa koliler yükleniyor du yani kargo yükleniyor du biz yarım saat beklenen süreden geç inmemizin sebebi tamamen ticari kaygılardan dolayıydı. O arada uçağa box içinde bir hayvanı görevliler önümden geçirip bindirdi insanlığımdan utandığım nokta çünkü parası ödenmişti ve kargo da yüklenmişti. Daha sonra uçak yolcu alabilir konuma geldiğinde ben kabin içi yolcu olduğum için ben ilk önce biner en son çıkarım yolcularıda rahatsız etmek için durum böyleyken beni ve annemi yer ekibinden bir kişi gelip aldı ama tek kişi beni kesinlikle bindiremez uçağa iki kişi taşıması gerekiyor -ben personele sorduğum da kendinin araç şoförü olduğunu personelin eksik olduğu için kendisinin yaptığını söyledi Neyse ki bir personel buldu da iki kişi "koymaya çalıştılar "karga tulumba böyle söylüyorum çünkü ikisi de daha önce kabin içi yolcu taşımamışlar atletim bir tarafa t-shirt bir tarafa. Bindirdiler bu arada ticari kaygılardan dolayı rötarlı kalkan uçağın kaptanı kabin içi yolcunun binmesini beklemeden normal yolcularıda almaya başlamıştı biz yolcularla üst üste alt alta rahatsız bir şekilde ve yolcularıda rahatsız ederek bindik ama rahat binemediğim ve refakatçim ile önlü arkalı bindiğim için beni koltuğa rahat edeceğim şekilde koymadıkları için rahatsız bir şekilde İstanbul'a kadar geldim kitabım yere düştü refakatçim yanımda olmadığı için onu bile alamadım. Olmayan personel bir kişi atayıp box içinde hayvan taşıya biliyor ama engelli bir kişi için pistteki araçları kullanan şoförü gönderiyorlar böyle bir şey olabilir mi box içindeki hayvan kadar değerimiz yok.

THY Cam Kenarı Koltuğumu Değiştirdi Ücreti De İade Etmedi

14 Ocak 2024 09:44

Engelli Yolcu Mağduriyeti: THY Check-in Sorunu

Dicle
16 Kasım 2024 20:13
Fikret sonuçtan hiç memnun değil

Fikret
04 Haziran 2024 09:58