Sima sonuçtan hiç memnun değil

THY Bilgim Dışında Onaysız Hesabımdan Mil Çekilmesi

Sima
27 Aralık 2023 13:53

KVKK kapsamında kişisel verilerim hukuka aykırı olarak işlenmiş, hiçbir onayım ve rızam olmadan, tarafıma bilgi verilmeden hesabımdan 40.000 mil alınmıştır! 09.08.2023 tarihinde eşimle birlikte İstanbul Havalimanı-Kenya Nairobi uçuşumuz için İstanbul Havalimanı Elite/Elite Plus kontuarından eşimin yıllık 2 adet olan Elite Plus business upgrade haklarını kullanmayı talep ettik. Kontuardaki personel onay alması gerektiğini belirterek amirini aradı ve onay aldıktan sonra upgrade işlemini yapabileceğini ifade etti. 19 Ağustos tarihinde dönüş uçuşum için check-in yapmak üzere uygulamaya girdiğimde millerimin azaldığını fark ederek, mil işlemlerimi kontrol ettim ve 9 Ağustos'taki işlemin 40.000 mil kullanılarak yapıldığını gördüm. Hiçbir onayım ve rızam olmadan, tarafıma bilgi verilmeden hesabımdan 40.000 mil alınmıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur! THY sisteminde kredi kartı bilgilerimizin de olduğunu düşündüğümde, bu durumun keyfi olarak para çekilmesine yol açabileceğini düşünüyorum. Tarafıma konuya ilişkin ne bir sistemsel onay ne de bir bilgilendirme yapılmadan hesabımdan millerimin alınması çok büyük güvenlik zaafları ve açıkları oluşturuyor. Ağustos ayından beri konuya ilişkin sayısız geri bildirimde bulundum, ancak bana konuyu okumadan anlamsız birçok cevap verildi. Bu konunun peşini bırakmayacağımı belirtmek isterim. KVKK için talepte bulundum ve avukatımla birlikte Kurul'a şikayette bulunacağım. Bu işlemi gerçekleştiren personel ve onay aldığı müdür hakkında ayrıca şikayet kaydı oluşturulmasını ve kontuardaki tüm ses kayıtlarının incelenmesini talep ettim, ancak herhangi bir sonuç alamadım. Derhal millerimin iadesini ve bu mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde, tüm haklarımı kullanarak avukatım aracılığıyla Kurul'a ve ilgili makamlara şikayette bulunacağım.

profile profile

Nihat sonuçtan hiç memnun değil

Haksız Statü Mili Silinmesi Ve Müşteri Güveninin Zedelenmesi

Nihat
04 Nisan 2025 23:32
Haksız Statü Mili Silinmesi Ve Müşteri Güveninin Zedelenmesi
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
22 Ocak 2024 13:54

THY Hesap Güvenliği Ve Mil Sorunu

Füsun
23 Aralık 2024 15:26
Münevver sonuçtan hiç memnun değil

THY Miles & Smiles Hakkında Güvenlik Açığı Ve Mağduriyet

Münevver
10 Aralık 2024 18:26
Salim sonuçtan hiç memnun değil

Salim
26 Aralık 2024 14:57