THY Bilet UÇUŞ-bilet Mağduriyetinin Yaşanması

Büşra
14 Nisan 2024 13:11

Merhabalar, 13.04.2024 tarihinde saat 08.25'te TK2603 sefer sayılı Diyarbakır-İstanbul uçuşum bulunmaktaydı. Havalimanına bir saat öncesinden varmama rağmen, Türk Hava Yolları çalışanı bilet işlemlerimi tamamlamayarak uçuşumu kaçırmama sebep olmuştur. Saat 08.30'da kontuarda sırada beklerken bir görevli tarafından içeriden çağrıldığımı belirterek yan tarafa geçmemi istedi. Yan tarafa geçip sırada bekledim ve sıra bana geldiğinde aynı görevli, uçuşumun kaçtığını söyleyerek beni oyalamış ve uçuşumu kaçırmama neden olmuştur. Türk Hava Yolları'nın normal şartlarda beni sonraki uçuşla göndermesi gerekirken, bana bu konuda bilgi vermediği gibi, uçağı kaçırdığım için cezai ücret ödemem gerektiğini talep etti. İkinci olarak, elime gecikme belgesi niteliğinde bir belge verildi ancak bu belgede 08.25'teki uçuşuma 08.22'de başvurduğum yazılmıştır, bu yüzden herhangi bir hak talebinde bulunamıyorum. Akşam vardiyasındaki görevlilere durumu anlattığımda, beni diğer uçuşla göndermeleri gerektiğini söylediler; ancak yanlış işlem yapıldığı için uçuşumu gerçekleştiremiyorum. Pazartesi günü işe yetişmem gerekiyor ve bu durum beni maddi ve manevi olarak mağdur etmiştir. İşimi kaybetme riskiyle karşı karşıyayım ve ilgili personele gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyorum. Son olarak, bayram yoğunluğu nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nda aşırı bir kalabalık vardı. Gözlemlediğime göre, insanlar uçuşlarını kaçırsınlar diye çeşitli yöntemler uygulanıyor ve bu durum yolcuları mağdur ediyor. Dün tüm gün havalimanında kaldım ve benim gibi birçok kişi aynı sorundan dolayı mağdur oldu. Bu problemin en kısa sürede çözülmesini talep ediyorum.

02 Nisan 2024 08:02

Ayşe
16 Kasım 2023 16:10
Necati sonuçtan hiç memnun değil

Uçuşa Haksız Yere Alınmama, Personel Kaba Davranışı Ve Maddi Zarar

Necati
10 Eylül 2025 18:17
Elif sonuçtan hiç memnun değil

Elif
01 Şubat 2024 21:57