Bilgin sonuçtan hiç memnun değil

08 Eylül 2024 15:24

Siemens 10 yıldan sonra ürüne parça tedarik edemiyor
Kullanmış olduğum Siemens marka buzdolabı (KD70NA40NE) alt dolap kapağı üst menteşesinden aşağıya doğru sarktı. Buzdolabı alt kapağı açık kalıp sesli ikaz vermeye başladı. Bunun üzerine Yetkili Servisi çağırdım. Kapağın bağlandığı yerin arıza yaptığını ve alt kapak değişiminin yapılmasını söyleyerek stokları kontrol etti ve üretimin olmadığını belirtti. Bunun üzerine 28.08.2024 tarihinde Müşteri hizmetlerini arayarak 2903565 numaralı kaydımı oluşturdum. Müşteri ilişkilerinden S****** Hanım beni arayarak stokları kontrol edeceğini ancak ürünün 10 yılı geçmiş olduğu için bulamayacağını hissettirdi. Bunun akabinde 05.09.2024 tarihinde yine aynı kişi arayarak ürüne ait kapı bulunmadığını Sanayi Ticaret Bakanlığının 10 yıl stok tutma mecburiyeti olduğunu belirtti.

. Bu durumda çalışan durumdaki bir buzdolabının kapak yüzünden çöpe atılacağı durumuyla karşılaştım.
. Türkiye'de üretimi olup Siemens gibi büyük bir firmadan alınan buzdolabının maksimum ömrünün 10 yıl olacağını bu yılın üzerine çıkan ürünlerde herhangi bir parça ve çözüm üretilemeyeceğini anlamış oldum.
Konuyu yetkililere ve kamuoyuna duyururum.

09 Eylül 2024 09:38 (Şikayetten 18 saat sonra)

Bilgin
Bilgin
09 Eylül 2024 20:40

09.09.2024 tarihinde Müşteri İlişkileri arayıp dolap kapağının bulunmadığını söylediler. Eğer müşteriyi arayıp bunu söylemeyi çözüm olarak görüyorlarsa bu kesinlikle çözüm değil. Bir öneri sunmuyorlar. Yani git yeni buzdolabı al demek istiyorlar. Ama bu şekildeki bir yaklaşımla müşteri tekrar Siemens'e yönelmeyecektir. Madem kapağı temin edemiyorsunuz en azından yeni buzdolabı alımında gerekli kolaylığı gösterin.

Hasan
Hasan

Bende de üç sene önce aynı sıkıntı oldu. Tasarımda hata var. 86 cm. Genişliğinde kapağın plastik yuvayla menteşeye oturtulmaması lazım. Ben palyatif çözümle bugüne kadar geldim. Önce kapağı çıkarıp kapak içine çıtadan yuva yaptım. Ama geçen hafta çıtada su koyverdi. Şimdi dışarıdan içeriye kapı kalınlığı kadar bir vida saldım. Bakalım bu kadar sürecek. Bu da yere göğe sığdıramadığımız Alman mühendisliğine kapak olsun.

Burak
Burak

Aynı sorunu yaşıyorum üst menteşenin bakaliti ve kapağı çatladı ve bu kadar basit bir parça için saat gibi çalışan dolabı iskarta etmek durumundayım. Kendi imkanlarımla oraya daha büyük bir burç koyup yapmaya çalışacağım ama olur mu bilemiyorum. Ama 10 yıl yedek parça garantisi çok saçma geliyor kaldı ki ilanlara baktığımda 2015 te buzdolabının satışta olduğunu görüyorum.

Nuri
Nuri

Merhaba aynı sorun bende de var nasıl çözüm bulabildiniz

Ali sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Hatalı Üretim KGN86 XXL Buzdolabını Değiştirmiyor

08 Ağustos 2024 16:02