Tolga sonucu yetersiz buldu

30 Mayıs 2024 11:49
Tolga'nın Teşekkür Mesajı
“Keşke Schafer müşteri hizmetleri doğrudan kendilerine attığım ilk mailimde çözümü gerçekleştirseydi o zaman güvenim tam olurdu. Esas teşekkürü şikayet var platformu hak ediyor. Şikayetvar var olmasaydı ilk maile istinaden biliyorum ki problem çözülmezdi. Yinede bu vesile ile Schafer firmasına bir günde elime ulşatırdıkları için teşekkür ederim. Ama biliyorum ki yedek parça ürünlerinin stok sıkıntısı beni farklı bir marka arayışına sokacak. Teşekkürler.”

İyi günler,
Schafer Barista Öğütücülü Filtre Kahve Makinesini 20 Mart 2023 tarihinde Hepsiburada üzerinden sevvalhome
(https://www.hepsiburada.com/magaza/sevvalhome) üzerinden satın aldım. Gelen ilk
ürün kutu açılışından sonra hiç çalışmadı Sevvalhome hiçbir karşı argüman sunmadan
şu an kullandığımız makineyi gönderdi. Ve bu ürünü 1 senedir kullanıyordum.

26 Mayıs 2024 günü cihaz demliğe kahve göndermemeye başladı. Filtresinin resim görüldüğü üzere yıpranmış ve erimiş olduğunu tespit ettim. Bunun üzerine Schafer müşteri hizmetlerine 27 Mayıs 2024 tarihinde yedek parça temin etmek için aşağıdaki mesajı attım.
"İyi günler, Schafer Barista Öğütücülü Filtre Kahve Makinemizin ekte resmini gönderdiğim filtresi üzerinde yırtılma ve bozulmalar oldu. Yedek parça teminini yapmak istiyorum. Fiyat ve izlenecek yol hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum."

Bunun üzerine kısa sürede müşteri hizmetlerinden aşağıdaki yanıt tarafıma ulaştı;

"Merhaba, İstemiş olduğunuz yedek parça şu an yedek parça depo stoklarımızda bulunmamaktadır.
Ürünlerimizin tekrar stoğa gireceği net bir tarih bilgisi iletemiyoruz. Dilerseniz yine bu hattan tarafımıza mail üzerinden yazarak güncel stok bilgisine ulaşabilirsiniz."

Tüketici olarak mağdur durumuna düşmüş oluyorum. Filtredeki bu yıpranma nedeniyle öğütme sonrasında bu deliklerden kaçan kahve taneleri/granülleri cam demliğe ulaşmasını sağlayan kahvenin akacağı deliği tıkıyor ve maalesef makine görevini yerine getiremiyor. İsteğim parasıyla bu filtreden satın almak. Fakat halen aktif satışta olan ve 24 ay garantisi olan bu ürün için ellerinde yedek filtre olmadığını tarafıma iletiyorlar. Ve bir de "Dilerseniz yine bu hattan tarafımıza mail üzerinden yazarak güncel stok bilgisine ulaşabilirsiniz." diyerek süreci müşteri üzerine bırakıyorlar. Bir müşteri olarak ben haftada iki defa yedek parça mı sorgulamam gerekiyor? Basit bir filtre teminini yapamadığım için yeni bir makine mı almalıyım?
Markaya güven çözüm süreçlerindeki Başarı ile ilgilidir. Basit bir yedek parça stoğunun halen satışta olan bir ürün için olmaması ki ürün 24 ay garanti altında ve ne zaman yedek parçanın stoğa gireceği bilgisinin tarafıma hızlıca verilememesi bir marka için ve ilgili müşteri hizmetleri için hoş değil.

İvedi olarak bu basit problemin çözülmesini rica ediyorum.

30 Mayıs 2024 11:55 (Şikayetten 5 dakika sonra)
31 Mayıs 2024 12:42

barista-filtre-kahve-makinesi-teknik-sorunu-ve-iletisim-zorluklari-1.pdf
Derya sonuçtan çok memnun

Derya
04 Temmuz 2024 11:55
"Sevgili Schafer, Sürekli belirttiğim gibi ürünlerinizden ve aslında servisinizden de çok memnunum. Ancak keşke bu şikayete gerek kalmadan çözüm bulunmuş olsaydı :( Barista kahve makinesini severek kullanıyorum, tekrar da alırım, tavsiye de ederim. Umarım bu tarz yedek parça sorununu bir daha yaşamayız. Teşekkürler"

Yavuz
29 Eylül 2023 15:37
Şahika sonuçtan hiç memnun değil

Şahika
16 Eylül 2023 16:52