Pegasus Kabin Bagajla Alakalı Eksik Bilgi

Pegasus Kabin Bagajla Alakalı Eksik Bilgi
Hüseyn
23 Ocak 2024 13:40

Pegasus Hava Yolları'nda PNR S2FNFU numaralı Bakü GYD - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na İzmir ADB aktarmalı bilet aldım, sadece bir adet el bagajım vardı ve ölçüleri 55*40*20 cm idi. Aldığım bilet üzerinde veya uygulama üzerinde kabin bagajının maksimum kilosu ile alakalı açıklayıcı hiçbir bilgi yer almamaktaydı. Kabin bagajıyla ilgili sadece 55*45*20 cm veya 40*35*15 cm boyutlarından bahsediliyor, taşınabilir kabin bagajı kilosuyla ilgili açık bilgi verilmiyor. Uygulama üzerinden check-in yaptırdım, sadece İzmir - Sabiha Gökçen için biniş kartı verildi, Bakü - İzmir için yer numarası verilmesine rağmen biniş kartı verilmedi. Azerbaycan'da olduğum için buradaki iletişim numarasını aradım (0125980598), biniş kartını havalimanından almam gerektiği belirtildi. 21 Ocak saat 00:40'ta kabin bagajıyla check-in yaptırmak için yaklaştım, check-in görevlisi (bayan) ve Pegasus sorumlusu (erkek), fazla bagajım olduğunu, kabine alamayacaklarını ve alt bagaja vermem gerektiğini, aksi takdirde uçuşa alınmayacağımı söylediler. Fazla kilodan dolayı kabin bagajı için 20 kg ek bagaj - 1345 TL ödemek zorunda kaldım. Önceden haberim olsaydı, daha uygun fiyata ek bagaj alabilirdim. Pegasus'un bu uygulaması muhtemelen başkalarının da başına gelmiştir. Önceden diğer hava yolları gibi açık kabin bagajı yükü kilosuyla ilgili bilgi vermeden, uçuş zamanında ekstra bagaj aldırarak yolcuları mağdur ediyor. Ucuza sattığı biletin kesintisini yerine koymaya, tamamlamaya çalışıyor. Bu durumdan, yetkililer de diğer hava yolu şirketleri gibi bilet alınırken kabin bagajı kilo limitinin bilette gözükecek şekilde, herkesin anlayabileceği bir biçimde paylaşılır umarım.

Aybüke
27 Ekim 2024 20:51
Gülsüm sonuçtan hiç memnun değil

Gülsüm
20 Haziran 2025 17:21
Pegasus'ta Valizim İçin Haksız Ekstra Ücret Alındı
pegasusta-valizim-icin-haksiz-ekstra-ucret-alindi-1.jpg
Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

Tuğçe
24 Haziran 2025 10:16
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Pegasus'ta Bagaj Krizi: Tatilimiz Rezil Oldu

Murat
28 Kasım 2024 00:10
Pegasus'ta Bagaj Krizi: Tatilimiz Rezil Oldu
Feyzanur sonuçtan hiç memnun değil

Pegasus Uçuşunda Haksız Bagaj Ücreti Mağduriyeti Yaşadım

Feyzanur