Kuveyt Türk'te Altın Hesabı Mağduriyeti Ve Gizli Faiz Kesintisi

16 Ekim 2024 03:37

Kuveyt Türk'ten fiziki altın alınabildiği ve fiyat kuyumculara göre uygun olduğu için Kuveyt Türk'ten altın hesabı açıp yıllarca altın biriktirdim. Geçmiş yıllarda çok cüzi fark vererek fiziki olarak talep edebiliyordum. Bankadan fiziki olarak altınları almak istediğimde ise altının gram başına %4 faiz aldıklarını öğrendim. Eylül ayında faizleri yükseltip gram başına %4 yapmışlar, bunu da mesajla size bildirdik diyorlar ama öyle bir mesaj gelmedi. Şimdi bu altını ben bozmak istediğimde alım satım arasındaki bankanın aldığı gram başına aldığı ücretle kuyumcunun gram başına aldığı ücret arasında 3-4 kat fark çıkıyor. Anladığım kadarıyla müşterilere Kuveyt İslami bankacılık diye yıllarca onları bir şekilde ikna edip bankadan altın hesabı açtırıp müşterilere fiziki olarak çekme imkanı sağladılar. Komisyon da yok denilecek kadar azken bilgi vermenin de ötesinde detaylı bilgi verilmesi gerekirken bu yapılan işlem tamamen hukuka aykırıdır. 100 bin tl lik altında 4 bin tl kesinti mi olur. Altin alırken masraf yazılıyor. Altınını geri alırken daha çok pişman oluyorsun. Ve 1 ay sonra verebilirlermiş.

profile profile profile
16 Ekim 2024 08:02 (Şikayetten 4 saat sonra)

13 Ekim 2024 22:09
Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk Altın Hesabı Faiz Uygulaması ve Bilgilendirme Eksikliği

09 Ekim 2024 12:34
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk'te Altın Hesabı Komisyon Oranlarının Ani Değişimi

08 Ekim 2024 21:30

11 Ekim 2024 18:03
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk'te Altın Hesabı Mağduriyeti: Yanıltıcı Uygulamalar Ve Gizli Masraflar

23 Kasım 2024 14:18

Kuveyt Türk Kategorileri