Murat sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk'te Altın Hesabı Komisyon Oranlarının Ani Değişimi

08 Ekim 2024 21:30

Kuveyt Türk'ten fiziki altın alınabildiği ve fiyat kuyumculara göre uygun olduğu için Kuveyt Türk'ten altın hesabı açıp altın biriktirdim. Daha düne kadar gramına 15 TL faiz vererek fiziki olarak talep edebiliyordum. Buna güvenerek bankada 45 gram kadar altın biriktirdim. Bu altını başkasına olan altın borcumdan dolayı bugün fiziki talep ettiğimde ise altının gram başına %4 faiz aldıklarını öğrendim. Eylül ayında faizleri yükseltip gram başına %4 yapmışlar. Şimdi bu altını ben bozmak istediğimde alım satım arasındaki bankanın aldığı ücret gram başına 110 TL. Bu arada kuyumcularda bile böyle bir ücret yok, en fazla gramına 40 TL gibi bir fark alıyor. Fakat sizin bankada bu oran 110 TL. Şimdi ben bu altını fiziki olarak talep etmek istediğimde ise gram başına ekstra 120 TL alıyorsunuz.
Özetle; bankanın 1 gram altında kazancı 230 TL'dir. Anladığım kadarıyla müşteriler sizin bankadan altın hesabı açıp altın almaları için müşterilere fiziki olarak çekme hakkı tanıyarak, ayrıca komisyon oranı düşük tutarak müşterileri topladınız. Şimdi de müşterilere bilgi vermeksizin komisyon oranını 15 TL'den 120 TL'ye çıkarttınız. Bu yapılan ücret değişikliğini müşterilere önceden bilgilendirmeniz gerekmez miydi? Bankanızda benim altın hesabım var, bankanız bu komisyon oranı değişikliği ile ilgili bana önden herhangi bir bilgilendirme yapmadı. Bu altınları eski tarifeden tarafıma teslim edilmesini talep ediyorum. Eski tarihlerde alınan altınlar 25 gramdı, en azından 25 gramını fiziki olarak eski tarifeden tarafıma teslim edilmesini istiyorum.

profile profile profile
09 Ekim 2024 08:09 (Şikayetten 10 saat sonra)

13 Ekim 2024 22:09

Kuveyt Türk'te Altın Hesabı Mağduriyeti Ve Gizli Faiz Kesintisi

16 Ekim 2024 03:37
Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk Altın Hesabı Faiz Uygulaması ve Bilgilendirme Eksikliği

09 Ekim 2024 12:34

11 Ekim 2024 18:03
Alptekin sonuçtan hiç memnun değil

13 Ağustos 2024 11:23

Kuveyt Türk Kategorileri