Ford Kuga İle Sürekli Arıza Ve Yüksek Masraflar

Ceyda
12 Temmuz 2024 21:43

35 AJB 572 plakalı, 2019 model dizel Ford Kuga araç sahibiyiz. Aracımızı İzmir Karşıyaka Arkas Otomotiv Ford Yetkili Satıcısından satın alarak 28.08.2019 tarihinde sıfır kilometre olarak teslim aldık. Aldığımız tarihten itibaren, kilometre aksatmaksızın tüm bakım ve onarımlarımızı yine aynı serviste yaptırmaktayız.

İlk aldığımız dönemde aracımızla ilgili çözümü zor bir problem yaşadık ve aracımızı sürekli servise bırakmak zorunda kaldık. Sonrasında sorunların çözüldüğünü düşündük. 2021 yılında turbo ile ilgili bir sorun yaşadık ve bu sorun, garanti kapsamında Ford yetkili servisi tarafından onarıldı. Ne yazık ki, markayla olan tecrübemiz olumsuz bir şekilde başladı.

Bu ve benzeri problemler yetkili servis tarafından giderildikten sonra, periyodik bakımlarımız ve ömürlü malzeme değişimlerimiz aynı yetkili Ford servisi tarafından devam ettirildi. Aracın garantisi bittikten sonra, 2024 Mart ayında şanzıman arızası yaşadık ve yaklaşık 50 bin TL ödeme yaparak Ford yetkili servisi tarafından bu arıza onarıldı. Ancak, birkaç ay geçmeden aracımız şimdi de turbo arızası verdi. Yetkili servise verdiğimiz aracın turbo ve turbo valfinin değişeceği belirtilerek yaklaşık 70 bin TL civarında bir onarım bedeli talep edildi.

Aracımızı 2019 yılında sıfır kilometre olarak aldık ve şu an 112.000 km'de. 2021 yılında turbo ile ilgili yaşanan sıkıntı sonucu işlem yapıldı. İki yılda bir sürekli turbo sorunu mu yaşayacağız? Mart 2024 tarihinde aracımız için 50 bin TL tutarında bir onarım faturası ödedik. Şimdi de 70 bin TL’lerden bahsediliyor. Son 3 ay içinde 5 yıllık, 112.000 km'de olan bir araç için ömürlü yedek parçalar dışında 121 bin TL masraf yapıyor olmak, Ford markasına olan güvenimizi tamamen sarstı. Bir daha markanızla çalışacağımızı ve olumlu referans vereceğimizi düşünmüyoruz. Markanıza ve sloganınıza hiç yakışmayan bir tutumla karşı karşıya kaldık.

İzmir Karşıyaka Arkas Ford Yetkili Satıcı ve Servisi ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz, her aşamada desteklerini esirgemiyorlar. Bu sebeple yanlış anlaşılmak istemeyiz. Servis ile ilgili bir şikayetimiz veya problemimiz yok. Ancak sıfır kilometre aldığımız araçta bu kadar kötü tecrübeler yaşamamız markaya olan güvenimizi sarstı.

profile profile
22 Temmuz 2024 01:49 (Şikayetten 9 gün sonra)

Faris
Faris

Çözdüğünüz bir şey yok Ford u tercih etmemiz de hataydı bir defa oldu ama başkasının başı yanmasın

İslam sonuçtan hiç memnun değil

Otosan, Ford Arkas Ve Avis Beceriksizliği

İslam
23 Ağustos 2024 02:23
Otosan, Ford Arkas Ve Avis Beceriksizliği
Mehmet sonuçtan çok memnun

Ford Kuga Turbo Arızası Sorunu

01 Nisan 2024 19:14
"Özellikle Ford Otosan'dan Ayşegül Hanım'a ve Çanakkale Arslanlar Ford Bayii'nden Musa Bey'e ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim."

Feride
24 Temmuz 2023 12:48