Erkan sonuçtan hiç memnun değil

ECA Poly 100W Kablosuz Oda Termostatı Ekran Değişimi

ECA Poly 100W Kablosuz Oda Termostatı Ekran Değişimi
26 Ekim 2023 22:32

5 yıl garantili ECA poly 100 kablosuz oda termostatı satın aldım ufak bir düşme sonucu ekranı kırıldı ücretini ödeyerek yetkili ECA servisinde tamir ettirmek istiyorum 3 ay oldu hala muhatap bulamadım. ECA müşteri hizmetleri teknik servis numarası veriyor telefona bakan yok. Tekrar arıyorum kayıt acıyorlar teknik servis sizi arayacak diyorlar kaç ay geçti hala arayan yok. Tekrar arıyorum yarın sizi arayacaklar şeklinde cevap alıyorum. Gene arayan yok. Oturduğum semtin dişinde Teknik Servise gidiyorum "İstanbul Bakırköy Osmaniye" cihaza bakmadan onarım yapılmıyor deniyor. Bu malı satarken iyi. Üzerine 5 yıl garanti yazarken iyi de basit siyah beyaz eski hesap makinesi gibi ekranı değiştirmek mi imkansız. Üstelik ufacık darbede kırıldı ücretini ödeyerek yaptıracağım halde ürünün arkasında duran muhatap yok. İnternet sitelerinde gördüğüm kadarıyla ürünle alakalı aynı sorundan çok şikayet var ve bir çoğu yaptırmamış. Yaptıra bilenlerden de sıfır cihaz parası talep edilmiş. Bu kadar köklü bir firmaya bu hizmet utanç verici. Maalesef henüz bir çözüm bulamadığım için başka insanlarda mağduriyet yaşamasın diye buraya yazmak istedim.

26 Ekim 2023 22:33 (Şikayetten 1 dakika sonra)
27 Ekim 2023 18:33

ECA müşteri hizmetleri tarafından arandım. Cihazın yedek parçalarının Manisa'daki fabrikada üretildiğini gerekli yazışmaları bölge müdürlüğü ile yapıp geri dönüş yapacaklarını bildirdi. Sonrasında ECA tarafından tekrar arandım bölge müdürlüğünden gelen bilgiye göre cihazın yedek parçalarının üretilmediği bu sebeple ücretlide olsa onarım yapamayacaklarını söylediler. 5 yıl garantili olarak ve halen piyasada satışı devam eden ürünün yedek parçalarının olmadığı gerekçesiyle ECA pure 100W modeli ile 320 TL gibi bir miktar para ödersem değişim yapacaklarını söylediler. Görüştüğüm kişiye ilk olarak elimdeki cihazın satışının devam ettiğinin garanti kapsamı dışında bile olsa yedek parçalarının temin edilerek onarım yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştım ısrarla aynı şeyleri tekrar etmeye ve bana sundukları teklifi kabul etmeye çalıştı. Cihazın ekranın cihaz yedek parçası sayılmadığını bu nedenle onarım yapılamayacağını söyledi. Kendisine Telefonunun vb. Cihazının ekranı kırılsa ve teknik servis ekranın telefona ait bir parça olmadığını bu nedenle telefon'nun tamir edilemeyeceği ve binlerce lira ödeyerek yeni telefon alması gerektiği söylese ne kadar mantıklı olduğunu sordum maalesef ki cevap almadım. Kısacası Halen satışı olan ve garantili olarak satılan bir ürünün yedek parçası ilgili firma tarafından temin edilmesi gerekmektedir. Gereken tamiri gerçekleştiremiyorsa müşteri hakları ve memnuniyeti gereği aynı ürünle ücretsiz olarak değiştirmesi hem ticaret ahlakına uygun bir durum olur hem de insanların markaya güven ve bağlılıklarını arttırır. ECA dan beklemiş olduğum cihazımın yedek parçasını temin edemedikleri için sıfırıyla ücretsiz değişim yapmalarıdır

31 Ekim 2023 18:55

Müşterimize bilgi sunulmuştur. Bilginize sunarız. Saygılarımızla ECA Çağrı Merkezi

Kadir

Abdulkadir
24 Temmuz 2023 10:29

Burak
02 Ocak 2024 14:27
ECA Oda Termostatı Arızası ( 1.5 Aydır Kimse Ulaşmıyor Bana )
Ercan sonuçtan memnun

Ercan
15 Ocak 2025 17:59
"Öncelikle ECA İzmir bölge temsilcisi Yağız beye çok teşekkür ederim kişisel inisiyatif kullanarak sorunu çözdü."

ECA Kategorileri