Emre sonuçtan hiç memnun değil

07 Ağustos 2024 00:07

2008 tarihli satın aldığımız D-Smart üyelikli Next HD-Smart ye 15000 receiver ve çanak anteni üyeliğimizi sonlandırana kadar kullandık. Mülkiyeti bize ait olan uydu alıcısını üyeliğimizi sonlandırdıktan sonra da kullanabileceğimiz söylenmişti. Ulusal kanallar kapatıldı. Ekranda sadece 2850'ye göndermemiz gereken kısa mesaj kod yazısı çıkmaktadır. Ayrıca uydu alıcısı bize ait ve receiver'ı çatımızdaki antene bağlayarak da kullanmak istiyoruz. Fakat herhangi bir işlem yapılamıyor. Müşteri temsilcisini aradığımda uzaktan herhangi bir müdahale yapamadıklarını belirttiler. Ücretini zamanında ödeyerek satın aldığımız uydu alıcısını neden kullanamıyoruz? Ya da kullandırtmıyorlar?

07 Ağustos 2024 09:59 (Şikayetten 9 saat sonra)
07 Ağustos 2024 19:32

Sena Hanım, uydu cihazının zamanında satın alırken mülkiyeti bana ait olacağı söylendi. Bu cihazı kendi çanak antenime bağlayıp kullanabilmem gerekiyor. Fakat teknik uzman olmasam da öğrendiğim kadarıyla cihaz şifrelenmiş durumda. Herhangi bir uydu taraması yapamıyorum. Sonuçta cihaz benim. Ana ekranımda uyarı koduyla 2850'e mesaj atmam gerektiği belirtiliyor. Cihazımı TÜRKSAT uydusuna bağlayıp kullanabilmem gerekiyor. Zamanında 600 TL bedel ile satın almıştık. Ben para verip aldığım cihazı çöpe mi atacağım?

15 Ağustos 2024 17:31

Merhaba Emre Bey, Ben Gökhan, yazılı destek uzmanıyım. Sisteme kayıtlı olan telefon numaranızı ve cihazınızın seri numarasını benimle paylaşmanızı rica ederim. Geri bildiriminizi bekliyorum. Sevgiler, D-Smart

16 Ağustos 2024 09:28

Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim Emre Bey. Konu hakkında gereken kaydınızı açtım ve ilgili birimimize ilettim. Yapılan incelemeler sonucunda tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Bilginize sunarım. Sevgiler, D-Smart

28 Ağustos 2024 14:52

Gökhan Bey Merhaba, Konu ile ilgili son durum nedir? Cihazı kullanabilme imkanımız nedir?

28 Ağustos 2024 15:05
04 Eylül 2024 23:05

Merhabalar, Evet arandım. Görüştük. Seri no. Ları da tekrardan paylaştım fakat herhangi bir sonuca ulaşamadık. Ayrıca Next&Nextstar firması yetkilileri ile de görüştüm.

05 Eylül 2024 09:08
05 Eylül 2024 18:50

Merhabalar, Ben zaten iki hafta önce D-Smart bayii'ne iki kere ziyarette bulundum. Beyefendi ile ayrıntılı olarak görüştük. Bana yardımcı olamadı. Hem cihazı inceledi hem D-Smart kartını ayrıntılı olarak inceledi. Sizinle de iki üç defa görüştük. Ayrıca Next firmasından Kemal Bey ile de görüntülü görüşme gerçekleştirdik. Receiver menü ve yazılımını inceledi. Onların da görüşü e-devlete şikayette bulunmam yönünde olmuştur. Bilginize sunarım.

26 Eylül 2024 13:27

Süreç halen devam etmektedir. Herhangi bir dönüş yapılmadı.

26 Eylül 2024 15:20
27 Eylül 2024 17:23

Ben zaten geçen ay 2 defa D-Smart bayiisine gittim. Bana yardımcı olamadılar. Bizimle alakalı değil dediler. Uzaktan receiver'ın kilitlendiğini belittiler. Tekrardan aynı bayiiye hiçbir cevap alamayacağımı bile bile gitmeye gerek olmadığını zannediyorum. Sonuç olarak uydu alıcımın TÜRKSAT kısmını (+1000 sonrası kanalların olduğu bölüm) kullanamıyorum. Bunun nedeni nedir?

10 Ekim 2024 20:40

Bu konuda son durum nedir? Halen konu çözüme kavuşamadı.

21 Ekim 2024 17:36

Halen dönüş yapılmamıştır. Mülkiyeti bana ait olan cihazın kullanımı sağlanamamaktadır.

06 Kasım 2024 15:32

Bayii de dahil olmak üzere sorun belirtilmesine rağmen konu halen çözüme kavuşmamıştır.

28 Kasım 2024 01:31

Konu halen çözüme kavuşmamıştır. Kendi paramızla satın aldığımız uydu alıcısını kullanamamaktayız.

28 Kasım 2024 10:01
28 Kasım 2024 23:15

Gökhan Bey Merhaba, Tamamen farazi bilgilendirmelerde bulunduğunuzu görmekteyim. Siz ya da herhangi bir müşteri temsilcisinden sonra (telefonla aramalar dahil) bana ulusal kanalların açıldığına dair bilgilendirmede bulunulmamıştır ve kanallar daimi kapalı durumdadır. Hatta 1001 sonrası TÜRKSAT kanallarını taratıp buluyorum fakat izleyemiyorum. Kartı çıkartsak da taksak da herhangi bir değişiklik olmuyor. Bu durumu canlı bağlantı ile Next&Next Star teknik destek birimi de inceledi. Eğer sorun olsaydı onlar kendi marka cihazlarını bilebilirlerdi diye düşünmekteyim. Ayrıca Edirne servisinize 2 defa gittim. Yardımcı olmadılar. Sadece kartı cihaza takıp çıkarttılar. Cihazın uzaktan kilitlendiğini belirttiler. Hatta müşteri temsilciniz ile konuşmamda elektronikçi ile de görüşebilirsiniz tarzında söylemde bulunuldu ki bu tarz şikayetleri bu sitede okudum ve o kişiler de aynı söylemlerin kendilerine söylendiğini belirtiyorlardı. 2 adet elektronik firması ile de görüştüm ki Onlar da cihazın kilitlenmiş olduğunu belirttiler. Üzülerek belirtmek isterim ki süreç çok uzadı. Bu cihazı zamanında yüksek ücret vererek ve yıllarca üyelik sahibi olarak kullandık. Cihaz, eğer bana aitse benim her türlü kullanabilmem gerekmektedir. Tüketici Mahkemesi ve CİMER şikayet başvurumu yarın oluşturacağım. Takibini yaparsınız.

Ayla sonuçtan hiç memnun değil

11 Nisan 22:24

D-Smart Uydu Alıcımın Sinyali Keyfi Olarak Kapatıldı