Gönül sonuçtan hiç memnun değil

19 Aralık 2024 18:31

Kusurlu/ ayıplı ürün satışı yapan Bosch marka!

Bir yıl önce çeyizime aldığım Bosch marka beyaz eşya setindeki buzdolabı hiçbir kimyasala maruz kalmadığı ve yeni kullandığı halde buzdolabının her iki kapak yüzeyinde sarımsı renkler belirmeye başladı. Yoğun halde olan bu kusur servis tarafından "kullanıcı hatası ve belki buzdolabı kapakları bir defaya mahsus değiştirilebilir" dendi. Kendi hatam olsa nokta nokta lekeler yerine kimyasalla silinmesi üzerine oluşan silme lekeleri olur. Ben bu ürünü ikinci el almadım ki sadece kapakları değişecek? Bariz bir şekildi ayıplı ürün satılmış. Ve yeni kapaklar takıldıktan sonra kapaklarda oluşacak uyumsuzluk için muhatap bulabilecek miyim. Belli değil. Ürünümün kapak değişimi yerine yenisiyle değiştirilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde Tüketici Hakları'na gideceğimi belirtmek isterim.

16 Ocak 2025 12:45

Daha önce de buraya şikayetimi yazmıştım fakat herhangi bir çözüm olmadı.

20 Aralık 2024 13:20 (Şikayetten 18 saat sonra)

25 Aralık 2024 15:15

16 Ocak 2025 12:43

Daha önce de buraya şikayetimi yazmıştım fakat herhangi bir çözüm olmadı. Şikayetimden sonra firma tarafından aranarak iletişime geçtiler. Mail üzerinden fotoğraf istediler. Sadece fotoğraf üzerinden yorumlayarak kullanıcı hatası olduğu söylendi. Oluşan lekelerin üzerinde herhangi bir çizik, aşınma vs olmazken bunun kimyasalla olabileceğini ısrarla söylediler. Birkaç mühendis arkadaşıma danıştığımda ayıplı ürün satıldığını ve kullanıcı hatasının olmadığını da söylediler. Herhangi bir kimyasal kullanmadım kaldı ki bu hale gelebilmesi için üstteki verniğin gitmesi daha sonra zarar görmesi ve hatta oluşan kusurlu yerlerde kabarma olması gerekiyor. Hiçbiri yokken sadece alttan gelen renkler hangi mantıkla kullanıcı hatası olabilir. Garantisi hala devam eden ve henüz yeni alınmış bir ürünün ilk sorununda da ücretli parça değişimini yaparız demeleri de sattıkları ürünlerin arkasında durmadıklarını gösterir. Global marka dedik sıkıntı yaşadığımızda çözümde destek olurlar dedik. Ayıplı ürün satacaklarını bilemedik. Tekrardan söylüyorum cihazımın parça değişimini kabul etmiyorum. Yeni cihazla değişimini istiyorum ve hiçbir şekilde ücretli/ücretsiz parça değişim tekliflerinizi kabul etmiyorum. Bu teklifler için arayıp ne beni ne kendinizi yormayın. Cihaz değişimi yapılmadığı takdirde gerekli tüm mercilere şikayetimde bulunacağımı ve Tüketici Hakları'na gideceğimi de eklemek isterim.

Füsun sonuçtan hiç memnun değil

Füsun
13 Şubat 2025 08:29
Bosch Buzdolabı Kapak Boyası Sorunu Ve Garanti Çıkmazı
Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Buzdolabı Kapak Sorunu Ve Garanti Sonrası Yüksek Ücret

Yeşim
02 Eylül 2025 14:06
Bosch Buzdolabı Kapak Sorunu Ve Garanti Sonrası Yüksek Ücret
Rihle sonuçtan hiç memnun değil

Rihle
24 Ağustos 2024 07:31
Bosch Buzdolabında Sararma Ve Paslanma Sorunu
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
19 Aralık 2023 19:55