Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Çamaşır Makinesi Çamaşır Yırtma Sorunu

Bosch Çamaşır Makinesi Çamaşır Yırtma Sorunu
29 Ekim 2023 13:23

Bosch WAT24480TR/13 Model garantisi bitmiş ve hiçbir sorun çıkarmayan çamaşır makinem çamaşırları aniden yırtmaya başladı. 08.09.2023'te servis çağırarak kazanda tırnağıma bile zor gelen bir çapak tespit edildi ve kazan değişimi gerektiği söylendi. Servis personeline bunun sorunu kesin çözüp çözmeyeceğini defalarca sordum ve çözeceğini söylediler. 18.09.2023 tarihinde kazan değişimi için gelindi ve kazan ile amortisörler 4.000 TL'ye değiştirildi. 1200 dakika/devir yerine 800 dakika/devirde yıkama yapmamı ve jean pantolonların fermuarlarının kapalı şekilde yıkanmasını söylediler. Ayrıca 800 TL'ye detaylı bakım yapıldı. Kendimde tekstil sektöründe çalışıyorum ve tüm kontrolleri yaparak özenle yıkamama rağmen makine ufak yırtıklara devam etti. Eskiden olduğunu düşündüğümden önemsemedim. 28.10.2023'te son yıkamamda tişörtün kolunu paramparça etti. Bosch gereksiz yere 4.800 TL paramı alıp sorunumu çözmedi. Hem de gereksiz yere izin kullanmama neden olup zamanımı aldı. Ayrıca yırttığı tişörtler Lacos**, Gan* gibi kazan parasından çok daha pahalı ürünler. Zararım tahmin edebileceğinizden çok daha fazla. Konunun değerlendirilerek yaşattıkları mağduriyetin giderilmesi ve verdikleri zararların tanzimi için makinenin yenisi ile değiştirilmesini talep ediyorum.

03 Kasım 2023 20:04

08.09.2023 Cuma günü öğle saatlerinde 4446333 numaralı Bosch müşteri hizmetlerini aradığımda "çamaşır yırtma sorunu" için kayıt açtırdım. (Kayıtların dinlenmesini istiyorum.) Gelen servis (Atilla) sıkma sesi olarak şikayet kaydı açmış. Ben kendisine 3-4 kez kazan değişiminde "yırtma sorunu" çözülür mü dedim. Evet yine birkaç yıl sorunsuz kullanırsınız dedi. Kazan değişimi esnasında komple bakım da yapıldı. Yırtma sorunu devam edince tekrar servis çağırdım. Gelen bey lastikten yırtma oluyor dedi yırtılan tişörtün resmini çekti. Bu tip yırtılmalar lastikten olur dedi. Ben ne diye kazan değiştirtiniz o zaman dedim. Cevap yok. Sonra tekrar Atilla isimli personel geldi. Lastik sağlam dedi. Bosch Türkiye fms servis tamamen tüketiciyi yanıltıcı, çözümden uzak, tutarsız personeller ile müşterilerini maddi manevi mağdur etmektedir. Servisten ve personellerin her birinden şikayetçiyim. Bizim sıkma sesi ile ilgili bir şikayetimiz hiç olmadı. Bilinçli olarak tüm servis formlarına asıl şikayeti girmemişler. Müşteri hizmetlerini defalarca aramamıza rağmen iş akışı dökümünü/servis kaydını mail adresimi almalarına rağmen göndermediler. Bugün de genel merkezden aranarak yırtılmaların cihaz kaynaklı olmadığını söyleyip konuyu kapatmak istediler. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

Ek
30 Ekim 2023 13:45 (Şikayetten 1 gün sonra)

30 Ekim 2023 16:15

Servisiniz az önce geldi. İlk Atilla Bey'in kazan değişimi tespitinde sorunun çözülüp çözülmeyeceğini sordum ve çözüleceğini söyledi. Montaj için gelen Arif Bey komple bakım yaptı lastik sapasağlam dedi. Hatta değişmesine gerek olup olmadığını sordum gerek yok dedi. Şimdi gelen servis personeli yırtma/parçalama gibi sorunlar lastikten kaynaklanır. Lastik değişmesi gerekiyor dedi. Öncelikle bana boşu boşuna 4.000TL Ye Kazan değiştirtiniz. 800 TL'ye komple bakım yapıyoruz diye de asıl kontrol edilmesi gereken ekipmanlara bakmadınız. Ve tüm bunlar için gereksiz yere işimden izin kullandım. 4.800TL 'nin iade edilmesini istiyorum. Tamamen personelinizin bilgisizliğinden ve tutarsızlığından kaynaklı bir durum. Lastiğin de ücretsiz olarak yenisi ile değiştirilmesini ve yırtılan ürünlerin faturasını sizlere paylaşıyorum ve bu fatura fiyatları ile bu ürünleri şu an tekrar satın almam olanaksız. Verdiğiniz zarar gerçekten çok büyük.

01 Kasım 2023 15:11

01.11.2023 Tarihinde tekrar çat kapı servisiniz geldi (Atilla Bey) ve lastik/kazan kontrolü yaptı ve bu sefer de lastikte sorun olmadığını söyledi. Fotoğraflar çekerek ayrıldılar. Her gelen servis personeli kazan kontrolü vs. İçin ince kadın çorabı istemektedir. (yanlarında Herhangi bir ekipman bulunmamakta.) Pazartesi gelen personel lastikten diyor çarşamba gelen personel yok lastikten değil diyor. Dalga geçtiğinizi düşünmeye başladım. Evde 3,5 yaşında çocuğumuz var her gün kirli çıkıyor ama korkumuzdan çamaşır yıkayamıyoruz. Yeni aldığım ürünleri yıkamamak giyemiyorum. Çözemiyorsanız ya makineyi yenisi ile değiştirin ya da boşu boşuna yapılan kazan değişimi+bakım+kazan temizleyici+arıza tespit ücretleri olan sizde hepsi kayıtlı yaklaşık 5.400TL olan masrafımızı geri ödeyin gidip başka marka makine alacağım. Alman kalitesi/güvencesi diye satın aldığım firmanın bir gelen personelinin dediği bir diğerinin dediğini tutmuyor. Bu açıklanamayacak bir durum. Müşterilerinizi a p t a l yerine koymaktan vazgeçin.

03 Kasım 2023 16:26

Bugün utanmadan arayıp yırtılmaların makine kaynaklı olmadığını söylediler. Bir şey yapamayacaklarmış. İnsanları a p t a l yerine koymak kolay. Parayı sokakta kazanmıyoruz. Yasal haklarıma başvuracağım. 6 yıldır hiçbir sorun yaşatmayan makine ansızın yırtmaya başlıyor makine kaynaklı değilmiş programdan veya ürünlerden kaynaklıymış. Kesinlikle bu markadan hiçbir ürün almam. Almanya'ya da ayrıca durumu bildireceğim.

03 Aralık 2023 13:40

14.11 de genel müdürlükten Uğur Bey geldi sorununun makineden kaynaklı olduğunu söyledi. Taktıkları sıfır kazan da çapak içinde çıktı. Geçen pazartesi de servis geldi ücretsiz contayı, ön paneli deterjan gözünü ve tekrar kazan değiştirdiler. Sonuç şimdilik çözüldü gibi sorunum ama boşu boşuna 4.000₺ Ye Kazan değiştirdim. Servisin teşhislerinde şüpheci olun. Özcan Beye de teşekkür ederim. Hale hanım bu süreçteki en sinir bozucu kişiydi.

Burak
15 Ekim 2024 15:57
Serdal sonuçtan hiç memnun değil

Serdal
01 Aralık 2023 00:07
Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Uğur
20 Nisan 2024 18:33