Visit Xolvie to read complaints and reviews, or file yours.

Blog

Her Kararın Arkasında Şikayetvar

Makaleler

Gündem

17 Haziran 2022 17:10

Bu haftanın en çok konuşulan yayın platformu Disney+’ın ilk haftası kullanıcıları memnun etti mi?

Bildiğiniz gibi 14 Haziran 2022’den itibaren dijital yayın platformlarının güçlü rakibi Disney+ resmen yayın hayatına başladı. Biz de güçlü reklam kampanyalarıyla son 1 aydır adından sıkça söz ettiren platformu Şikayetvar verileriyle mercek altına aldık.

read_more

Gündem

03 Haziran 2022 15:42

Elektrikli scooter şikayetleri yüzde 615 arttı

Çözüm platformu Şikayetvar, metropollerde ilgiyle karşılanan alternatif ulaşım uygulamalarıyla ilgili verilerini paylaştı. Verilere göre bu uygulamalarla ilgili şikayetler 2021’nin ilk dört ayıyla 2022’nin aynı dönemi karşılaştırıldığında yüzde 615 arttı. 2022’de Şikayetvar’da bu şikayetlerin yüzde 21’i çözüme kavuştu.

read_more

Gündem

30 Mayıs 2022 17:53

Sahte İcra Takibi Dolandırıcılarına Dikkat: İşte Gelen Şikayetlere Göre İcra Dolandıcılığında Yaşananlar

Artık telefonla dolandırıcılık, yeni bir durum değil. Ancak son dönemlerde sahte “icra takibi” dolandırıcılığı vakaları sürekli olmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda sözde “hukuk büroları” tarafından yapılan aramalarla insanlardan para isteyen dolandırıcılar, gündemi epeyce meşgul etmişti. Şimdi icra dolandırıcılığına bir yenisi eklendi.

read_more

Gündem

29 Nisan 2022 18:37

Ramazan Bayramı Öncesi Oto Kiralamacılara Gelen Şikayetler %31 Arttı!

Her ne kadar günümüzde araç kiralama rezervasyonlarını yapmak, özellikle de araç kiralama platformları sayesinde eskisine göre daha kolay olsa da, yine de aracı teslim alırken veya teslim aldıktan sonra sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Biz de bu yüzden araç kiralama şirketlerine gelen şikayetleri inceledik.

read_more

Gündem

25 Nisan 2022 20:03

Evden çalışma vaadiyle kişisel bilgilerinizi çalan dolandırıcılara dikkat!

Kişisel bilgilerin ele geçirilmeye çalışılması, günümüzde artık yeni diyebileceğimiz bir olgu değil. Her geçen gün farklı sebeplerle kişisel verilerimize göz dikmiş bilgisayar korsanları türeyip duruyor. Bu seferki dolandırıcılık iddası ise biraz daha farklı.

read_more

Gündem

16 Nisan 2022 20:54

Sahte SMS ile HGS dolandırıcılığına dikkat: “Kartımdan 1458 TL çekildi”

Dolandırıcıların yeni yöntemi Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) oldu. Şikayetvar üzerinden cep telefonlarına gönderilen “HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz” mesajlarıyla dolandırıldıklarını belirten tüketiciler, gereğinin yapılmasını isteyerek diğer kullanıcıları da bu tuzağa düşmemeleri için uyardı.

read_more

Gündem

12 Nisan 2022 19:19

Sözde E-Ticaret Sitesinde Dolandırıcılık İddiası: “Ürünler teslim edilmiyor, geri dönüş yapılmıyor”

Özellikle de Covid-19 pandemisi başladığından beri e-ticaret pazaryeri siteleri, daha önce hiç olmadığı kadar hayatımızda. Kozmetikten, gıdaya, elektronikten giyime kadar artık bir çok ihtiyacımızı bu internet siteleri üzerinden karşılamaya başladık.

read_more

Gündem

07 Nisan 2022 18:32

40 Yıl Hatırı Kaldı Mı?: Kahve Zincirlerinin Fiyat Artırımları Gündemde. Peki Müşteriler Ne Kadar Memnun?

Starbucks’ın açıkladığı son menü zamlarından beridir, kahve zincirlerinin yaptığı zamlar gündemde epey bir yer tutuyor. Peki kahvelerini, kahve zincirlerinde içmeyi sevenler ne kadar memnun?

read_more

Gündem

04 Nisan 2022 19:46

Yeni Bir Kripto Para Dolandırıcılığı İddiası: Bitarche

Son yıllarda kripto para dünyası herkesin gündeminde. Özellikle de Metaverse ve NFT gibi projelerden ötürü geleceğin ekonomik sistemi olacağı inanılan kripto paralar günümüzde popüler bir yatırım aracı haline geldi. Ancak bu alanda dolandırıcılık iddiaları da durmak bilmiyor.

read_more

Gündem

30 Mart 2022 18:06

Kollajen Takviyesi Satışlarında Dolandırıcılık İddası: Sahte Ürünler Geliyor, Ürünler Teslim Edilmiyor

Kollajen takviyesi alarak saç ve cilt bakımı son dönemlerde epeyce popüler. Dolandırıcıların ise yeni hedefleri bu zor bulunan veya eczanelerde pahalıya satılan bu takviyeleri uygun fiyatla almaya çalışan tüketiciler.

read_more

Gündem

28 Mart 2022 21:32

Stres atmak için oyun atalım mı?: Çevrimiçi oyun marketlerinde sorun yaşayan oyuncula muhattap bulmakta zorlanıyor!

Artık bilgisayar oyunları 90’ların başlarındaki gibi fiziksel mağazalardan temin edilmiyor. Özellikle de bilgisayar veya konsol oyunlarının basılması ve dağıtılması günümüzde oyun stüdyoları için büyük bir maddi yük. Bundan kaynaklı olarak ister konsollar için, isterse de bilgisayarlar için oyunlar yoğunluklu olarak sanal mağazalardan satılıyor.

read_more

Gündem

28 Mart 2022 12:10

Akaryakıt istasyonlarıyla ilgili şikayetler yüzde 117 arttı: “İstasyonlar zam öncesi yakıt vermiyor”

Çözüm platformu Şikayetvar olarak, son dönemde gelen zamlar nedeniyle herkesin gündeminde olan akaryakıt istasyonlarını mercek altına aldık. 2021’in Ocak ve Şubat verileriyle 2022’nin aynı dönem verilerine göre bu sektörde şikayetlerin yüzde 117 arttı. Şikayetvar verilerine göre en çok şikayet edilen konularsa akaryakıt zammı öncesi son saatlerde istasyonların yakıt vermemesi ve akaryakıt zammının erken işleme alınması oldu.

read_more

Gündem

25 Mart 2022 16:02

Yurt Dışı Vize Danışmanlık Şirketleri Müşterileriyle İletişim Kuramıyor: Gelen Şikayetlerin %30’u İletişim Kurmakta Zorlanan Müşterilerden!

Bildiğiniz gibi son dönemlerde yurt dışına çıkmak hiç kolay değil. Gerek seyahat etmenin pahalılığı, gerekse de vize işlemlerinin uzun ve pahalı işlemler olması bunlarda büyük bir etken. Tabii ki ülke olarak anlaşmalarımız gereği, vizesiz gidebildiğimiz ülkeler olmasına rağmen özellikle de son günlerde işlem ücretlerini karşılayabildiği halde yurt dışına gideceklerin vize işlemlerinde zorluk çektiği bir gerçek.

read_more

Gündem

22 Mart 2022 21:08

Erken Rezervasyon Dönemi Yaklaşırken: Şikayetlerde İlk Sırada Ücret İadesi Talebi Var

Mart ayına girmemizle ve yazın da yaklaşmasıyla birlikte turizm sektörü erken rezervasyon dönemine girdi. TV, radyo ve sosyal medya reklamlarında da farkedebileceğiniz gibi, özellikle de erken rezervasyonun uygun fiyatlılığı sayesinde özellikle de tur şirketleri ve tatil acenteleri hareketlenmiş durumda.

read_more

Gündem

04 Mart 2022 16:53

Şikayetvar’ın Adını ve Tasarımını Kullanan Sahte Site ve Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat: Dolandırıcıların Tuzağına Düşmeyin!

Son dönemlerde dolandırıcılık vakalarında, Şikayetvar da dahil olmak üzere güvenilir kurum ve kuruluşların hesaplarına benzer hesaplar veya dolandırıcı siteler oluşturanların sayısı oldukça arttı. Bu yazımızda özellikle de bizim ismimizi ve sitemizi kullanarak sizin adınıza sahte şikayetler oluşturan kötü niyetli kişilere karşı kullanıcılarımızı uyarmak istedik.

read_more

Gündem

24 Şubat 2022 20:01

Yemek sipariş uygulamalarıyla ilgili en çok nelerden şikayet ediliyor?

Online yemek sipariş uygulamalarıyla ilgili verilerini paylaşan Şikayetvar, 2021’de en çok sorun yaşanan konuları derledi. Yemek sipariş uygulamalarında siparişin teslim siparişin geç, yanlış ve eksik gelmesi en çok karşılaşılan sorun oldu. Verilere göre, geçen yıla oranla şikayetler yüzde 211 artarak şikayet sayısı 21 bin 779’e yükseldi. Şikayetin zirve yaptığı ay ise Mayıs oldu.

read_more

Gündem

27 Aralık 2021 10:41

Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı

Son yılların en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan kripto paralarla ilgili verilerini paylaşan Şikayetvar, 2021’in ilk 11 ayında en çok sorun yaşanan konuları bir araya getirdi. Platforma ulaşan sorunların başında ‘sisteme girişte "hata vermesi" ve "hesabın sıfırlanması" gelirken kripto para şikayetleri yüzde 998 oranında artış gösterdi.

read_more

Gündem

08 Aralık 2021 09:54

Instagram'da şikayetler yüzde 224 arttı

Son günlerde güvenlik sorunlarıyla sıklıkla konuşulan Instagram ile ilgili verilerini paylaşan Şikayetvar, 2021’in ilk 11 ayında en çok sorun yaşanan konuları derledi. Instagram ile ilgili Şikayetvar’a ulaşan sorunların başında kullanıcıların hesaplarının çalınması ve çalınan hesabın Instagram tarafından kapatılmaması gelirken şikayetler yüzde 224 oranında arttı.

read_more

Gündem

16 Kasım 2021 11:21

Market teslimat uygulamaları şikayetleri yüzde 357 arttı

Market teslimat uygulamalarıyla ilgili verilerini paylaşan Şikayetvar, 2021’in ilk 9 ayında en çok sorun yaşanan konuları derledi. Market teslimat uygulamalarında siparişin teslim edilmemesi ya da geç teslimat en çok karşılaşılan sorun oldu. Rapora göre, geçen yıla oranla şikayetler yüzde 357 artarak şikayet sayısı 20 bin 505’e yükseldi. Platform üzerinden en çok aranan uygulama ise Getir oldu.

read_more

Gündem

28 Ekim 2021 10:34

Arkadaşlık siteleriyle ilgili en çok şikayet edilen konular belli oldu

İnsanların iletişim kurmak için son dönemde sıklıkla başvurduğu online arkadaşlık siteleriyle ilgili verilerini paylaşan Şikayetvar, uygulamalarla ilgili en çok sorun yaşanan konuları derledi. Verilere göre kullanıcılar en çok telefon numaraları ve fotoğrafları izinsiz şekilde kullanılarak açılan sahte hesaplardan şikayetçi…

read_more

Gündem

23 Eylül 2021 10:05

Dijital yayın platformlarına 8 ayda 27 bin 880 şikayet geldi

Türkiye’deki dijital yayın platformlarını inceleyen Şikayetvar, tüketicilerin en çok sorun yaşadığı konuları inceledi. Verilere göre 2021’in ilk 8 ayında konuyla ilgili 27 bin 880 şikayet geldi.

read_more