Visit Xolvie to read complaints and reviews, or file yours.
16 Kasım 2021 11:21

Market teslimat uygulamaları şikayetleri yüzde 357 arttı

Market teslimat uygulamaları şikayetleri yüzde 357 arttı

Market teslimat uygulamalarıyla ilgili verilerini paylaşan Şikayetvar, 2021’in ilk 9 ayında en çok sorun yaşanan konuları derledi. Market teslimat uygulamalarında siparişin teslim edilmemesi ya da geç teslimat en çok karşılaşılan sorun oldu. Rapora göre, geçen yıla oranla şikayetler yüzde 357 artarak şikayet sayısı 20 bin 505’e yükseldi. Platform üzerinden en çok aranan uygulama ise Getir oldu. 

Özellikle pandemi döneminde tüketicilerin hayatını kolaylaştıran sektörlerden biri olan market teslimat uygulamaları, popülerliğini tüm dünyada koruyor. Kullanıcıların evlerinin konforunu terk etmeden kolaylıkla tüm market ihtiyaçlarını karşılayan bu uygulamaların gün geçtikçe daha fazla ilgi görmesi beraberinde şikayetleri de getirdi. Çözüm ve karar verme aracı olan Şikayetvar, tüketicilerin market teslimat uygulamalarıyla ilgili en çok sorun yaşadığı konuları açıkladı. 

Şikayetler yüzde 357 arttı

Market teslimat uygulamalarıyla ilgili verilerini paylaşan Şikayetvar’a göre bu sektörle ilgili 2020’in ilk 9 ayında 4.498 olan şikayet sayısı 2021’in aynı döneminde yüzde 357 artış göstererek 20 bin 505’e yükseldi. Şikayet artışıyla paralel olarak çözüm sayısı da arttı. 2020’de bu sektörle ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerin 1.005 çözüme kavuşurken 2021’de bu rakam 2 bin 969 oldu. 

En çok Getir araştırıldı

Tüketicilerin bir referans kaynağı olarak başvurduğu ve satın alma kararıyla ilgili araştırma yaptığı Şikayetvar verilerine göre 2021’in ilk 9 ayında market teslimat uygulamaları kategorisine 730 bin 312 ziyaret gerçekleşti. 730 bin 312 ziyaretin yüzdesel olarak marka bazında dağılımı ise şöyle sıralandı: Getir (yüzde 68.7), Trendyol Hızlı Market (yüzde 7.2), YemeksepetiBanabi (yüzde 6.2), Hepsiexpress (yüzde 5.3), istegelsin (yüzde 2.8), diğer (yüzde 9.8).

Şikayetvar, karar vermek için gelen ziyaretçilerin en çok yaptığı market teslimat uygulamaları karşılaştırmalarını da inceledi. Markaların müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetimi konularında performanslarının karşılaştırıldığı “Marka Karşılaştır” verilerine göre market teslimat uygulamaları kategorisinde tüketicilerin en çok karşılaştırdığı marka Getir oldu. Hepsiexpress-Trendyol Hızlı Market karşılaştırması üçüncü sırada yer aldı.

Market teslimat uygulamalarıyla ilgili en çok şikayet edilen konular ise şöyle sıralandı:

“Siparişin teslim edilmemesi veya geç teslim edilmesi, gönderilen ürünlerin bozuk, yanlış, eksik ya da tarihi geçmiş olması, verilen siparişin temin edilmemesi ve iptal edilmesi, kampanya şartlarına uyulmaması (“Kampanya kodu kullanılmıştır” hatası, kampanyalı ürünün temin edilmemesi), uygulamada yaşanan sorunlar (Sisteme giriş çıkış sorunları, üyelik problemleri).”

Ek
Ek