Rümeysa sonuçtan hiç memnun değil

Öğrenci Akbili Kullanımında Haksız Ceza

17 Aralık 2024 23:05

Bugün Ümraniye Çarşı metro durağında, iki oğlumun öğrenci akbilini yine öğrenci olan iki yeğenim için kullandım. Güvenlik görevlisi akbillere el koydu ve Çekmeköy başvuru merkezinden alabileceğimi söyledi. 153'ü aradığımda akbillere cezai işlem uygulanacağını öğrendim. Ortada suç olan bir şey yapmadım; öğrenci olan birine öğrenci akbili bastım. Bu nasıl saçma bir uygulama? Şu an tekrar akbil çıkarmaya çalışıyorum. 1680 lira ödeme çıkıyor. Ortada bir zarar yokken ben niye böyle bir ceza alıyorum? Ayrıca güvenlik görevlisi, 'akbili gidip oradan alabilirsiniz' dedi. Akbilin iptal olduğunu dahi söylemedi, aynı akbili alabileceğimi söyledi. Ben de acelem olduğu için bıraktım çıktım. Benim çocuklarımın akbiline el koyma hakkını nereden buluyor? Yanlış beyanlar veriyor. Üstelik bu haksız cezanın kaldırılmasını istiyorum, CİMER'e de yazacağım.

18 Aralık 2024 08:44 (Şikayetten 9 saat sonra)
Rümeysa
Rümeysa
31 Aralık 2024 12:08

Gelen cevap talebimin olumsuz yönde karşılanması oldu öğrenci biri başka öğrenci için AKBİL bastığında nasıl bir zarara uğruyorsunuz ki ceza yazılabiliyor üstelik bu ceza yeni AKBİL çıkarmak falan değil 1600 kusur liralık bir aylık abonman ücreti öğrenci bile değil tam abonman ücreti ayrıca oradaki güvenlik görevlisi acelem var deyip gecen kişilerin asla hangi akbili kullandıklarına bakmadı bile belki ücretsiz AKBİL kullanıp geçiyorlar ve görevli acelem var dedikleri için bakmıyor bu nasıl bir sistem

04 Mart 2024 12:41

11 Haziran 2024 22:38