20 Kasım 2024 13:03

İBB Kart Aktarma İadesi Sorunu

7 Kasım gününde Eminönü'nden T1'e binerek Sirkeci'ye gittim. İşimi tamamladıktan sonra Eminönü'ne yürüyerek vapura bindim. Vapurda tam ücret aldı, sonrasında bindiğim otobüsten 2. Aktarım ücreti aldı. Durumu İBB çözüm merkezine bildirip iade istedim. Gelen cevapta aynı istasyondan 30 dakika geçmediği sürece aktarma yapılamayacağı cevabını aldım. Bu nedenle iade yapılmayacağı belirtildi. Ben de İstanbulkart uygulamasına girerek aktarma süreme baktım. Fotoğraflarda da görüleceği gibi aktarma üzerinden 30 dakikadan daha uzun bir süre geçmiş. 17.26'da tramvaya binerken 18. 03'te vapuru kullanmışım. 30 dakika kuralı geçerli olsa dahi hem vapur hem de otobüs aktarım ücretimin tarafıma iade edilmesi gerekiyor. Kartı daha uyguna kullanmak için aktarma yapmaya özen gösterirken İBB'nin kartımızdan yapılan aktarımları dahi tam tarife gibi alması ve iade yapmaması kabul edilemez bir şey. İade ücretimin kartıma iade edilmesini talep ediyorum. Kart numaram 6370 ile başlamakta ve 6234 ile sona ermektedir.

21 Kasım 2024 08:49 (Şikayetten 19 saat sonra)

Sayın Zehra K. İleteceğiniz talep, şikâyet ve önerileriniz hakkında işlem detayları ve kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Bildirimlerinizin güvenli bir şekilde incelenebilmesi için bize 153 Çözüm Merkezi hattından ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla. BELBİM Bireysel Müşteri Yönetimi

05 Ekim 2023 15:57
Gamze sonuçtan hiç memnun değil

24 Şubat 2025 23:22

28 Ekim 2023 15:51
Berkay sonuçtan hiç memnun değil

03 Şubat 2025 11:52

BELBİM | İstanbulkart Kategorileri