Belbim İstanbul Kart Öğrenci Olduğum Halde Abonmanımı İptal Ediyor

22 Nisan 2024 17:00

Sevgili İstanbulkart kullanıcımız, ilgili eğitim kurumundan (MEB, YÖK ve diğerleri) yapılan kontrolde öğrencilik durumunuzun sona erdiği tespit edilmiş ve kurallar gereği indirimli tarifeniz sonlandırılmıştır. Kartınızda abonmanınız varsa, toplam hakkınız ya da süreniz bitene kadar kullanabilirsiniz. İstanbulkart'ınızı bundan sonraki geçişlerinizde tam tarife üzerinden kullanabilirsiniz.

Belbim İstanbulkart'tan gelen mesaj yukarıdaki gibi olup, kesinlikle kabul etmemekteyim. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 2. Sınıf öğrencisiyim. İlk dönem öğrenci kaydımı yenileyip sınavlarıma da girmiş bulunmaktayım. Okuldan bilgilere ulaşabilirsiniz. Tek dersim kaldığı için yaz okuluna kayıt yaptıracağım ve sadece bu dönem, yani Bahar döneminde kayıt yenileme yapmadım. Ama geçen dönem, yani Güz döneminde kayıt yaptırdım. Yani öğrenciyim, öğrenciliğim devam etmektedir. Verilmiş bir öğrencilik hakkım varken öğrenci kartı tarifem sonlandırılamaz. Normalde sadece bir dönem kayıt yenileme yaparak yıl sonuna kadar vizelendirme hakkınız oluyor. Hatta geçen aylarda vizelendirme yaptığımda 31.12.2024'e kadar geçerli olduğu bilgisi yazıyordu. Bu şekilde yıl sonuna kadar vizelendirme işleminiz geçerlidir. Bilgisini verip, hem de geçen dönem kaydımı yenileyip öğrenciliğim devam ederken öğrenci kartı iptali yapmanız usulsüzlük olur. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Aksi takdirde gerekli yerlere başvuracağım.

22 Nisan 2024 16:44

Sevgili İstanbulkart kullanıcımız, ilgili egitim kurumundan (MEB, yok ve diğer) yapılan kontrolde öğrencilik durumunuzun sona erdiği tespit edilmiş ve kurallar gereği indirimli tarifeniz sonlandırılmıştır. Kartınızda abonmanınız varsa toplam hakkınız ya da sureniz bitene kadar kullanabilirsiniz. Istanbulkart'inizi, bundan sonraki geçişlerinizde tam tarife üzerinden kullanabilirsiniz.

Belbim İstanbul karttan gelen mesaj yukarıdaki gibi olup kesinlikle kabul etmemekteyim. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik 2. Sınıf öğrencisiyim. İlk dönem öğrenci kaydımı yenileyip sınavlarıma da girmiş bulunmaktayım okuldan bilgilere ulaşabilirsiniz. Tek dersim kaldığı için yaz okuluna kayıt yaptıracağımdan dolayı sadece bu dönem yani Bahar döneminde kayıt yenileme yapmadım. Ama Geçen dönem yani Güz döneminde kayıt yaptım. Yani öğrenciyim, öğrenciliğim devam etmektedir. Verilmiş bir öğrencilik hakkım varken öğrenci kartı tarifem sonlandırılamaz. Normalde Sadece bir dönem kayıt yenileme yaparak sene sonuna kadar vizeletme hakkınız oluyor. Hatta geçen aylarda vizeletme yaptığımda 31.12.2024 e kadar geçerli olduğu bilgisi yazıyordu. Bu şekilde yıl sonuna kadar vizeletme işleminiz geçerlidir bilgisini verip hem de geçen dönem kaydımı yenileyip öğrenciliğim devam etmekteyken öğrenci kartı iptali yapmanız usulsüzlük olur bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum aksi takdirde gerekli yerlere başvuracağım.

24 Nisan 2024 12:08 (Şikayetten 1 gün sonra)

Sayın Meltem K. İleteceğiniz talep, şikâyet ve önerileriniz hakkında işlem detayları ve kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Bildirimlerinizin güvenli bir şekilde incelenebilmesi için bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla. BELBİM Bireysel Müşteri Yönetimi

Zafer
Zafer

Geçtiğimiz yıllarda olmayan bu uygulama, seçimler sonrasında yapılmış görünmekte. Meltem Hanımla aynı durumdayım. İlk dönemdeki 3 dersimin sınavına girdim ve tek dersim kaldı ve yaz okulunda tekrardan sınava gireceğim. Bu dönem herhangi bir dersim olmaması sebebi ile kayıt yenileyemedim. Yapılan işlem kesinlikle haksız ve usulsüzdür.

26 Nisan 2024 15:47
Abdurrahman sonuçtan hiç memnun değil

20 Kasım 2024 11:58

BELBİM | İstanbulkart Kategorileri