Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Beko Çay Makinesi: Garanti Sonrası Hayal Kırıklığı Ve Yüksek Tamir Ücreti

16 Ekim 2024 23:49

Beko Dem CM8058 modelli otomatik çay makinesini 15.05.2022 tarihi gibi aldık. 2 yılı biraz geçip garantisi bittikten kısa bir zaman sonra ürün su kaynatıcı tarafından su akıtmaya başladı. Genel kullanma mantığında akşam kettle kısmını su doldurup sabah belli saate demlemesi için ayarlayıp bırakıyorduk. Fakat şu an kettle kısmı su akıttığı için sabah kettleın alt kısmı göl olup error veriyor. Otomatik çay demlemesi yapmıyor. Ayrıca su elektrik teması olabileceği için cihazı kullanamaz duruma geldik.
Ürün herhangi bir darbe almadı. 1 metre ötedeki arıtma musluğundan su doldurup kettle kısmı ile çaycının üstüne taşıyarak kullandık hep. Tahminimce kettle ön tarafındaki su göstergesinin oradaki şeffaf plastik parçada yapısal bir sorun olduğu için çatladı ya da conta gibi bir yerden su kaçıyor. Aynı sorun Şikayetvar üzerinde birçok şikayette mevcut.
Üsküdar/Bulgurlu daki servisinize ürünün kettle kısmını tamir için bıraktım. Birkaç gün geçtikten sonra durumunu sormak için uğradım. Kettle kısmının tamir olamayacağını kettle kısmının yenisini almam gerektiğini fiyatının 3500 lira olduğunu söylediler. Üstüne hiçbir şey yapmadıkları kettle için 200TL servis ücreti istediler.
Ben ürünü komple 2800 TL civarında bir fiyata aldım. Taş çatlasın 50TL lik şeffaf bir plastik parça için ürünü tamir etmeyip yeni ürünün yarısı parasını istemek nedir?
Bu mudur Beko güvencesi? Ürünü 2 yıllık garanti süresince kullanmak için mi aldık? Kullanım kılavuzunda 7 yıl ömür biçmişsiniz. Bu 7 yılı nasıl kullanacağız. 3. Yılda ürünün yarı parasını tekrar istiyorsunuz. Herhangi bir garanti de olmayacak. İki gün sonra cam haznesi, pompası, sivici sensörü başka bir şeyi bozulacak. Tamir yok ver bir yarı kadar daha ücret mi diyeceksiniz? Garanti yine olmayacak.
E ben o zaman bu çaycıyı kenara atarım. 2 yıl garantili yeni bir ürün alırım. Türkiye'de üretilen bir ürünün nasıl tamiri mümkün olmaz? Isıtmasında vs ana kısımlarında sorun olmayan bir ürünü at çöpe yenisini al nasıl diyebilirsiniz? Lütfen kettle kısmını tamir edebilecek bir servise yönlendiriniz.

17 Ekim 2024 10:25 (Şikayetten 10 saat sonra)
17 Ekim 2024 12:43

Çağrı merkezi de servis ile aynı şeyi söyledi. Ürünün kettle kısmını çöpe atın. Yenisini alın. Onarımımız bu şekilde. Kettle ı tamir etmiyoruz. Beko ya da Arçelik'ten bir ürünü alırken garantisi biter bitmez yarısını çöpe atmaya hazır olun.

Alpay sonuçtan hiç memnun değil

Beko Çay Makinesinde Garanti Sonrası Su Sızdırma Ve Yüksek Tamir Ücreti Sorunu

Alpay
21 Haziran 2025 18:09

Mutfak
20 Temmuz 2024 12:34
Beko Dem 8058 Su Haznesi Sorunu
Başak sonuçtan hiç memnun değil

Beko Çay Makinesi: Garanti Sonrası Yüksek Tamir Ücreti Ve Tekrarlayan Arıza Sorunu

Başak
09 Nisan 2025 16:23
Gizem sonuçtan çok memnun

Gizem
28 Eylül 2024 17:57
"Beko tarafıma dönüş yaparak ürünün arızalı olan kısmını değiştirdi, ilgilerine teşekkür ederim."

Beko Cm 8058 I Dem® Otomatik Çay Makinesi

Yunus