Eda sonuçtan hiç memnun değil

Beko Buzdolabı Gövde Gaz Kaçağı Problemi Ve Çözümü

23 Temmuz 2024 04:38

Nisan 2019 yılında almış olduğum Beko marka 630 litre buzdolabım dün aniden durdu ve soğutmamaya başladı. Işıkları yanıyor, motor fan vs. çalışıyor hatta şişelik bölümündeki hava üfleme dahi çalışıyor ama buzdolabı soğutmuyor. Servis geldi. Gövdede gaz kaçağı olduğunu ve değişim isteyeceklerini söyledi ama %60 bedeli benim tekrar ödeyeceğimi belirterek. Yani meali şu; biz gaz kaçağı olan bir buzdolabı üretiyoruz, 5-6 yıl gibi sürelerde bu bozuluyor ve sizden de tekrar parasını alıp yeni ürün satıyoruz, bu bizim size sağladığımız zorunlu sadakat programı diyorlar. Bakanlık 10 yıl parça garantisi vermelisin diyor, gizli ayıplı ürünü "tamiri yok" diye zorla yeniliyorlar ve tekrar %60 ücretini alarak. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım, CİMER'e başvuracağım, gidip yeni bir buzdolabı alacağım ama yine de zaten daha yepyeni olan bir ürünü tekrar satın almayacağım. Beyaz eşya şans işidir diyorlar ya işte o şans dedikleri sizinkinin ne zaman bozulacağını kestiremediklerinden kaynaklanıyor.

profile profile
23 Temmuz 2024 14:13 (Şikayetten 9 saat sonra)

Şikayeti Çözüldü

Hocam benim de gaz kaçağı ile ilgiliymiş ve ürün garantisi devam ettiği için muadili ile değiştirecekler. Sizin sorun giderildi mi?

Eda

Bana da aynılarını dediler ama değiştirmiyorlar. Aldığım zaman kendi kredi kartımla almama rağmen teslim edeceklerinde evde olamayacağım için komşum olan arkadaşım evde diye anahtarımı verdim teslim aldı ve faturaya da onun adını yazmışlar şimdi onu bul kimlik fotokopisini çektir buzdolabına devir sözleşmesi yap diyorlar. Kız evlendi başka şehre gitti nerede olduğundan haberim bile yok ama sağ olsun Arçelik diyor ki sen bunu çalmış olabilirsin o yüzden git üzerine al. Benim kredim kartımla ödenmiş olmasının hiçbir anlamı yokmuş, benim evime gelmiş olmasının ya da ürünün bende olmasının anlamı yok. O gün kızcağız yardımcı oldu kapıyı açtı ve teslim aldı diye ürün onun o gelsin dediler. Size de başka bir zorluk çıkartabilirler ama inşallah sorununuz çözülür.

Şikayeti Çözüldü

Benim de aynı durum 2018 ağustosta yaşanmıştı. Dediğiniz gibi belli bir ücret benden istendi ve dolabı değiştirdiler. Her ne hikmetse yeni dolabın 5 yıl 11 ayı dolmasına ve garantisi devam etmesine rağmen 4 gün önce soğutucu bölümü çalışmamaya ve soğutmamaya başladı. Gelen servis elemanına, bana denen dolabın 2 3 gün yerini değiştir talimatını yerine getirdiğimi tekrardan yapılmasının zaman kaybı olacağını ve beni mağdur edeceğini söylememe rağmen beni takmayıp 2 gün sonra tekrar bakacağını söyledi. Kronikleşmiş gövde arızası olabileceği fikrini belirttim ne yapılacaksa şu an yapılsın istedim. Servis elemanı oyalayıp 2 gün sonraya gün verdi. Motor ve gaz yönünden sıkıntının olmadığını belirtmesine rağmen başka bir çözüm üretmeyip bizleri mağduriyet içerisinde bırakıp çekip gitti. Klişe Beko çalışanlarının zaman kazanma hareketi... Pes doğrusu, yazıklar olsun.

Eda

Çok geçmiş olsun hocam, bizde süreç şöyle ilerliyor; Komik bir şekilde benim garantim devam ediyor, buna rağmen değişimden ücretsiz yararlanabilmem için önce dolabı "çalmadığıma" ikna etmem gerekiyor. Yani ürünü "kendi kredi kartımla" "kendim gidip" kendim satın almama rağmen servis kuruluma birkaç gün sonra geldiğinde şehir dışında olduğum için arkadaşıma ürünleri teslim aldırdığım için önce arkadaşımdan buzdolabı devir sözleşmesi yapmam gerektiği istendi, sonrasında yasaya rağmen fatura istendi oysa ki fatura saklama zorunluluğum yok. Sistemden sorguladığım zaman garantim sürüyor ve 630 litre bir buzdolabını elimi kolumu sallayarak çalmadığım ispat isteniyor. Beko sağ olsun polisten bile daha aktif çalışıyor. Ben kendilerinden yeni bir buzdolabı istemiyorum, eğer hırsızmışım gibi biz nereden bilelim çalınmadığını gibi cümleler kurulmasaydı hiç uğraşmazdım ama şimdi hakkımı arayacağım. Bu ürünlerin tamamında gaz kaçağı sorunu var, kronik bir sorun ve tamiri yok alacak kişi bilerek versin 55.000₺'yi

Yaprak sonuçtan hiç memnun değil

Yaprak
17 Temmuz 2023 14:49

Atakan
09 Ağustos 2025 19:15
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

Beko Buzdolabı Gaz Kaçağı Ve Ücret Talebi Sorunu

Tuğba