Doruk sonuçtan hiç memnun değil

17 Haziran 2024 16:27

### Şikayet Metni

Güneş gözlüğümün camını birinci yılın sonunda turuncu garanti kapsamında değiştirdim. Gözlüğüm geldiğinde camlar tam oturmamıştı. Mağaza çalışanlarına sorduğumda bu durumun normal olduğu söylendi ve kabul ettim.

Aylar sonra gözlüğün camlarının üst tarafında kaplama atması başladı. Atasun çalışanlarına göre "güneş gözlüğü fazla güneş gördüğü için" kaplama atması normalmiş. Bu durum gittikçe ilerledi.

Garantim zaten bitmişti çünkü birinci yıla kadar cam garantisi, iki yıl da çerçeve garantisi veriliyormuş. Bu nedenle tekrar götürmedim.

Atasun'daki ikinci gözlüğüm için başka bir nedenden dolayı gittiğimde bu gözlüğü tekrar merkeze gönderdim. Garanti bittiği için bir işlem yapılmadı. Yine bana aynı "mantıklı" açıklama yapıldı: Güneş gözlüğü çok güneş gördüğü için kaplaması atabiliyormuş. Daha bir senesi dolmayan camlar bunlar.

Sonunda Twitter şikayetim üzerine dönüş yaptılar. Garanti bittiği için işlem yapılmıyormuş. Camı değiştirdiğimden beri aynı problem var. Bir sene garanti de geçti zaten ve yapılan sözlü mantıksız açıklamalar da var. Müşteri memnuniyetini böyle mi sağlıyorsunuz? Aynı gözlüğü almak istesem 4-5 bin tl fiyat çekersiniz tabii.

İkinci gözlük için de durum saçmaydı. Heritage marka gözlük almıştım, çerçeve soyuluyor diye ikinci yıl dolmadan götürdüm ve değişim kararı çıktı. Ancak Atasun Heritage ile anlaşmayı iptal etmiş. Bana sundukları çözüm ise aynı camın uyacağı yeni bir çerçeve beğenmemdi. İstanbul'da birçok mağaza dolaştım; ya cam uymuyor ya da model beğenmedim. Aradan 4-5 ay geçti ve yeni ürün gelmesini bekledim. Artık dedim ki "Bana ne anlaşma iptal olduysa, ben bir gözlük için neden bu kadar uğraşıyorum? Bana yeni bir gözlük verin." Meğer böyle bir durumda aynı standartta bazı ürünlerle değişim de oluyormuş. Ben de bunu 5 ay sonra "yeter" dediğimde öğrendim. Dediler ki "Mustang beğen, yarısını düşelim, diğer çerçevenin de '2021'deki' bedelini düşelim. Kalanı öde." Tamam dedim, beğendim ve iki üç günde gözlük geldi. Ödeme çıkmadı, direkt verdiler gözlüğü yeni camlarla ama bu öneri bile 5 ay sonra geldi.

Özetle, işte böyle kafasına göre memnuniyet var. Çalışanların verdiği yanlış bilgiden dolayı mavi ışık filtreli gözlüğüm orada dururken 5 ay sürücü camlı gözlüğümle dolaştım. Güneş gözlüğü için de bilgisiz çalışanlardan dolayı garantim bittiği için işlem yapılmıyor. Son iki senede toplam 8-9 tane gözlük almıştık ama artık solüsyon almak için bile uğramam.

17 Haziran 2024 16:39 (Şikayetten 12 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizin incelenip sonuçlandırılması için ilgili birimimize yönlendirme sağlanmıştır. Konuyla ilgili en kısa sürede tarafınıza geri dönüş yapılacaktır. Saygılarımızla, Atasun Optik Müşteri İlişkileri

19 Haziran 2024 15:29

Değerli Müşterimiz, Konuyla ilgili olarak sizlere kayıtlı iletişim bilgileriniz üzerinden ulaşım sağlanamamıştır. Tüm soru, talep ve İşlemleriniz ile ilgili bizlere 7/24 ulaşabileceğinizi belirtmek isteriz. Saygılarımızla, Atasun Optik Müşteri İlişkileri

19 Haziran 2024 15:49

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz konu hakkında bilgilendirme sağlanmıştır. Göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Atasun Optik Müşteri İlişkileri

Doruk
Doruk
19 Haziran 2024 15:53

Çözüm sağlanmadı. Beklediğim gibi Atasun ürününün arkasında durmadı. 1 sene bile olmadan güneş gözlüğünün güneş görünce kaplamasının atmasını normal karşılıyorlar.

Sinem sonucu yetersiz buldu

Mustafa sonuçtan çok memnun

21 Ağustos 2024 15:56
Rıdvan sonuçtan çok memnun

08 Temmuz 2025 13:16
"Atasun Optik şikayetim üzerine, bana gözlük camı fiyatına, yeni bir gözlük verdiler teşekkür ediyorum"