Burak sonuçtan hiç memnun değil

13 Mayıs 2024 18:31

11 Haziran 2023 tarihinde satın aldığım Macbook Pro M2 Pro model bilgisayarımın trackpad'inin sol tarafında belirgin bir renk solması meydana gelmiştir. Bu sorun, cihazın estetik görünümünü ve dolayısıyla genel kullanıcı deneyimini olumsuz etkilemektedir. Cihazımı satın aldığım tarihten itibaren son derece dikkatli bir şekilde kullanmaktayım.

Herhangi bir dış etken veya zarar verici bir durumla karşılaşmadım. Bu nedenle, söz konusu sorunun üretim veya malzeme hatasından kaynaklandığını düşünmekteyim. Apple Zorlu servisinin herhangi bir inceleme bile yapılmadan verdiği cevapta, bu sorunun kozmetik bir mesele olduğu ve teknik olarak müdahale edilemeyeceği belirtilmiş olsa da, cihazın yüksek fiyatını ve Apple markasının kalite vaadini göz önünde bulundurduğumda, bu durumun kabul edilebilir olmadığını düşünüyorum.

Kullanıcı olarak, satın aldığım ürünün malzeme kalitesinin ve dayanıklılığının, markanın vaat ettiği standartlarda olmasını beklemekteyim. Bu bağlamda, cihazımın ilgili servis tarafından yeniden incelenerek, gerekli onarım veya değişimin yapılmasını talep ediyorum.

Ayrıca, bu tür sorunların önlenmesi için kalite kontrol süreçlerinin gözden geçirilmesini ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasını öneriyorum. Konu hakkında en kısa sürede geri dönüş yapılmasını ve sorunun çözüme kavuşturulmasını rica ederim.

Emir
Emir

Merhaba benimde 2017 Macbook Pro cihazımda aynı sorun mevcut. Cihazınız için THH süreci tamamlandı mı? Sizce benim cihazım içinde aynı karar çıkar mı 2017 olsa bile?

Batuhan

Bu konuda bir işlem sağlandı mı aynı problemi yaşamaktayım ve şikayet kaydı oluşturdum

Batuhan

Sizin belirttiğiniz şekilde ilerledim. THH'ye başvurdum dün savunması talep edildi. Sizde süreç nasıl ilerlemektedir şu anda?

Burak

Apple Store dan randevu alıp cihazı gösterin ve sonrasında bu görüşmenin raporunu alın. Size de kozmetiksel sorunlar ile ilgilenmediklerini ve yardımcı olamayacaklarını söyleyeceklerdir yüksek ihtimal. Bu alacağınız rapor ve cihazın fotoğraflarıyla birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun. Bu süreç e-devletten tamamen dijital bir başvuru ile gerçekleşiyor. Sonuçlanması sanırım 3-4 ay sürüyor fakat THH tarafından yeni cihaz ile değiştirilmesi kararı çıkacak muhtemelen. Çünkü bu solma problemi ile ilgili verilmiş emsal kararlar var. Benim henüz sonuçlanmadı. Bekliyorum.

Sidranur sonuçtan hiç memnun değil

Üretim Hatası Nedeniyle Macbook Air M3 Ekran Çatlağı Ve Yanıltıcı Servis Yönlendirmesi

Sidranur
25 Mart 2025 19:41
Umut sonuçtan hiç memnun değil

Macbook Pro'da Ölü Piksel Sorunu Ve Yetersiz Garanti Hizmeti

Umut