Hasan sonuçtan hiç memnun değil

1 Ay Olmadan Bozulan Apple Watch 8 İçin Swap Cihaz Gönderiyorlar

Hasan
28 Aralık 2023 16:09

Media Markt internet sitesi üzerinden satın aldığım Apple Watch 8'in satın alınmasının üzerinden henüz bir ay geçmişken ekranı arızalandı, görüntü gitti; sadece dokunmatik ve ses çalışmaktaydı. Ürünü Gürgençler'e gönderdiğimde, swap cihaz ile değiştirileceğine dair mesaj aldım. Apple'ın kendi sitesinde, 'Apple tarafından onarım veya değiştirme servisinin bir parçası olarak sağlanan değiştirme ekipmanı, test edilmiş ve Apple işlevsel gereksinimlerini karşıladığı belirlenen, yeni ya da daha önce kullanılmış orijinal Apple parçalarını içerebilir.' şeklinde bir ibare bulunmasına, internet üzerinde de 'Gönderilen swap cihazlar çoğu zaman daha önce farklı biri tarafından kullanılıp tamir servisine gönderilen cihazlardır.' şeklinde bahsedilmesine rağmen, Apple destek ile görüştüğümde swap cihazların servis için özel üretildiğini ve kutusuz olarak servislere verildiğini belirttiler. Kapalı kutulu ürünün de gönderilebileceğine Gürgençler'in karar verdiğini söylediler. Gürgençler ile görüştüğümde ise kapalı kutu ürün gönderilemeyeceğini ifade ettiler. Bu çelişkiden de anlaşılacağı üzere ne Gürgençler'e ne de Apple desteğe güven olmadığını düşünüyorum. Ben bu ürüne 11.000 TL para vererek sıfır olarak satın aldım. Bir ay içinde kendi kendine bozulan ve servis hatası olduğunu düşündüğüm bir ürünün neden swap ürünle değişimini kabul etmek zorundayım? Bu durumda tüketicinin hatası nedir? Altı ay kullanmış olsaydım belki swap cihazı kabul edebilirdim; ancak bir ay içinde bozulan ürünün swap ile değişimini kabul etmiyorum. Kullanılıp kullanılmadığını teyit edecek bir ölçüt de yok sonuçta. Bu sebeple kapalı kutu, aynı renk ürünün gönderilerek mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

Hasan
17 Ocak 2024 23:33

Eski Apple yok artık ne şikayete cevap var ne çözüm var ne bir yardım, satıcı- servis- üretici marka; bu üçü arasında kısır döngüye girdim 20-30 günde bozulan cihazın hiçbiri arkasında durmuyor, yapacakları tek şey kapalı kutu yeni ürün göndermekti ama beceremediler.

Turgay

Merhaba peki yenisiyle değiştirme oldu mu sonraki süreçte tanıdığımda yeni telefonda sıkıntısı var

Abdullah

Satana kadar işte.

Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Satın Alınan Apple Watch'ta Bağlantı Ve Garanti Sorunları, Destek Yetersizliği

Fatma
24 Nisan 09:43
Ökten sonuçtan hiç memnun değil

Yüzme Modunda Bozulan Apple Watch Ve Servis Mağduriyeti

Ökten
17 Temmuz 11:03
Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Apple Watch Sorunu: Güvenilirlik Sınavı

Gizem