Yanlış Tescil Belgesi ile Mağduriyet

09 Ekim 2024 08:48

A101'den almış olduğum Volta vsm 0.22 KW gücünde bisiklet için geçici tescil belgesi düzenlenmiş ve e-devlet araçlarımda gösterildiğini gördüm. Bugün geçici tescil belgesi kargo ile bana ulaştı. Plaka kodu verilmiş.
2918 sayılı karayolları trafik kanunu ve resmi gazetedeki kanun ve yönetmeliklere baktığımda kanunda 0.25 altındakiler bisiklet kategorisindedir ve tescili gerekmez diyor. Bunun üzerine Volta müşteri temsilcisini aradım. Benim aldığım bisiklet 0.22 gücündedir. Siz tescil belgesine motor gücünü neden 1 diye yazmışsınız, 0.22 yazsanız sistem uyarı verecek belge düzenleme yapılmayacaktır siz neye göre kime göre yaptınız diye sorduğunda "ulaştırma bakanlığının yeni bir düzenleme yaptığını sistemde 1 in altında kayıt edemediklerini o yüzden 1 yazdıklarını söylediler.
Elektrikli bisikletle beraber gelen teknik özellikler belgesinde motor gücü 22 KW gösterildiği halde gelen geçici belgede 1 olarak gösterilmesi yalan bilgi ve müşterimi mağduriyeti değil midir. Üstelik aldığım ürün bisiklet kategorisindeyken yasal mevzuata göre böyle bir keyfilik olabilir mi? Ekimde alanların kiminde var kiminde yok kasımda başka bayilerde alanlara tescil belgesi düzenlenmemiş bizim bisiklete tescil gerekmemektedir. Bu elektrikli bisiklette aldığımızda müşteri hizmetlerine sorduğumuz sorularda da bunlar da plaka ve nesil belgesi gerekmedi. Bize söylendi hatta resmi sayfalarında da sıkça sorulan sorularda bunların cevabı vardı buna rağmen biz aldıktan sonra herhangi bir yasal düzenleme olmadığı halde kendilerini kurtarma adına bizi mağdur etmiyorlar mı?
Ben bisikletimin geçici tespit tescil belgesini düzeltilip 25 kilometre azami hız ve 22 KW gücünde olarak gösteren belgeyi istiyorum. Aksi takdirde tüketici hakem heyetinden uğradım. Zararım telafisini onlardan talep edeceğim.

08 Ekim 2024 14:42

Ali
04 Kasım 2023 00:57

Yusuf
02 Ağustos 2023 22:16
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

15 Nisan 2024 04:52
A101 Kategorileri