Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Vaillant Yeni Kombide Yaşanan Kronik Ateşleme Sorunları

27 Aralık 2023 11:58

Evime, uzun süreli ve konforlu kullanabilmek amacıyla yüksek ücretine rağmen kaliteli olması inancıyla "Vaillant" marka "vuw 24/28 as/1-1 (H-TR) ecotec intro" model kombi aldım. Tüm süreçleri Vaillant yetkisi almış kişi ve kurumlarla sürdürdüm. Maalesef pişman oldum.

Aldığım ilk günden itibaren patlamalı ateşleme problemi var. Üründeki problemin kronik olduğunu ben de maalesef sonradan öğrendim. Kronik problemi olan bir ürünü Vaillant neden bilerek satmaya devam ediyor bu mudur ticari ahlak gerçekten anlamıyorum. Daha da uzun süre sorunsuz kullanmak için garanti uzattırma bile yaptım ama gerçekten böyle bir problem yaşayacağımı bilsem kesinlikle bu marka ve modeli tercih etmezdim.

Kombinin daha ilk ayı dolmadan servis çağırmak zorunda kaldım. Gelen servis ilk ayarlamaların yapılmadığını söyleyip birkaç kalibrasyon yaptı sonrasında ses azalsa da problem devam etti. Bunun normal olduğunu söyledi. Hayatımda ilk defa kombi kullanıyor değilim, daha düşük özellikteki kombilerde bile böyle bir problem görmedim. Tabii ki bu normal değil ve tabii ki bu kusurlu ürünü bu şekilde kabul edecek değilim.

Ardından yine servis çağırdım. Yaklaşık 1 saat boyunca tüm ölçümleri yapıldı ve ayarlamalar yapıldı. Ama eskisinden daha kötü hale geldi. Sıfır kombi 2 kere servis yüzü gördü. Müşteri hizmetlerini aradım genel müdürlükten aranıp geri dönüş yapılacağı iletildi fakat henüz bir geri dönüş olmadı.

Özetle kusurlu olduğu bilinmesine rağmen Vaillant bu ürünü satmıştır. Müşteri hizmetleri de kusuru kabul etmektedir. Vaillant ayıplı ürün satmıştır. Mağduriyetim giderilmesi için konuyu sonuna kadar takip edeceğim.

28 Şubat 2024 02:24

Vaillant ecotec İntrö 24/28 model kombinin 10.10.2023 tarihinde montajı yapılmıştı. İlk günden itibaren patlamalı ateşleme problemi nedeniyle 6 kere servis çağırdım, servis çözüm sunamıyor, elindeki imkan ve tecrübeye rağmen problemi tespit edemiyor. Müşteri hizmetleri ile defalarca görüştüm ve neticesinde değişim talebi onaylandı. Her şeye rağmen bunun için teşekkür ederim. Ve yeni kombi ile değişim yapıldı. Ve maalesef problem aynen devam ediyor. Kronik problem olduğu da böylelikle kanıtlanmış oldu. İnsanın psikolojisi bozuluyor. Sonuçta teknik bir cihaz ve onlarca sensör ve cihaz varken nasıl oluyor da problem tespiti yapılamıyor gerçekten inanılır gibi değil. Değişimi yapan yetkili bayi ve servis normal olduğunu söylüyor. Tabii ki normal değil. Eğer normalse bunu resmi olarak bana iletin diyorum bunu yapamayız diyorlar. Çünkü yarın bu problemin neye yol açacağını kimse bilemez. Gaz, ateş ve elektrik sistemi şakaya gelmez ve bir şey olmaz diyerek de geçiştirilemez. Bu patlama ilerleyebilir, aileme veya evime zarar verebilir, bunun sorumluluğu tamamen Vaillant'a aittir. Eminim normal dedikleri bu durumu kendileri yaşasa 1 saniye bile kombiyi evde tutmazlar. Aşağıya normal denilen kombinin videosunu bırakıyorum.

29 Aralık 2023 16:57

Vaillant Müşteri hizmetleri ve Genel Müdürlüğü oluşturduğum şikayet kaydına dönüş yapmıyor. Vaillant'tan "ecotec İntrö 24/28" model kombi aldım. Tüm süreçleri yetkili kişi ve kurumlarla yürütüldü. Kombi ayıplı ürün çıktı. Kombide fabrikasyon sorunlar mevcut ve firma yetkilileri de bunu kabul ediyor. 3 kere servis çağırmama rağmen servis problemleri gideremedi. Gideremez çünkü fabrikasyon olarak hatalı bir ürün. Burayı okuyan varsa lütfen akıl sağlığınız ve cebiniz için bu marka kombi ve markayı tercihlerini tekrar değerlendirin. Bununla ilgili şikayet oluşturmama ve her gün iletişime geçmeme rağmen değişim talebimle ilgili henüz bir geri dönüş sağlanmadı. Firma bu şekilde süreci öteleyerek durumu ötelemeye çalışmaktadır. Eklediğim görselde de görüleceği üzere gün içinde dönüş yapılacağı denmesine rağmen iletişime geçen kimse olmadı.

Ek
27 Aralık 2023 12:01 (Şikayetten 2 dakika sonra)
28 Aralık 2023 11:21

Henüz kimse dönüş yapmadı. Gelişmeleri buradan aktaracağım.

29 Aralık 2023 12:31

Hala bu şikayet kaydım ile ilgili dönüş yapan olmadı.

02 Ocak 2024 13:29

Hala Vaillant'tan bir cevap gelmiş değil, her gün müşteri hizmetleri ile görüşmeme rağmen kesinlikle bir işe yaramadı. Tüketici mahkeme heyetine başvurmak ve yaptıkları bu haksızlığı duyurmak dışında yapacak bir şey kalmadı.

11 Ocak 2024 10:44

Vaillant müşteri hizmetlerinden kesinlikle bir sonuç çıkmıyor. Bunu burayı okuyanlar için söylüyorum. Online fatura göndermişlerdi bir süre sonra URL'den cevap alamadım, tekrar talep etmeme rağmen kesinlikle geri göndermediler. Gerçekten vakit kaybı. Davalık olacağız belli ki.

26 Şubat 2024 11:52

Vaillant Müşteri Hizmetleri ve Genel Müdürlükleriyle 1-2 aylık görüşmenin neticesinde geç de olsa değişim sağlandı. Bu konuda kendilerine teşekkür ederim. Ama maalesef problem düzelmedi, aynı şekilde belki daha da farklılaşarak devam ediyor. Elde var sıfır. Daha önceden yorum yapan arkadaşlar bu konuda uyarmıştı. Söylenen şekilde gerçekleşti maalesef. Yetkili teknik elemanları dahi net olarak şundan kaynaklı diyemiyor. Servisi başka yetkili bayisi başka şeyler söylüyor. Mutlaka bir şeyler hatalı ki bu devam ediyor. Artık Tüketici Hakem Heyeti yolu göründü, eğer ürün kusursuzsa yaşadığım problem servis tarafından çözülebiliyor olması gerekirdi eğer çözülemiyorsa ürün kronik arızalıdır, satışını durdurmanız gerekir. Müşteri olarak pes etme durumum yok. Sonuç alana kadar peşindeyim.

28 Şubat 2024 02:47

Aşağıya normal denilen kombinin videosunu bırakıyorum. Bu yeni değişimi yapılan kombinin güncel videosu. Bu normalmiş.

28 Şubat 2024 15:38

Video açılmıyordu o yüzden yeniden yükledim.

Yorumlar (5)

Sinem
Sinem

Merhabalar değişim olmasına rağmen bütün serilerdemi bu sesli çalışması anladığım kadarıyla degistirselerde sorun çözülmemiş son durum nedir Tüketici Hakem Heyeti'ne basvurdunuzmu süreç nedir sizlerde

Hüseyin
Hüseyin

3 yildir patlı çatlıya kullanıyorum bu sorunlu kombiyi hala satmaları yazık vallahi iki kere ana kart iki kere kombi değişti değişen bir şey olmadı değişim yaparlarsa kesinlikle üst model isteyin tabii ki onlarda fark isteyecek yoksa bu sorun düzelmez psikolojinizi bozar bu is

Keşke Tüketici Hakem Heyeti'ne başvursaydınız, bir şekilde çeşitli ötelemeler ile şirket kullanıcıları yıldırmaya ve zamanı geçiştirmeye çalışıyor buna müsaade etmemek gerekiyor. Geçmiş olsun.

Gülhan
Gülhan

Merhaba aynı sorun bizde de mevcut. Güvenip Vaillant aldım bin pişman oldum. Ben bu kadar gürültülü çalışan kombi görmedim yıllarca kombi kullandık. Servis ürün böyle çalışıyor diye normalleştirmeye çalışıyor durumu. 3 gün önce genel merkezden aradılar bir daha aramadılar. Kanuni tüm haklarımı arayacağım evin içinde sanki araba çalışıyor

Geçmiş olsun dilerim. Firmanın bu anlamsız tavrı gerçekten anlaşılabilir gibi değil. Kusurlu ürün satıp nasıl hala bu normal diyebiliyorlar gerçekten ilginç.

Özgür
26 Ağustos 2023 18:32
Vaillant Ecotec İntrö Sıfır Kombide Patlamalı Ateşleme Ve Arızalı Fan
Leman sonuçtan hiç memnun değil

Vaillant Kombi Sorunları Ve Müşteri Hizmetleri Mağduriyeti

18 Aralık 2024 14:48
Köksal sonuçtan çok memnun

Vaillant Kombi Patlamalı Çalışma Sorunu Ve Çözüm Arayışı

Köksal
04 Şubat 2025 23:28
"Ürün üst modele geçişim için Vaillant genel müdürlükten süreç başlatıldı yarın montajı yapılacak. Markaya yakışanı yaptınız Vaillant marka ve çalışanlarına desteklerinden ötürü teşekkürler."