Caner sonuçtan hiç memnun değil

THY'nin Satın Aldığım Extra Fly Paketini Boşa Çıkarması

Caner
24 Ağustos 2024 12:05

02.07.2024 tarihinden Türk hava yollarından aktarmalı olarak 3 kişilik uçak bileti satın aldım. Satın alma sırasında daha fazla ücret ödeyerek ücretsiz koltuk tercihi ve ekstra bagaj seçeneği sunan extra fly paketi satın aldım. Satın alma işlemi sonucunda koltuk tercihlerimizi de yaparak işlemi sonuçlandırdım. Uçuşa birkaç gün kala Türk Hava Yollarından koltuk tercihlerimin iptal edildiğine ilişkin bir mesaj aldım. Koltuk tercihlerimi ön sıralardan yaptığım için çoğu zaman karşılaştığım üzere büyük ihtimalle özellikli yolcuların aynı uçakta yolculuk yapacağını ve bu nedenle satın aldığım koltuk numaralarının iptal edildiğini düşündüm. Bunun üzerine THY mobil uygulaması üzerinden yeniden koltuk tercihi yapmak istediğimde daha önce extra fly paketi satın almış olmama rağmen yeniden koltuk ücreti ödemem istendi. Bu konuyla ilgili THY müşteri hizmetlerini aradığımda ekstra fly ile belirli koltuk numaralarından sonrası için rezervasyon yapabileceğim belirtilerek ancak uçağın orta bölümünden itibaren koltuk alabileceğimi ifade ettiler. Sonuç olarak ben parasını peşin verip koltuk tercihlerimi yaparken bu uyarıyı yapmayan THY'nin satın aldığım bu hizmeti tekrardan para kazanmak için neden iptal ediyor? İptal ettiyse neden parasını ödemiyor? Sağlık vs gibi zaruri bir durum olmaksızın oyun başladıktan sonra kuralları değiştirmeyi küresel ölçekte bir firma olman THY bu durumu kurumsallığın neresine sığdırıyor? Bu durum bir THY yöneticisinin başına gelse nasıl bir tepki ortaya çıkardı? THY bu durum için en azından bir özür dilemeyi düşünüyor mu?

Haydar
Haydar

THY nin herhangi bir şikayeti önemsediğini veya kendilerinden kaynaklı bir sorunu çözmek adına ufacık bir adım attığını görmedim. Gücünü biz yolcularından alan bir firmanın bu tavrı anlaşılır gibi değil. Bulundukları yeri kesinlikle hak etmiyorlar. Büyük bir filoya sahip olmak THY yi büyük gibi gösterse de yolcularını bu şekilde mağdur etmesi o bulundukları yeri de onlara er geç kaybettirecektir. Yazıklar olsun THY.

Jihat sonuçtan çok memnun

Jihat
11 Kasım 2024 22:33
"Şikayetvar sayesinde sorunum düzeltildi. Teşekkürler"

Harun
09 Ağustos 2023 12:28