THY Uçuşunda Yaşadığım Sorunlar

Dilay
12 Ekim 2023 02:09

8 Ağustos Günü İstanbul - İzmir arası THY'den biletini aldığım uçuşumda yaşadığım sorunlar beni oldukça mağdur etti. Havaalanında uçağın kapısında beklerken iki THY görevlisi gelip biletimi görmek istedi ve biletime baktıktan sonra uçağımda 'overbooked' sorunu yaşandığını söylediler. Bir sonraki uçağa kalıp kalamayacağımı sordular ve sorumluluk THY'nin olduğu için 100 euro tazminat ödeyeceklerini söylediler. Ben de kabul ettim ve uçağım kalktıktan sonra beni büroya götürüp gerekli işlemleri halledeceklerini söylediler.

Uçağım kalktı ve bu iki görevli arkadaş ortalıkta yoktu ben de merak edip başka bir THY görevlisinden durumla alakalı bilgi almaya gittim. Sorduğum görevliye durumu anlatınca İzmir uçağında 'overbooked' olmadığını, bir yanlışlık olduğunu söyledi. Daha sonradan anlaşıldı ki bu en başta yanıma gelen iki THY görevlisi bana Bodrum uçağı yerine İzmir uçağında overbooked olduğunu söyleyerek bir hata yapmışlar. Ben de bu durumda uçağıma göz göre göre binememiş oldum. Durumu anlatmaya THY bürosuna gittim ve çok mahcup olduklarını, durumu düzeltmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylediler ve bir sonraki uçağa business bilet verdiler.

Ayrıca yurt içi gidiş dönüş bilet hakkımın olduğunu ve bunu dilediğim zaman kullanabileceğimi söylediler. Ben bu olaydan bir ay sonra bu Free Ticket hakkımı kullanmak istediğimde gelin görün ki kullanamadım. Önce THY'nin benden istediği bütün prosedürleri uyguladım. Müşteri temsilcisiyle görüşme sağladım, geri bildirim formu oluşturdum, Free Ticket kodumu kendilerine ilettim ve aciliyet belirtmelerini rica ettim. Asla cevap gelmedi ve ben bu süreçte her gün aradım her gün de bana geri bildirim formunun hala incelediğini söyleyerek geçiştirdiler. Formu oluşturmamdan tam bir ay sonra bana bir mail attılar: 'personel kaynaklı hatalarda öyle Free Ticket falan vermiyoruz, binemediğiniz uçaktan bir sonraki uçuşunuzdan para almadık zaten' minvalinde bir mail geldi.

Ben de Free Ticket hakkımın yazılı belgesi bulunmasına rağmen. Bana bu haktan faydalanamayacağımı söylediler ve tam bir ay sonra. Süreç her açıdan kötü. Ben hayatımda başka hiçbir markadan veya kuruluştan böyle bir tavır görmedim. Önce mağdur ediyorlar, sonra mağduriyetin özrü olarak bir bilet hakkı veriyorlar. Sonra da o biletten faydalanmak istediğinizde bir ay sonra hayır kullanamazsınız diyorlar. Güya dünya markası olacaksınız, şu yaşattığınız durumu bütün çevreme anlattım anlatmaya da devam edeceğim açıkçası. Tek kelimeyle fiyasko.

İrem sonuçtan hiç memnun değil

İrem
17 Haziran 2024 19:01
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Yasemin
10 Ağustos 2023 14:56

Hacer
24 Ağustos 2024 17:24
THY Overbooking Bedelsiz Bilet
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Sinan
19 Mayıs 2025 23:01