Enis sonuçtan hiç memnun değil

THY Pişmanlığı

Enis
08 Temmuz 2023 13:27

Kıbrıs tatilim için bilet arayışındayken Türk Hava Yollarının " Kutlama Pastası " etkinliğini gördüm. Bunun üzerine Türk Hava Yollarının kendi sitesinden bilet almaya karar verdim. 19 Haziran 2023 Saat 08:00 Ankara Esenboğa - Ercan Havalimanı ( Kıbrıs ) uçuşum için Türk Hava Yollarından 20 Haziran Evlilik yıl dönümüm olduğundan kutlama pastası talebimi aldılar. İptal Edildi. Gerekçeleri ilk etapta sistemde kayıtlı evlilik tarihim olmamasıymış. Güncelledim. Talebim yine iptal edildi. Sebebi ise Kıbrıs uçuşu dış hat değil iç hat sayıldığı ve bu etkinliğin sadece Dış hatlarda olduğu bilgisini öğrendim.
Hava alanına 300 km kadar kendi aracımla şehir dışından geleceğim için kahvaltı vb. İşlerle uğraşmamak adına THY'nin bana sunmuş olduğu ve satışında bir problem olmadığı, müşteri hizmetlerinin kullanabileceğimi defalarca tekrarlaması üzerine Lounge hizmetini hem kendi adıma hem de eşim adına 600 TL ödeme yaparak satın aldım.
Lounge hizmetinin uçuş saatinden 2 saat önce açıldığı bilgisine sahiptim ve ben sabah saat 06:10 gibi THY'e ait bilet satış kısmına giderek Lounge hizmetim mevcut yeri ne tarafta diye sorduğumda kontrol için bilgilerimi aldılar ve Lounge hizmetini kullanamayacağımı belirttiler. Sebebi ise Kıbrıs Yurt Dışı uçuşmuş.
Müşteri hizmetlerini aradım kullanabileceğimi ilettiler. Bilet satış bölümündeki arkadaşlar ise kullanamayacağımı müşteri hizmetlerinin yanlış bilgi verdiğini ilettiler. Lounge hizmetinin sunulduğu alana ( Tahminen 2 km ve bavulumla gidiyorum ) gittim. Yetkili ile görüştüm. Yine aynı durum siz Kıbrıs'a uçuyorsunuz ve yurt dışı uçuş o yüzden bu hizmeti kullanamazsınız.
Dedim ki bakın bu hak bana tanınmış, ücretini ödemişim ve müşteri hizmetleri tekrarlıyor kullanabilirsiniz diyor dedim. Yetkili kişi daha üst bir yetkili olan müdürlerine yönlendirdi. Görüştüğümde ise yurt dışı uçuş sayıldığı için kullandıramayacaklarını, beni misafir edemeyeceklerini ve müşteri hizmetlerinizin yanlış bilgi verdiğini ilettiler.

Kısacası Türk Hava Yolları'ndan yaklaşık olarak 4500 TL daha fazla para ödeyerek almış olduğum bu hizmetten tam anlamı ile bir kaos ortaya çıktı. 22 Haziran'dan beri ücret iadesi için defalarca talepte oluşturmama rağmen tarafıma dönüş sağlanmamış dalga geçer gibi sadece 1 tane lounge hizmetim için iade çeki göndermişlerdir. İadesi için talep açtım ona da dönüş sağlamadılar.

Bir daha asla Türk Hava Yollarını ve Anadolu Jet firmasını kullanmayacağım.
THY işine gelince yurt dışı gelmeyince yurt içi uçuş adlandırıyor :)

İbrahim
11 Haziran 2023 17:21