THY Fiyat Sabitleme Sorunu!

Berkan
15 Eylül 2023 14:26

30 Ağustos günü, THY'den 9 Mart 2024 İzmir-Washington, 22 Mart 2024 Los Angeles-İzmir güzergahları için 15 günlük fiyat sabitleme seçeneğiyle birlikte 2 kişi toplam 47.400TL'lik rezervasyonumu oluşturdum ve bu rezervasyon için 5300 TL ödeme yaptım. Şartlarda 15 gün içerisinde biletleme yaparsam ödemiş olduğum 5.300 TL iade edilecekti. Son tarih 14 Eylül Saat 14:09 idi. 14 Eylül sabah 8'den itibaren hem web sitesi üzerinden hem de mobil uygulamadan biletleri almayı denememe rağmen alamadım. Web sitesi üzerinden denediğimde rezervasyonu görüntülüyorum ancak ödeme yapma ile ilgili herhangi bir buton bulunmuyor, mobil uygulama üzerinden denediğimde ise Öde&Uç'a tıkladığımda "fiyat bilgisi görüntülenemediği için işleminiz gerçekleştirilememiştir, Lütfen sonra deneyiniz" uyarısı geliyordu. Bu sorun için aşağıdaki zamanlarda 0850 333 08 49 numaraları THY müşteri hizmetleriyle görüştüm;

08:46 - 9 Dakika
12:53 - 10 Dakika
13:18 - 10 Dakika
13:47 - 14 Dakika

İlk görüşmede, yetkili departmana maili ilettiğini ve benim numaramı aldığını söyledi. Müşteri temsilcisi arkadaş beni arayacağını iletti, 2. Görüşmeden Xcover isimli sigorta firmasıyla görüşmem söyledi. Başka bir temsilci arkadaştan, 3. Görüşmede de yetkili departmana acil koduyla maili ilettiği ve beni tekrar arayacağını söyledi. Başka bir temsilci çalışanı, 4. Görüşmemde artık satın alım opsiyon süresinin sonuna gelene kadar temsilci çalışanı tüm denemeleri yaptı ve kendisinin fiyat tanımlamayı denediğinde 67.000 TL'lik bilet tanımlayabildiğini söyledi. 47.400 TL sabitlediğim fiyat için 67.000 TL'ye çıkardı, şu an ödemek isterseniz bu fiyatı yönlendirebilirim dedi. Ben de kabul etmedim. Kendisi bu sefer THY'nin web sitesi üzerinden Geri Bildirim oluşturmamı kendisinin yapabileceği bir şey olmadığını iletti. Opsiyonun son saati dolmadan 2-3 dakika kadar önce de THY web sitesi üzerinden geri bildirimimi oluşturdum. Saat 14:09'u geçtikten sonra da THY üzerinden rezervasyonumu kontrol ettiğimde artık gözükmediğini ve iptal olduğunu gördüm ve böylelikle benim fiyat sabitlemesi için ödediğim 5.300 TL de çöp oldu. Hayatımda da böyle bir art niyetlilik görmedim. Bu şikayetime konu ile ilgili görselleri de ekliyorum. 15 günlük fiyat sabitleme ile yaptığım ve artık gözükmeyen rezervasyon kodum :r***yı; geri bildirim takip kodum da: 9394***; Yeni biletlerimi aldım ve aynı tarihlerdeki aynı yolculuklar için toplam 47.700TL ödedim, yani temsilcinin bana söylediği 67.700 TL değil. 5300 TL'min bana geri ödenmesini istiyorum, gerekirse dava da açacağım.

Halil
08 Eylül 2024 13:14
Funda sonuçtan hiç memnun değil

Soyadı Düzeltme Talebim İçin THY Müşteri Hizmetlerinden Hızlı Ve Net Çözüm Alamıyorum

Funda
06 Mayıs 2025 23:18
Ozge sonuçtan hiç memnun değil

Ozge
26 Ağustos 2024 19:31
Aslı sonuçtan hiç memnun değil

Aslı
15 Haziran 2023 17:13