Abdusselim sonuçtan hiç memnun değil

THY Extra 30 Bilet Satışı Ve Uçağa Alınmama

THY Extra 30 Bilet Satışı Ve Uçağa Alınmama
Abdusselim
11 Haziran 2024 12:01

Biz 8 kişi, 08.05.2024 düzenleme tarihli ve 09.06.2024 tarihinde gerçekleşmesi planlanan TK0706 İstanbul-Kabil uçuşuna bilet aldık. Uçuştan 5 saat öncesinde İstanbul Havalimanı'nda check-in işlemleri için kontuara gittiğimizde, öncelikle bize geç geldiğimizi söylediler. Daha sonra öğrendik ki 30 fazla bilet satılmış ve yolcularımızın yedek yolcuya düştüğünü söylediler. 8 kişiden 3 kişiye standby bilet verildi. Kontuarda diğerleri için de kişi başı 600 € teklif edildi. Daha sonra diğer 5 yolcumuzun uçakta gözükmediği ve bu durumu görüşmek için THY bilet satışı birimi ile görüşmeye yönlendirildik. İlk başta orada görevli olan süpervizör G**** Hanım, sıkıntının kendilerinden kaynaklı olduğunu ve 10 dakika beklememiz gerektiğini, onay beklediklerini iletti. 10 dakika sonra sorunun acenteden kaynaklı olduğunu söylediler. Aralarında geçen görüşmede, bizlere tek PNR ile işlenen 5 kişiden 1 kişinin PNR'ını ayırdığımız için biletlerin rezervasyon durumuna düştüğünü, bu durumun 23 Mayıs'ta Trophy tarafından a*******@gmail.com e-posta adresine ve 0553*******14 numaratelefona iletildiğini söylediler. Maili ve mesajları kontrol ettiğimizde ise böyle bir bilgilendirmenin bu tarihte tarafımıza yapılmadığını söyledik. Burada geçen 2 saat uğraşımız sonrasında diğer 3 standby bilet için THY Denied bilet bürosuna giderek biletler için koltuk talep ettik. Yolcularımızın içeriye girmesi gerektiğini, diğer yolculardan gelen olmaması ya da yerini vermesi durumunda bizim yolcularımıza yer verileceğini söylediler. Yolcularımızın vize ihlali bulunduğundan dolayı öncelikle vize ihlal bürosuna gitmeleri gerektiğini, bunun için de koltuğunun bilette belirtilmiş olması gerektiğini söyledik. Toplamda 5 saatten fazla uğraşımız sonrasında bu 3 yolcumuza biletlerini alıp yolcu ettik ama diğer 5 yolcumuz mağdur oldu. Biz biletleri bir ay öncesinde aldığımızda 450 $ iken, biletleri 2500 $'dan sattılar ve bir hafta boyunca olan tüm uçuşlar dolu. Çok ciddi mağdur olduk. Gerekli hukuki sürecin başlayacağını ve sonuna kadar takip edeceğimizi bilmenizi isteriz. Ben yolcu olarak biletimi alıyorum, vaktinde kontuara gidiyorum ve 'sen uçamazsın' deyip beni uçağa almıyorlar. Ve bir sürü saçma sapan açıklama. Ve soruyorum acaba benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız? Bütün bu yazdıklarımızın hepsi belgeli ve kayıtlıdır. Acentanın THY ile olan yazışmalarında hatanın THY'den kaynaklı olduğunu itiraf etmiştir. Bilet ücretlerinin iadesini ve tazminatımızı talep ediyoruz.

Beyza sonuçtan hiç memnun değil

Zamanında Havalimanında Olmamıza Rağmen Uçağa Alınmadık

Beyza
23 Temmuz 2025 13:36
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Fatih
13 Aralık 2023 21:47
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Uçuş Rötarı Ve Yanlış Beyanla Mağduriyet

09 Şubat 2025 17:57
Uçuş Rötarı Ve Yanlış Beyanla Mağduriyet
Sevil sonuçtan hiç memnun değil

Sevil
24 Aralık 2024 02:07
Uçuşta Fazla Bilet Satışı Ve Mağduriyet
Semra sonuçtan hiç memnun değil

Semra
23 Temmuz 2024 13:51