Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

THY Aktarmalı Uçuş Sorunu

Zeynep
07 Eylül 2023 14:39

THY ve paramızla mağdur olma hikayesinden bahsetmek istiyorum. İlk olarak 14 Temmuz 2023 tarihli TK2836 sefer sayılı 19:55 İzmir kalkışlı-İstanbul Havalimanı aktarmalı Trabzon biletimiz nedeni belirtilmeyen 'mücbir' nedenlerle THY tarafından 14 Temmuz saat 00.20'de iptal edildi. Son dakika iptal edilmesi nedeniyle THY ve diğer hiçbir havayolunda Trabzon ve çevresine bilet bulamadık. Yıllık iznimizi de almış olmamız ve iptal edemeyeceğimiz için mecburen İzmir-Trabzon için 22 saatlik otobüs yolculuğunu kabullenmek durumunda kaldık. Biletimizi açığa aldık ve 11 Ağustos 2023 tarihli TK2329 sefer sayılı 18:05 İzmir kalkışlı-İstanbul aktarmalı Trabzon uçuşuna kaydırdık. İzmir kalkışında ilk 20 dakika denilen rötar süresi sonradan 45 dakika olarak revize edildi. Kalkış saati 18:05 olan uçak havalandığında saat 19:10'du. Tam olarak 1 saat 5 dakika rötar yapılmış oldu. Uçuşta uçağın orta kısmında oturan yolculara yetişmemesi nedeniyle yiyecek içecek servisi tamamlanamadı. Uçak 19:57'de İstanbul havalimanına indi, 17 dakika taksi yaptı. 20:14'de uçaktan indik. Uçak kontuara yanaşmasına rağmen tüm yolcular ile otobüse bindirildik. Bırakıldığımız yere 20:23'de vardık. 20:35 kalkışlı diğer uçuşumuz için herhangi bir transfer veya yardım sağlanmadı. Uçağa ulaşmak için 8 dakika boyunca valizimizle koşmak durumunda bırakıldık. Son kontroldeki yetkiliye durumu bildirdiğimde uçağın kalkmak zorunda olduğunu ve yetişemediğimiz durumda sonraki uçuşa binebileceğimiz söylendi. Biz zaten böyle bir durum olabilir diye İzmir'de uçak rötar yaptığı zaman boş uçuş var mı diye kontrol ettik, ancak 15 Temmuz 2023 saat 22.00'a kadar İstanbul-Trabzon uçuşlarının dolu olduğunu görmüştük. Son kontrolde; THY'nin sorunu olan 1 saat 5 dakika rötar nedeniyle aktarmalı uçuşu olan insanların buna maruz bırakılmasının yanlış olduğunu belirttim. Sonrasında mobil biletimi kontrol cihazından okutmak istemedi ve bana okutturmaya çalıştı, yapamadığımı gördüğü halde yardımda da bulunmadı. Yıllık iznimizde ayarladığımız ilk uçuşumuz iptal edildiği gibi ikinci uçuşta da tüm bu problemlere maruz bırakıldık. Arada kısa süre olan uçuşları aktarmalı uçuş olarak gösterip satmaya çalışmaları ve rötar olunca İstanbul Havalimanı gibi uçsuz bucaksız bir havalimanında yolcunun bir sonraki kapıya transferini kolaylaştırmamalarını anlayabilmiş değiliz.
Sözde Star Alliance üyesi maalesef.

Aleyna sonuçtan hiç memnun değil

Aleyna
23 Ekim 2023 17:10
Adnan sonuçtan hiç memnun değil

Adnan
09 Temmuz 2023 14:42
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

Kübra
14 Eylül 2023 10:23