Tatjana sonuçtan hiç memnun değil

THY 1 Bilet İçin İki Kat Ücret Alıyor

Tatjana
05 Aralık 2023 16:40

16 Ocak gidiş, 31 Ocak dönüş tarihli R43GK3 rezervasyon numaralı primefly bir biletim var. Primefly almamın tek nedeni satın alırken vermiş olduğunuz “Ücretsiz değişiklik hakkı”. Bileti esnek olabilmek adına Eylül ayında 6.679,39 TL’ye önemli bir fark ödeyerek primefly olarak almıştım.

Bugün bileti 23 Aralık gidiş, 31 Aralık dönüş olacak şekilde değiştirmek istediğimde 6.408,84 TL fark ödemem gerektiği belirtiliyor. Aynı bileti sıfırdan almaya çalıştığımda ise fiyat 9.939,23 TL, yani aradaki fark aslında 9.939,23 - 6.679,39 = 3.259,84 TL’dir.

Çağrı merkezini aradığımda, 6.408.84 TL’nin “Sınıf farkı ücreti” olduğu belirtildi. İki bilet arasındaki farkı yukarıda hesapladım, şarj etmeye çalıştığınız ek 3.200 TL için hiçbir açıklama yapılmadı. Uçakların vergisi aynı, yakıtı aynı, biletler arasındaki fark belli, ancak 3.259,84 TL yerine istenen fiyat 6.408,84 TL.

Ücretsiz değişiklik için önce primefly ücreti ödedim, üzerine neredeyse bir tam bilet ücreti daha talep ediyorsunuz. Bütün biletlerimi özellikle esnek olmamız gerektiği için primefly alıyorum, kullanmak istediğimiz özelliğin hiçbir işe yaramadığını, aksine bizden ekstra para almak için yapılan bir oyun olduğunu görüyorum. Bunları daha önceden bilsem, extrafly ya da ecofly olarak da alabilirdim, çünkü değişiklik yapmak isteyince yine bir bilet parası istiyorsunuz.

Çok sadık birer THY müşterisiyiz ve çok sık olarak uçuyoruz. İleriye dönük birden fazla bilet alıp, hepsini primefly olarak kestiriyoruz. Ne yazık ki bunun çok yanıltıcı olduğunu ve kandırıldığımı görüyorum.

Sizden beklentim, önce yukarıda yaptığım gibi matematiksel olarak bana neden olması gerekenin iki katı şarj etmeye çalıştığınızı açıklamanızdır. Sonra da primefly için ödediğimiz farkın geri iade edilmesini bekliyorum. Türk Hava Yolları’na olan güvenimiz oldukça sarsılmış durumda.

Hızlı dönüşünüz için şimdiden teşekkürler,

Kenan sonuçtan memnun

Kenan
05 Aralık 2023 10:24
"Uzun süren uğraşlardan sonra yetkili bir birim konuyu inceledi ve kendi sistemlerindeki bir hatadan kaynaklanan bir durum olduğunu tespit etti. Maalesef yeni bilet almış bulunmuştum ancak telafisi için ellerinden geleni. Teşekkürler... yaptılar."
Tatjana sonuçtan hiç memnun değil

THY Bir Bilet İçin İki Kez Ücret Alıyor

Tatjana
06 Aralık 2023 10:13

Canan
20 Aralık 2024 18:13
THY Bilet İadesi Ve Değişiklik Sorunu
Senem sonuçtan hiç memnun değil

Senem
23 Aralık 2024 10:15
Cem sonuçtan hiç memnun değil

Cem
27 Eylül 2024 10:53