TEB Banka Kartı İle Yurt Dışı Alışverişte Online Ödeme Yapamamak

Burcu
27 Temmuz 2024 04:26

Bugün TEB Banka kartımı kırıp çöpe attım. Neden mi? İngiltere’ye yapacağım bir seyahat için Airbnb’de yaptığım bir rezervasyon için TEB kartımı kullanmak istedim. Defalarca denememe rağmen £303’luk ödemem iptal edildi. Müşteri hizmetlerini aradım ve ödememin neden iptal edildiğini sordum. Telefondaki ilk beyefendi 3D ile ödeme gerektiği fakat eğer muafiyet talebi açılırsa 20 defa daha 3D olmadan ödeme yapabileceği söyledi. Muafiyet talebi sonuçlandı ve ödeme yeniden iptal edildi. Müşteri hizmetlerini tekrar aradığımda bu kez ödemenin ekranımda pound cinsinden olduğu görünse de tl cinsinden istendiği ve yeterli tl bulunmadığında ödemenin yapılamadığı söylendi. Bana verilen öneri bir miktar Pound’u tl’ye çevirmekti. Ben bunun yerine sorunun Airbnb’deki bu rezervasyonuma özel olabileceğini düşündüm ve TEB kartımı denemek için yeni fakat bu sefer tek günlük bir rezervasyon yapmaya karar verdim. Bu sefer yaptığım £53’luk rezervasyon için kartım çalıştı ve para 3D güvenlik olmadan saniyesinde çekildi. Sonra düzeldiğini düşünüp ilk rezervasyonum için ödeme yapmayı tekrar denedim fakat yine olmadı. Zaten kısa bir süre sonra Airbnb ödeme alamadığı için rezervasyonumu iptal etti. 2 gün geçmişti ve ben hala ne bir konaklama rezervasyonu gerçekleştirmiş ne de hesabımda olan parayı kullanabilmiştim. Bu kez telefondaki beyefendinin önerisi olan pound’u tl’ye çevirme işlemini gerçekleştirdim ve bunu başka bir rezervasyon için denemek istedim. Gerçekten de para kaybederek çeviri gerçekleştirdim ve bu kez tl ile tekrar ödemeyi denedim fakat yine olmadı. Yine müşteri hizmetlerini aradım, derdimi anlattığım ilk kişi telefonu yüzüme kapattı, ikinci kişi mikrofona gülerek üfledi ve benimle konuşmadı. Üçüncü kişi ise TEB banka kartı ile £53 luk evet ama £389 luk bir işlem gerçekleştiremeyeceğimi söyledi. Ve bana yurt dışı harcama limiti hakkında bir limit bilgisi de vermedi.
Şimdi ben bu bankayı neden kullanayım? Onlar benim paramı istediği gibi kullanabilsin ama ben kullanamayayım mağdur olayım diye mi?

27 Temmuz 2024 11:10 (Şikayetten 6 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, sikayetvar.com sitesine ilettiğiniz mesajınız Bankamıza ulaşmış olup, en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla, TEB

Gizem sonuçtan hiç memnun değil

TEB Bankası'nda Yaşadığım İade Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Deneyimi

Ezgi sonuçtan memnun

Ezgi
28 Şubat 2024 17:39
"Sorun çözüldü"
Serra sonuçtan hiç memnun değil

TEB Bankası'nda Çifte Çekim Ve İade Sorunu

Serra