Hasan sonuçtan hiç memnun değil

09 Eylül 2024 15:57

2022 model 62.0000 km'de SsangYong Musso Grand Edition paket aracımda ilk olarak mayıs 2024 tarihinde otobanda seyir halindeyken çekişten düşme problemi yaşadım. Aracı servise götürdüğümde makineye bağladıklarında anlık oksijen sensörünün hata verdiği ve arızanın silindiğini söylediler. Haziran ayının ilk haftası aracımın arkasında 750 kg lik karavan takılı iken, çekişten düşme ve hararet problemi yaşadım. Her servise gittiğimde sorunu çözdüklerini aracımın olduğunu belirterek teslim ettiler. Yaklaşık olarak bu problem için 4-5 defa servise gittim. 1 Temmuz' da SsangYong Bursa servisine tekrar götürdüm ve aracımın yapılmadan geri verilmemesini istedim. 22-23 gün boyunca aracım serviste kaldı. Bu süre içinde ikame araçta vermediler. Bu süreçte turboyu denediler, 11-12 adet sensör denediler, enjektörleri test merkezine gönderdiler ve sıkıntıların bunlardan kaynaklanmadığı, aracın 4x4 sisteminde bir sıkıntı olduğu ön tekerin birinde 4x4 sistemini aktif hale getiren bir parçanın kırılması sonucu bu çekişten düşme probleminin yaşandığını belirttiler. Kırık olan parçayı değiştirip, aracın sorununun çözüldüğünü belirterek tarafıma verdiler. 25.08.2024 tarihinde Ankara'ya doğru yola çıktığımda gene çekişten düşme problemi ortaya çıktı. Ankara dönüşü aracı tekrar servise götürdüğümde problemin enjektörlerden kaynaklandığını, enjektörlerde ki sıkıntının da yakıttan kaynaklandığı garanti kapsamına girmeyeceğini ücretli olarak değiştirebileceklerini söylediler. Raporuda ekliyorum bakabilirsiniz. Muhtemel sebeplerde servis işine geleni seçip başından savıyor. Aracın akıbetini öğrenmek için servise gittiğimde başka bir kullanıcıda da aynı sorunun yaşandığını öğrendim. Aracı servise götürmekten bıktım, ve hiçbir şekilde Şahsuvaroğlu firmasına güvenim kalmadı. Enjektör hatası denmeden 600- 700 km önce aynı sorun vardı ve 4x4 sistemden kaynaklandığını belirttiler. Enjektörleri de değiştirsem problemin çözüleceğini düşünmüyorum. En kısa zamanda şirketimizde bulunan toplam 3 adet musso grandı elimizden çıkarıp bir daha asla bu firmaya bulaşmak istemiyorum. 03.09.2024 tarihinde görüştüğüm ve raporu kontrol edip sonrasında görüşeceğimiz, Bursa Bölge Müdürünün ' de ciddiyetini anlamanız için konuşma görselini ekliyorum.
Tam şikayet metinini de görsellere ekliyorum.

profile profile profile

Yorumlar (8)

Uğur
Uğur

Sonuç ne oldu bilgilendirebilir misiniz görselde yakıt ile ilgili muhtemel sebepleri yazıyor ama kesin bir şey yok ayrıca filtreleme sisteminden de olabileceği yazıyor neye göre garantiye girmedi.

Erkoç

Evet musa hocam bilirkişinin lehimize vermiş olduğu karar sonrası ilk celse 10nisan 2025 tarihinde detayları elimden geldiği kadar yazmaya çalışırım [email protected] adresimden detaylı bilgi de paylaşırım mail yollarsanız.

Erkoç

Musa hocam markanın aracını alıp almamak tamamen kendi insiyatifinizdedir. Bizim şahsuvaroğlu ile alakalı Dava sürecimiz devam ediyor. Bilirkişi şu anda yaşamış olduğum şikayette Ayıplı mal olarak lehimize karar verdi nisan ayında görülecek dava sonucunu ve tüm evraklarını şikayetimde paylaşacağım.

Erkoç

Üstadım fikrimi alacak olursan yanından bile geçme bu markanın. Avukatlık olduk. Buradan bu yazıyı okuyacaklara önerim Aracınızın servis formlarını almazsanız ki vermiyorlar. En ufak bir sıkıntınızda davalık olursanız servise bu problemle gelmedi diye sizi yalancı pozisyonuna düşürecek kadar güvensiz bir firmadır. Kendimden bir örnek bakım yaptırdığım parasını vermiş olduğum bakımı bile yaptırmadı diye si ze yine iftira atarlar garantiden araç çıktı diye çamura yatarlar :) ekstreler sağ olsun madem bakım yaptırmadım. O tarihte almış olduğunuz paranın hesabını nasıl vereceksiniz. Bu yazdıklarıma rağmen bu markaya yanaşmaya çalışanlar karar sizin.

Musa

Hasan hocam son durumda nedir, sıfır olarak bu araçtan almayı düşünüyoruz, fakat servis çok sorunlu sanırım, sizde son durum nedir

Polyamid
Polyamid

Merhaba Hasan bey; aynı model ve aynı kilometrede musso Grand aracımızda sizinle aynı sorunları yaşıyoruz hatanın kronik bir sorun olduğuna inanıyoruz firmaya karşı dava açmaya hazırlanıyoruz emsal olması açısından elinizdeki bilgi ve belgeleri bizimle paylaşabilir misiniz. Bize ulaşmak isterseniz 0212 238 31 36 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Hakan gedik [email protected]

Erkoç

Benzer sıkıntı bende de var ama aracı 2. El satın aldıktan sonra 1000 km de bu problemi yaşadım. Ve firma yetkilisi rabia denen arkadaşla aynen yaşadıklarınızın tıpa tıp benzeri konuşmalar, enjeksiyon sistemin kontrolü için firmaya göndermeye çalıştı ben vermedim aracı katalitik temizlemeler arıza gidermeler gırla bence verin avukata hiç uğraşmayın. Size avukat konusunda yol göstermeye çalışayım. [email protected] adresim

Musa

Erkoç hocam servisler son durumunuz nedir? Avukatla mi ilerliyorsunuz bizde sıfır almaktan vazgeçmek üzereyiz ne kadar şikayet varmış

Sertunç sonuçtan hiç memnun değil

2022 Model SsangYong Musso Grand Aracın Servis Sorunu

Sertunç
10 Mayıs 2024 17:01
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Çorlu Fiat Yetkili Servis Hatası

Murat