Sertunç sonuçtan hiç memnun değil

2022 Model SsangYong Musso Grand Aracın Servis Sorunu

10 Mayıs 2024 17:01

2022 model SsangYong Musso Grand aracım var. 50.000 km'deki aracımın el freni tellerinde problem vardı (herhangi bir darbe vs. yok). Servis, değişmesi gerektiğini belirtti; ben de garantiden değiştirilmesini talep ettim fakat aracın üretiminden kaynaklı bu arızanın garanti kapsamına alınmadığını öğrendim. Kullanıcı hatası olmayan bu arıza neden garantiye alınmaz, çok merak ediyorum. Senede bir el freni teli kopacak ve biz bunu her seferinde değiştireceğiz demek ki. Aracın garantisinin devam etmesi için bakımlarının serviste yaptırılmasına gerek kalmadı demek ki.

14 Mayıs 2024 09:27 (Şikayetten 3 gün sonra)

Sn. Sertunç Y. Bey Merhaba, El freni teli kopma işleminden doğacak olan onarım süreci garanti kapsamına girmemektedir. Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla

14 Mayıs 2024 10:09

Aracın üretim sürecinden Kaynaklı bu problem o parça ıslandıkça tekrarlanacak demektir ki aracın alt kısmında ki bu parçanın ıslanmama olasılığı yok. Her seferinde cebimden karşılayacak isem neden şirketinizden sıfır araç almayı tercih edeyim?

Burak
Burak

350 kişilik WhatsApp grubunda, farklı zamanlarda birçok kişi tarafından el freni tutmama şikayeti yazıldı. Daha 5bin km’de araç da var, 40–50 bin km’de olan da. Üstelik ayardan belirli bir süre sonra tekrar bozulma durumları da var. Görünen o ki, ilk yıl veya 10bin km öncesinde garanti kapsamında ayar yapılıyor, ancak sonrasında ücret talep ediliyor. 45bin km'de 2,5 yaşındaki servis bakımlı garanti kapsamındaki kendi aracımda da el freni yokuşta tutmuyor kaçırıyor. Garanti kapsamında yapılmasını umarak bugün servise gittim. Sağ ve sol el freni tellerinin değişmesi gerektiği söylenerek 10.000 TL ücret talep edildi. Garanti kapsamında yapılması gerektiğini ısrar etmeme rağmen kabul etmediler. Yaptırmadan ayrıldım. 2,5 yılda ve 45.000 km’de, koruma kılıfı içindeki el freni tellerinin kullanıcı hatasıyla zarar görmesi mantıklı değil. Ortada açıkça kronik bir sorun var. Şahsuvaroğlu'nun bu tarz sorunlar arkasında durmaması hem kullanıcıları mağdur ediyor hem de araçların ikinci el değerini ciddi şekilde düşürüyor.

Hasan sonuçtan hiç memnun değil

09 Eylül 2024 15:57
SsangYong Musso Grand - Çekişten Düşme
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

Ferhat
15 Temmuz 2023 15:35