Barış sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Monitörümde Garanti Kapsamı Sorunu

Barış
24 Aralık 2024 16:59

Samsung Odyssey OLED G9 49'' LS49CG934SUXUF monitör sahibiyim. Monitörü 1 yıldır sıkıntısız kullanırken, gece çalışan monitör sabah açılmamaya başladı. Standby ışığı yanıyor, güç düğmesine basınca açmaya çalışıyor ancak açmıyor. Servisten gelen elemanlar, monitör içindeki anakartta sorun olmadığını, panel değişmesi gerektiğini söyledi. Ancak monitörün arkasında ufak bir darbe görüp garantiye dahil edilmiyor ve panel değişimi 35.000 TL tutar dediler. Monitörün kendi fiyatı zaten bu. Akşamdan sabaha nasıl bir darbeden kaynaklı çalışmama sorunu olabilir? Bu monitörde görülen darbe belki bana getirilirken bile olmuş olabilir. Küçücük bir çizikten böyle bir monitörde görüntü gelmeme ihtimali zaten yok. Belli ki başka bir sorun var ancak darbe var deyip işin içinden çıkıyorlar. Sorun hiç açılmaması; darbeden ekran zarar görse standby'dan çıkar. Bozuk görüntü gelir, buzlu görüntü gelir ama bir şekilde cihaz açılır ve standby moddan çıkar. Ancak cihaz hiç açılmıyor. Belli ki sorun darbeden değil ama komple cihazı değiştirmek istemedikleri için zararı bana yıkmaya çalışıyorlar. 2 yıl garantisi olan cihaz nasıl garantiye dahil edilmez? Benim monitöre alırken verdiğim ücret nasıl olur da tamiri için istenir ve ne zaman olduğu bile belli olmayan bir çizik kaynaklı, masanın üstünde 1 yıldır sabit duran monitör bozulabilir? Samsung'a güvenip üst seviye bir monitöre bir sürü para verip alıyorum ve en ufak bir sıkıntıda monitörü direkt 'panel değiştireceğiz, 35.000 TL verip yaptırabilirsiniz' diyorsunuz. Kesinlikle bu işin peşini bırakmayıp Tüketici Mahkemesi'ne kadar gerekirse gideceğim ve sorunu CİMER'e de yazacağım.

24 Aralık 2024 22:14 (Şikayetten 5 saat sonra)

Aleyna
06 Ocak 15:11
Umut sonuçtan hiç memnun değil

19 Haziran 18:00
Samsung Hatalı Monitör İçin Çözüm Sunmuyor!
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Sinan
22 Eylül 2024 23:50
Samsung TV İle Yaşadığım Uzun Süreli Sorunlar Ve Hayal Kırıklığı

Osman
31 Temmuz 2024 14:02
Samsung Odyssey G5 Kavisli Monitör
Yiğit sonuçtan hiç memnun değil

Yiğit
19 Eylül 2023 23:01