İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

12 Ağustos 2024 19:55

12/08/2024 tarihi saat 17:02'de telefonuma bir iade kargo mesajı gelmesi ve benim de PTT'den kargo beklemem üzerine mesajdaki linke tıklamış bulundum. Üzerine ödeme ekranına yönlendirildim. 7.15 TL bir ücret ödemesi gerektiğini gördüm ve ardından QNB Finansbank'a ait olan kart bilgilerimi ödeme için yazdım ve banka tarafıma üç adet doğrulama kodu yolladı. Bankanın bana kendi kanalı yoluyla kod yollaması ve bankaya olan güvenim sebebiyle şifreyi girdim ve sonucunda herhangi bir işlem gerçekleşmemesine veya ürün satın alınmamasına rağmen şahsıma ait karttan bankanın da onayıyla 34.300 TL küsur çekildi. Bu konuyla ilgili hemen bankayla iletişime geçtim, ödemenin onay bekleyen işlemlerde olduğunu ve faturalandırılmasını beklemem gerektiğini, 2 gün sonra aramam gerektiğini, iade talebini o zaman kayda alacaklarını belirttiler. Bankanın güvenlik politikalarına rağmen hiçbir güvenlik önlemi almadığını ve yardımcı olmaması, oyalaması gibi bir saçmalık yaşıyorum. Yargıtay 19. Hukuk Dairesi 2016/1953 Esas 2017/2895 Karar'ında belirtildiği üzere “İnternet üzerinden yapılan alışverişte mal veya hizmet alınmaması durumunda banka kredi kartına para iadesi yapmak zorundadır.” şeklinde belirtilmiştir. Bu karar doğrultusunda bankanın en kısa vakitte mağduriyetimi sonlandırmasını talep ediyorum.

12 Ağustos 2024 20:18 (Şikayetten 23 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz bildirim Bankamızca değerlendirmeye alınmıştır. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tarafınıza sonuç hakkında en kısa süre içerisinde bilgi verilecektir. Bankamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, QNB Finansbank

İbrahim
İbrahim
12 Ağustos 2024 23:00
qnb-finansbank-kredi-karti-yabanci-harcama-islem-itirazi-2.jpg

Tüm belgeler elimde mevcut Cumhuriyet baş savcılığına şikayette bulanacağım ve müşteri destek hattındaki arkadaşlar daha fazla eğitim ve bilgi sahibi edilmeli

Yorumlar (6)

Ecem
Ecem

Maalesef bende 1 hafta önce aynı olayı yaşadım 75 bin tl tutarında kredi kartımdan para çekildi banka önce parayı benim çekmediğimi söyleyip sonra tekrar arayıp siz ödeme yapacaksın ız demesi tutarsızlık içerinde ki tutumları gerçekten inanılır gibi değil ve bende maddi manevi tazminat davası açacağım QNB Finansbank hayatımda gördüğüm en kalitesiz ve güvelik veritabanı çok kötü olan bir banka

Okan

İbrahim kardeşim naptı banka olumlu bir şey var mı. Sende harcama itirazı yaptınmı

Okan

Kardeş bankaya başvurdum anlattım derdimi. Harcama itirazı yaptım şifreli işlem yaptım için olumsuz geldi mahkeme ye vereceğim bankayı. Zor görünüyor

Okan

Aynısını bende yaşadım bankaya bildirdim dalga geçiyorlar resmen. Kardeş bir de diyorlar ki şifreli işlem yapıldıysa bankanın geri ödemesi olmuyormuş bilgin olsun. Eğer öyle bir şey olursa mahkemeye vereceğim bende

İzlediğin yol

Murat

Arkadaşım aynısı başıma geldi hangi yolu izleyeceğiz

17 Temmuz 2024 01:26

30 Temmuz 2024 20:45