Ali sonuçtan hiç memnun değil

TCL Çocuk Akıllı Saati Media Markt Ayıplı Ürünü Geri Almıyor

TCL Çocuk Akıllı Saati Media Markt Ayıplı Ürünü Geri Almıyor
01 Temmuz 2024 12:12

16 Haziran tarihinde Media Markt'tan TCL marka MT42X model akıllı saati aldım. 7 yaşındaki oğluma doğum günü hediyesi olarak 20 Haziran'da verdik. Saati ilk kullanmaya başladığımızda bir gariplik vardı; pili çok çabuk bitiyor ve arada sim kartı takın hatası veriyordu. İlk önce oğlum çok kurcalıyor diye düşündüm ve saati ertesi gün takip etmeye başladım. Pili beklemedeyken 1 saat içinde yaklaşık %8 azalıyordu. Sabah şarj ettiğim saat öğleden sonrayı çıkarmıyordu ve sim kart takılı olmasına rağmen sim kart takın hatası veriyordu. Ürünü Media Markt'tan aldığım için oraya gidip bu ürünün ayıplı olduğunu iade etmek istediğimi söyledim fakat açılan kutuyu iade almadıklarını, teknik servise göndermeleri gerektiğini ilettiler. Ürün açılmadan nasıl kusurlu olduğunu anlayabiliriz ki iade almamak için kendilerince bir çözüm bulmuşlar ve sattıkları ürün ile ilgili hiçbir sorumluluk kabul etmiyorlar. Bakkaldan peynir alıyorsunuz, bozuk çıkıyor. Bakkal sizi peyniri üreten firmaya yönlendiriyor. Ürünü teknik servise gönderdiler. İade veya değişim istediğimi bilerek bana aynı cihazı hiçbir işlem yapmadan geri gönderdiler, cihazdaki güncel versiyonu güncellemişler ve cihazı test etmişler, herhangi bir sorun yokmuş. Kutusundan bile çıkarmadan, hiçbir açıklama yapmadan aynı cihazı geri gönderdiler. Saat kutuya koyduğum gibi geri geldi. Bu saatte herhangi bir sorun yok ise siz tüketiciyi 7 gün bekleme süresi diyerek yanıltıyorsunuz, eğer saatte sorun var ise bilerek ve isteyerek teknik servisiniz tüketiciyi mağdur ediyor. Bu konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne ileterek çözmek zorunda kalmak, TCL ve Media Markt gibi firmaların ne kadar sorumsuz olduğunu ve ürünleri ile ilgili şikayetlere ne kadar umursamadığının bir göstergesi! Media Markt gibi büyük gözüken bir firma o sadece aracı, hiçbir sorumluluk kabul etmiyor ve hiçbir şekilde düzgün destek vermiyor. TCL ise sattım kurtuldum modunda, bu iki firma bir araya gelince çözüme asla ulaşamıyorsunuz. 82 şarjı olan saat 40 dakikada bekleme modunda %76'ya düştü. Sim kart takılı iken sim kart hatası veriyor ve teknik servise göre sorun yok! Bu saati takıp bu saate güvenerek çocuğumu nasıl dışarı gönderebilirim?

05 Temmuz 2024 14:16

Media Markt vega mağazasından almış olduğum TCL mt42X akıllı çocuk saati kutu açılışından itibaren sorunlu olduğunu sürekli sim kart hatası verdiğini ve pilinin 12 saatten kısa bir sürede bittiğini iletmeme rağmen ayıplı ürünü iade almadılar. Kutusu açılmış urunu iade alamıyorlarmıs, kutusu açılmayan urunu iade edersem cayma hakkımı kullanmış oluyorum, kutusu açılmadan ayıplı ürün olup olmadığını nasıl bilip iadesini yapacağım?

Teknik servise göndermeleri gerektiğini onların iadeye onay vermesi gerektiğini ilettiler, gönderdikleri teknik servis hiçbir işlem yapmadan saatin sorunsuz olduğunu ileterek geri gönderdi. Şu an saatin pili 12 saatte bitiyor ve bu süre içerisinde sürekli sim kartın takılması gerektiğini söyleyerek çevrim dışı oluyor.

Media Markt diyorsunuz güveniyorsunuz alıyorsunuz firma sattığı ürünün arkasında durmuyor, ürünün üretici ise baş başa bırakıyor. Üretici ile muhatap olmak istesem gider onların mağazalarından alırdım benim muhatabım onlar değil Media Markt olmalı. Kandırılmanın, mağdur edilmenin tam zamanı.

Reklamlarınızda hızlıca gecen o alt yazılarda belirtiyor musunuz ben kapalı kutu satarım ürün bozuk çıkarsa o senin sorunun diye?

Media Markt saati iade almıyor yapmış olduğum en kötü alışveriş deneyimi

1720178172242.uyarilar-tcl.jpg
01 Temmuz 2024 12:13 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Merhaba Ali Ç. “TCL Çocuk akıllı saati Media Markt ayıplı ürünü geri almıyor” başlıklı talebinizi aldık, Süreciniz ile ilgili 48 saat içerisinde size dönüş yapacağız. Saygılarımızla, Mediamarkt Müşteri Hizmetleri

02 Temmuz 2024 19:29
Ali
Ali
03 Temmuz 2024 08:22
tcl-cocuk-akilli-saati-media-markt-ayipli-urunu-geri-almiyor-2.jpg

Yapmış oldukları bilgilendirme kutusu açılan ürünleri iade alamadıklarını tekrar söylemek oldu! Zaten iade ve değişim talebi ile teknik servise giden ve hiçbir işlem yapılmadan geri gelen ürünü, tekrar aynı talep ile teknik servise gönderip iade için onay vermelerini bekleyecekmişim, aynı şeyi tekrar deneyip farklı sonuç beklemem gerekiyormuş! TCL müşteri hizmetleri ise konun kendileri ile alakası olmadığını iade için ürünü aldıkları yer ile görüşmemiz gerektiğini kaba bir üslupla anlatarak konuya hiç dahil olmadılar zaten kendileri içinde açmış olduğum şikayete de herhangi bir dönüş yapmayarak ilk şikayette belirttiğim sattım kurtuldum modunda olduklarını göstermiş oldular. Zaten kutu açılışında sorunlu olan bir ürün için benim muhatabım Media Markt olmalı bu ürünü satıyorsan bir sorumluluğun var ve burda TCL ile olan sorunu müşteri olarak ben değil o ürünün satıcısı olarak Media marktın çözmesi gerekiyor. Ben aylar sonra gelip bu ürün hatalı bu üründe sorun var demiyorum, kutu açılışında sorunlu olan bir ürünü iade etmek istiyorum. Sorunlar ile ilgili elimde belgeler mevcut ve kesinlikle iade alınmayıp tekrar teknik servise gönderilmek ıstenıyor. Şu an cihazı kullanamıyorum ayrıca saat için aldığım sim kart içinde aylık ödeme yapmam gerekiyor. Şu an elimde kullanmadığım kutu acılısından sorunlu olan bir saat, bu saatte herhangi bir sorun olmadığını söyleyen bir teknik servis, sattığı ürünün arkasında durmayan bir teknoloji mağazası, bu şekilde kalite kontrollerinden geçiren paketleyen ve satışa sunan TCL adında bir firma var. Bu arada TCL akıllı çocuk saatında yaşadığım sorun genelde birçok kullanıcı tarafından yasanan ve tek bir cihazda değil bir çok cihazda bu şekilde üretim hatası olan bir model. Kısaca yapılan bilgilendirme ile herhangi bir sonuca ulaşamadım firma ürünü teknik servise gitmeden kesinlikle iade almıyor, teknik servis ise 11 saatte pili biten ve sim kart hatası veren saatte bir sorun bulamamış! TCL ise uzaktan izliyor

M. Ada sonuçtan hiç memnun değil

29 Kasım 2024 00:02
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

04 Eylül 2025 16:17
Dördüncü Günde Bozulan Çocuk Saati İçin İade Talebim Karşılanmadı
dorduncu-gunde-bozulan-cocuk-saati-icin-iade-talebim-karsilanmadi-2.jpg
dorduncu-gunde-bozulan-cocuk-saati-icin-iade-talebim-karsilanmadi-1.jpg
Çakır sonuçtan hiç memnun değil

05 Ekim 2025 08:52
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

25 Ağustos 2025 12:16
Media Markt: Çocuk Saati Değişim Kararına Rağmen Sorunum Çözülmedi!
Andaç sonuçtan hiç memnun değil

02 Mart 2025 12:27

Media Markt Kategorileri