03 Mayıs 2024 11:04

Kuveyt Türk tarafından kullanmakta olduğum 36 aylık taşıt kredisine istinaden, 03.05.2023 Neova Sigorta tarafından yapılan kasko poliçem iznim ve bilgim olmadan 03.05.2024 tarihinde Neova Sigorta tarafından yenilenmiştir. 03.05.2024 tarihinde tarafıma sadece su şekilde mesaj gelmiştir "" 283941612 numarası ile kasko poliçeniz yenilenmiştir". Bu yenilenen kasko poliçesinin iptalini talep ediyorum. Kendi onayım olmadan tekrar yenilenmesini istemiyorum. Ayrıca, sigorta özel kılavuzunda sigortalının, sigorta poliçesini vade bitiminde yenileme zorunluluğu yoktur.' ifadesi yer almaktadır. Kredi kullanıcısının talep etmesi durumunda sigorta yapılabilir ve her yıl yenilenebilir; ancak benim böyle bir talebim bulunmamaktadır. Araç kasko yenilenmesi, kredi kullanıcısının talep etmesi halinde yapılacağı belirtilmektedir. Bu durum, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun'un 29 ve 38. Maddelerinde açıkça belirtildiği gibi, tüketicinin rızası dışında bu tarz bir sigorta işlemi yapılamaz. Bu duruma istinaden, bilgim ve rızam dışında Kuveyt Türk İnegöl şubesi ve Neova Sigorta tarafından düzenlenen 283941612 numaralı kasko poliçesinin iptal edilmesini talep ediyorum. Eğer iptal edilmezse Tüketici Hakem Heyeti, Türkiye Bankalar Birliği, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Cumhurbaşkanlığı iletişim Merkezi (CİMER) gibi ilgili kurumlara başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

15 Nisan 2024 22:35

28 Ağustos 2024 13:14
Ferhat sonuçtan memnun

15 Kasım 2024 19:24
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

12 Ağustos 2025 16:05

01 Mayıs 2024 12:11