Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk Bankası Katılım Emeklilik Dünyada Altına Endeksli BES

Kuveyt Türk Bankası Katılım Emeklilik Dünyada Altına Endeksli BES
14 Mart 2024 11:00

Geçtiğimiz yıl bazı hassasiyetler nedeniyle finansman temini için bankanıza başvuruda bulunmuştum. Başvurum olumsuz sonuçlandı; ancak sorun değil. Görüşme sırasında banka müdürünün en azından bireysel emeklilik yapmam konusundaki teklifi ve ısrarı üzerine, altına endeksli en düşük rakamdan bireysel emeklilik sistemi (BES) başlatıldı. Ancak şu anda, geçen yıl dahil olduğum altına endeksli sistemin zarar ettiğini görüyorum. Bu durumu öğrenmek için Katılım Emeklilik müşteri hizmetlerini aradığımda, aylık yatırılan meblağdan bağımsız olarak 142 TL banka işletim ücreti kesintisi yapıldığı bilgisi verildi. Sistemden çıkmak istediğimde ise yatırdığım paranın hiçbir kısmını geri alamayacağım söylendi. Anlaşılan o ki, sisteme dahil olurken 5 yıl boyunca bu aylık kesintiyi kabul etmişim. Yatırdığım para, taahhüt ettiğim miktarı aşmadığı için, şu anda hesabımdaki 3.500 TL'nin yanacağı ifade edildi. BES'e dahil olduğum banka görevlisini aradığımda ise, böyle bir kesintinin olmadığını, yanlış anlaşıldığını ve genel merkeze danıştıktan sonra benimle iletişime geçeceğini belirtti. Ancak bu kişi, beni bu kesintiler konusunda bilgilendirmedi ve kendisi de bu kesintilerden haberdar değilmiş. Ben şu an zararda olduğumu ve çıkmak istesem de yatırdığım paranın yanacağını öğrendim. Bu durumda hak nerede, vicdan nerede?

14 Mart 2024 12:04 (Şikayetten 1 saat sonra)
Hüseyin
Hüseyin
19 Mart 2024 18:09

Fark eder fark etmez şubenizdeki beni BES e dahil eden personeli aradım, bana telefonda açık açık yönetim gider kesintisi hakkında bilgisi olmadığını, böyle bir kesinti olduğunu bilmediğini, genel merkeze danışıp hemen bana döneceğini söyledi, her şeyi her konuşmayı kayıt altına alan bankanız maalesef bunu kayıt altına alamamış, geri alamayacağımı söylediğiniz yanacak olan 3 bin tl size helalse afiyetle yiyin.

21 Şubat 2025 17:51
Ali sonuçtan hiç memnun değil

04 Mart 2025 14:28
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk Bireysel Emeklilikten Paramı 8 Aydır Alamıyorum, Bilgilendirme Yapılmadı

04 Eylül 2025 17:10
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

16 Mayıs 2024 15:11

Kuveyt Türk Kategorileri