Rahime sonuçtan hiç memnun değil

Kuveyt Türk Bankası Altın Hesabı Kasıtlı Olarak Zarar Ettiriyor

18 Mart 2024 01:20

11 Mart'ta altın hesabı açtım ve bir miktar Türk Lirası karşılığında altın aldım. Fakat altın fiyatı düştüğünde paramın değeri düşüyor, bunu anlıyorum; ancak altın fiyatı yükseldikçe de paramın değeri daha fazla düşüyor. Makas aralığını diledikleri gibi genişletebiliyorlar ve bu durum kazanç elde etmemi engelliyor. On gün içinde 20 bin Türk Lirası zarara uğradım. Bu bir katılım hesabı da değil. Çocuklarıma helal yoldan bir yatırım yapmak istemiştim, kar payı dahi talep etmeden. Ancak yatırdığım para adeta elimden alındı. Acaba yatırdığım miktarı geri alabilmek için 20 yıl mı beklemem gerekecek? Amacım yüksek karlar elde etmek değil, sadece zarar etmemekti. Altın fiyatları tarihin en yüksek seviyelerine ulaşırken, ben 20 bin Türk Lirası zarar ediyorum; bu durum korkunç. Altın yatırımı yaparken dikkatli olunmalı ve bu konuda fetva veren kişilerin görüşleri iyice araştırılmalıdır. Ben sadece ilk gün yatırdığım parayı geri almak istiyorum. Altın sizin olsun.

profile profile profile
18 Mart 2024 08:06 (Şikayetten 6 saat sonra)

Gokhan
Gokhan

Altını bankadan fiziksel alıp kuyumcukentte ya da kuyumcuya satabilirsin.

Tolga
Tolga

Bankacılık Düzenleme ve denetleme kurumuna şikayet edin.

Ayse
Ayse

Aynı sorunu yaşadım Ziraat katılımdan hesap acın. Makas orada bu kadar yüksek değil. EFT ile Kuveyt Türk'ten altınınızı ziraata tasıyın. Ben öyle yaptımzıraatte anında piyasa diye sistem var anlatrlar oradan bozarsınız. Bunlara para yedirmeye gerek yok iyice şımardılar

Rahime
Rahime

Çok teşekkür ederim fikir için. Ziraat fiziki altın çektirmio hesaptan fiziki çekilemezse sanal bir altın oluyor helal değil diye biliyorum. Ama danışıp yapacağım inş. Ama bu tabloyla anladım ki Kuveyt dahil hiçbiri helal değil. Karşı tarafın ne kazanacağına sürekli müdahale edersen haksız kazanç mantığı ya da faizden ne fark kalır. Bana cevap verdiler güya. Yasal olarak istediğimiz gibi değiştirmeye hakkımız var dediler mealen. İyi oldu bana. Bankaya koyacağımıza fiziki altın al takı al daha iyi. Temiz paramızı ziyan ediyorlar

30 Mart 2024 03:34

13 Mayıs 2024 19:17