Bülent sonuçtan hiç memnun değil

Kablo Net Modem NE1611C Port Yönlendirme Çalışmıyor

26 Mayıs 2024 02:47

Yeni modemde port açılıyor. Hong Kong H&D NE1611C
Konfigürasyon:
Linux Debian sunucu lan kablo ile bağlı, sabit IP'si var: 192.168.0.26.
Modemde tüm ilgili portlar bu Linux makinesine yönlendirildi.
Modemin tabii ki sabit IP'si var, bu IP'de 15 tane domain'imi Linux sunucuda internete sunuyorum.
Buraya kadar her şey tamam, sorun yok.
Gelelim soruna: Ev ağımda bağlanan tüm cihazlar (telefon, tablet, laptop, PC ve TV) bu sunucuda bulunan domain'lere ulaşamıyor.
Bu cihazlar kullandığım modemden farklı bir internet bağlantısından internete bağlandıklarında sorunsuz bir şekilde Linux sunucumda barındırdığım domain'lere ulaşıyor.
Anladığım kadarıyla internetten gelen sorgular içerideki Linux sunucuya yönlendiriliyor ama içeriden gelen sorgular içerideki Linux sunucuya yönlendirilemiyor.

Bu sorunu 401 modem'de yaşamıyordum.

30 Mayıs 2024 13:27

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim,

Saygılarımızla

26 Mayıs 2024 09:38 (Şikayetten 6 saat sonra)
26 Mayıs 2024 14:23

Sayın Abonemiz; Firmamız tarafından yalnızca 25.port için destek sağlanabilmektedir. Diğer port işlemleriniz için modem üretici firma ile görüşebilirsiniz. Modem üretici firma numarası 0 216 820 68 69 olmaktadır. Saygılarımızla.

27 Mayıs 2024 01:57

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, Yeni Modeminizle büyük bir sorun yaşıyorum. Linux sunucumda barındırdığım domain'lere ev ağındaki cihazlardan erişemiyorum. Bu sorunu 401 model modemle asla yaşamıyordum. Vermiş olduğunuz bu telefon numarasını sizin Müşteri temsilcinizden zaten elde ettim ve en az 5 defa aradım. Maalesef her aramamda 30 dakikanın üzerinde melodi dinlettiler ve bağlantı her seferinde koptu. Modem'ın değişmesini ben talep etmedim, sizin tarafınızdan değiştirildi. Sebebi ise Önceki kullandığım 401 Modem'de sürekli kopmalar yaşanıyordu. Bir Yazılım geliştirici olarak internet giriş ve çıkış port'larımı ihtiyacım doğrultusunda kullanamıyorum bu Modem'de. Bu durumda ihtiyacım olan bu Özelikleri sağlayacak olan başka bir ısp ile çalışma durumunda kalıyorum. Veya bu Portları tümüyle benim Kontrolüme verilmez ise Kesinlikle sizin Hizmetinizi fes ederim. Cayma bedeli falan filen umurumda değil Öder geçerim, bu kadar senedir sadık bir müşterinizi bir port olayından gelecek senelerde kaybetmiş olacaksınız bu esnada TV vs diğer Hizmetlerinizde Fes Edilecektir. Portları tümüyle kontrolünü bana vermeniz veya sorunu çözmek için Modem Üreticisi'nin bana ulaşmasını sağlamanızı rica ediyorum. Bu sorunun en kısa sürede çözülmesini istiyorum. Aksi takdirde, başka bir ısp'ye geçmek zorunda kalacağım. Saygılarımızla.

09 Haziran 2024 12:12

Daha sorunu çözmediniz hayırdır müşteri kaybetmek için özel bir caba falan mı gösteriyorsunuz hayırdır. Doğru dürüst Hizmet yok ve taahhüt taahhüt paramızı öde öde demesini biliyorsunuz sizin yüzünüzden ne kadar kaybım olduğunu bir bilseniz. Neden daha önce ayrılmadın dersınız. Bu kadar da olmaz vallahi.

Göksel
21 Kasım 2024 13:38